«Ο Εκόνγκ ήταν επάξια ο πολυτιμότερος του Κόπα Άφρικα»

Η αποθέωση του Νιγηριανού στόπερ και οι προσδοκίες του ίδιου για τις επόμενες διοργανώσεις
Πηγή: paok24.com
«Ο Εκόνγκ ήταν επάξια ο πολυτιμότερος του Κόπα Άφρικα»

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ – Εκόνγκ αποθεώνεται από τους συμπατριώτες του, με τον Νιγηριανό στόπερ να έχει αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης στο τελευταίο Κόπα Άφρικα. Ο ίδιος, με τοποθέτηση του, αφήνει υπόσχεση για την επόμενη διοργάνωση το 2025, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Αναλυτικά το αφιέρωμα στον Εκόνγκ:

Ο σταθερός κεντρικός αμυντικός ονομάστηκε επάξια ο πολυτιμότερος παίκτης του AFCON του 2023, καθώς οι «Super Eagles» αψήφησαν τις πιθανότητες για να φτάσουν στον τελικό του τουρνουά.

Έπαιξε με τον πόνο ενός τραυματισμού στον μηρό και τερμάτισε ως ο πρώτος σκόρερ των «Super Eagles» στο AFCON με τρία γκολ, καθώς η Νιγηρία έκανε και ένα αμυντικό master class στο τουρνουά. Ο ίδιος ο 30χρονος αμυντικός παραδέχτηκε ότι αυτό επρόκειτο να είναι το τελευταίο του AFCON, αλλά τώρα έχει έχει αλλάξει γνώμη και έχει βάλει στόχο η Νιγηρία να κερδίσει το AFCON του 2025 στο Μαρόκο.

Εκτός από την ατομική του απόδοση, ήταν ο ηγέτης στον αγωνιστικό χώρο, ωθώντας και τραβώντας την ομάδα να ενωθεί ώστε να ξεπεράσει τις περισσότερες προσδοκίες της Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Εκόνγκ έκανε το ντεμπούτο του στους Super Eagles τον Ιούνιο του 2015 και έκτοτε έχει κερδίσει 71 συμμετοχές, με επτά γκολ.

Τώρα έχει βάλει διπλό στόχο να κερδίσουν οι «Super Eagles» το επόμενο AFCON και να προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. «Η κατάκτηση του AFCON του 2025 και η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 είναι τώρα οι στόχοι. Μπορούμε να τα πάμε καλύτερα στο Μαρόκο (2025 AFCON) από ό,τι στο Αμπιτζάν (2023 AFCON). Στην τελευταία AFCON, αποκτήσαμε τη σωστή ισορροπία εμπειρίας με τον Ahmed Musa, τον Kenneth (Omeruo) και τον εαυτό μου μαζί και με νεότερους παίκτες.

«Ο (Victor) Osimhen και ο Wilfred Ndidi μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα μπροστά. Το ταλέντο στη Νιγηρία είναι ατελείωτο, τώρα έχουμε πολλούς περισσότερους παίκτες που μπορούν να παίξουν, παίκτες όπως ο Victor Boniface, ο Nathan Tella και άλλοι παίκτες έχουν μπροστά τους τη διεθνή καριέρα τους. Δεν έχουμε αγγίξει ακόμα το ταβάνι, θα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο AFCON».

Και πρόσθεσε: «Προσωπικά, έχω την εμπειρία και σωματικά νιώθω καλά και έχω περισσότερο κίνητρο από ποτέ να είμαι μέρος της ιστορίας, να είμαι ανάμεσα στους άλλους μεγάλους αυτής της χώρας. Για έναν αμυντικό, είμαι στα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Θέλω να κερδίσω ένα AFCON στην εποχή μου. Αυτό θα είναι το ευχαριστώ μου στη Νιγηρία για τις ευκαιρίες που μου έδωσε».

Αυτή τη σεζόν έγραψε επίσης ιστορία καθώς ο σύλλογός του ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Έπαιξε 10 αγώνες για τον ΠΑΟΚ για να κατακτήσει το τέταρτο πρωτάθλημα μετά την τελευταία του κατάκτηση τη σεζόν 2018/19.

Διαβάστε ακόμη...