Οι σκέψεις του Λουτσέσκου και ο αγώνας δρόμου με τους «νέους»

Τα μεταγραφικά μπαίνουν στην άκρη καθώς τα πάντα πια θα κριθούν στο γήπεδο, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας.
Πηγή: sdna.gr
Οι σκέψεις του Λουτσέσκου και ο αγώνας δρόμου με τους «νέους»
Photo Credits: @PAOKFC

Προπόνηση με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον είναι η σημερινή για τους Θεσσαλονικείς καθώς μπαίνουν στην τελική ευθεία για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μπροστά τους έχουν μία μεγάλη πρόκληση καθώς υποδέχονται στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό (15/9) στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν. 

Τα δεδομένα και τα «πρέπει» του ντέρμπι

Οι ασπρόμαυροι έκλεισαν τον πρώτο κύκλο υποχρεώσεων με το 3/3 και φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας με το απόλυτο.  Σε αντίθεση με τον αντίπαλό τους που ταξιδεύει για την Θεσσαλονίκη, φορτωμένος με «πρέπει» δεδομένου πως η ψαλίδα ανάμεσα στις δύο ομάδες έχει ανοίξει ήδη στους 5 βαθμούς. Οι ασπρόμαυροι γνωρίζουν πως είναι ένα crash test και για τους ίδιους το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, θέλοντας παράλληλα να εκμεταλλευτούν με ηρεμία και συγκεκριμένο πλάνο κι αυτήν την πίεση ή ενδεχομένως το άγχος για αποτέλεσμα που υπάρχει στους «απέναντι».

Προ ημερών, μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκαθάρισε πως κάθε παιχνίδι θα μοιάζει με... πόλεμο, πόσω μάλλον τα ντέρμπι με τους συνδιεκδικητές του τίτλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως θα είναι πρόκληση για όλους να κερδίσουν τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Μία προσπάθεια του Ρουμάνου να τονώσει τον εγωισμό των παικτών του ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων που ακολουθούν, έχοντας επιδείξει πρωτίστως ο ίδιος πως ο Παναθηναϊκός είναι ο αγαπημένος του εν Ελλάδι αντίπαλος. 

Τι μας έμαθε ο Ραζβάν Λουτσέσκου

Κατά την προσφιλή τακτική του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν κινείται συνήθως στα παιχνίδια που ακολουθούν μετά την επανέναρξη με τους διεθνείς ποδοσφαιριστές που απουσίαζαν από τη Μεσημβρία. Κατά κάποιον τρόπο, θέλοντας να αποδώσει δικαιοσύνη, συνήθως ρίχνει στην πρώτη «μάχη» τους παίκτες με του οποίους δούλεψε όλο το διάστημα της διακοπής, δεδομένης και της κούρασης από απορρέει από τους διεθνείς λόγω των ταξιδιών κλπ.

Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι για παράδειγμα ο Ομάρ Κόλεϊ, ο οποίος μόλις ανακοινώθηκε από τον Δικέφαλο, αναχώρησε από την Θεσσαλονίκη λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική Γκάμπιας. Ο έμπειρος στόπερ αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο – όντας και αρχηγός – κόντρα στην Τυνησία (ήττα 1-2), ενώ έμεινε στον πάγκο στο παιχνίδι με τις Κομόρες (1-1). Μετράει ελάχιστες, μετρημένες προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Ρουμάνου...

Ίδιες σκέψεις υπάρχουν και για τον Μαντί Καμαρά, αν και προφανώς δεν βρίσκεται στην ίδια... μοίρα με τον Κόλεϊ. Δύο συμμετοχές μέτρησε ο 27χρονος χαφ με την Εθνική Ν. Γουινέας. Έπαιξε σε ολόκληρο το ματς με το Κονγκό (ήττα 1-0), ήταν βασικός και στο παιχνίδι με την Τανζανία (ήττα 1-2), από το οποίο αποχώρησε στο 69’. Με την επιστροφή του στην Θεσσαλονίκη, ακολούθησε αναγκαστικά πρόγραμμα αποφόρτισης.

Κάπως έτσι μπορεί να αντιληφθεί κανείς πως τα πρόσωπα μεσοαμυντικά μοιάζουν να έχουν «κλειδώσει» για τον ΠΑΟΚ. Δεδομένα κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κοτάρσκι καθώς δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Κροάτη κίπερ παρά τις διεθνείς υποχρεώσεις. Λόγω θέσης δεδομένα αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα του Λουτσέσκου. Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα και Ότο φαντάζουν οι επικρατέστεροι για την τετράδα στην άμυνα ενώ στα χαφ -βάσει της συνθήκης με τον Καμαρά, έχουν το προβάδισμα οι Σβαμπ - Οζντόεφ.

Προφανώς επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα χρησιμοποίησης του Τιεμουέ Μπακαγιόκο στην αρχική σύνθεση του Δικεφάλου, αν και τις προηγούμενες ημέρες, οι προπονήσεις ήταν περισσότερο ένα πρόγραμμα αφομοίωσης του Γάλλου χαφ προκειμένου να «τρέξει» και να μπει το συντομότερο σε ρυθμούς αγώνα.

Από τη μέση και μπροστά, υπάρχουν ερωτηματικά καθώς Αντρίγια και Ντεσπόντοφ έλειπαν με τις Εθνικές τους ομάδες και στην προκειμένη θα μετρήσουν άλλα για την τελική απόφαση του Λουτσέσκου, όπως αντίστοιχα και για τη θέση «δέκα» ανάμεσα στον Κωνσταντέλια και τον Μουργκ, με τον Τάισον να φαντάζει το φαβορί για το αριστερό «φτερό» της επίθεσης. Στην κορυφή, ο Μπράντον Τόμας έχει τεθεί εκτός «μάχης» του ντέρμπι, συνέχισε και χθες με θεραπεία κι ατομικό πρόγραμμα, με τους Τισουντάλι - Τσάλοβ να παλεύουν για την θέση. 

Σε κάθε περίπτωση, πολλά περισσότερα θα ξεκαθαρίσουν μετά το τέλος της σημερινής απογευματινής προπόνησης, με την αποστολή πάντως να αναμένεται αύριο (14/9).

Διαβάστε ακόμη...