«To Champions League είναι το όνειρό μας φέτος - Το να παίζω εξτρέμ είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα»

O Αντρέ Βιεϊρίνια θυμήθηκε τα ποδοσφαιρικά του... νιάτα στο φιλικό κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας, παίζοντας ως δεξί εξτρέμ. Μετά το τέλος του αγώνα, άνοιξε τα χαρτιά του, μιλώντας για το όνειρο του ΠΑΟΚ, τις διαφορές που εντοπίζει στη φετινή προετοιμασία και τον Μπρούνο Γκάμα.
 «To Champions League είναι το όνειρό μας φέτος - Το να παίζω εξτρέμ είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα»
Photo Credits: @PAOKFC

Σε όλες τις προπονήσεις επί ολλανδικού εδάφους, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ αγωνίζεται σε μία πολύ γνώριμη για εκείνον θέση. Μάλιστα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου του έδωσε ένα 45λεπτο, στο πρώτο τεστ επί ολλανδικού εδάφους στα δεξιά της επίθεσης, με τον ίδιο να μην κρύβει την χαρά του. Πάραλληλα, ο Βιεϊρίνια μίλησε για το πώς εξελίσσεται η προετοιμασία, τι διαφορές εντοπίζει από πέρσι ενώ δεν παρέλειψε να πειράξει και τον συμπατριώτη του, Μπρούνο Γκάμα, που συνάντησε ξανά στα... κίτρινα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πορτογάλος:

- Σε αυτό το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, θεωρείς πως «χτίζεται» μια νέα ομάδα ή είναι μια συνέχεια της περσινής; 

«Θεωρώ πως είναι μια συνέχεια απλά έχουν έρθει κάποιοι νέοι παίκτες και όλοι μαζί θέλουμε να τους βοηθήσουμε ώστε να καταλάβουν και τον τρόπο παιχνιδιού και τι θέλει ο προπονητής. Το συγκεκριμένο ματς με την ΑΕΚ Λάρνακας ήταν απλά μια καλή προπόνηση απέναντι σε μια καλή ομάδα που και αυτή θα παίξει προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Καλό αποτέλεσμα, αν και δεν ήταν τόσο καλή η εικόνα μας, αλλά είμαστε στην αρχή και θα τα βελτιώσουμε όλα».

- Έπαιξες ως εξτρέμ κάτι που η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια δεν το βλέπαμε συχνά...

«Αυτή η θέση δεν το έχω κρύψει είναι η αγαπημένη μου, δηλαδή είτε να παίζω δεξιά είτε αριστερά μπροστά. Προφανώς και έχω κουραστεί να δηλώνω πως παίζω όπου χρειαστεί και όπου αποφασίσει ο προπονητής μου αλλά ναι, αυτή η θέση στην επίθεση είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα». 

- Σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι και το πρώτο φιλικό με την Στεάουα, φέτος η ομάδα δείχνει πιο «γεμάτη» πιο συμπαγής.

«Εμείς ως γκρουπ το ξέρουμε πως είναι πιο εύκολο πως όσο πιο νωρίς έχεις όλους τους παίκτες εδώ τόσο πιο εύκολο είναι να δουλέψεις και να τους βοηθήσεις τους νέους παίκτες να μπουν στην ομάδα. Αλλά ναι είμαστε πιο «γεμάτοι» σε σχέση με την περσινή σεζόν και πιστεύω πως τα νέα παιδιά θα μπουν στο κλίμα της ομάδας και επομένως και η συνολική εικόνα της ομάδας καθημερινά θα βελτιώνεται».

-Το παράπονο του Λουτσέσκου και κυρίως από την ομάδα που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η έλλειψη ταπεινότητας και θα μιλήσει μαζί σας. Κυρίως για τις διαμαρτυρίες στον βοηθό διαιτητή.

«Κανείς από εμάς δεν θέλει να χάνει ούτε στις προπονήσεις. Υπήρχαν δυο τρεις περιπτώσεις που είχε λάθος υποδείξεις. Ξέρεις εμείς οι μεγαλύτεροι βγάζουμε λίγο γκρίνια παραπάνω αλλά συμφωνώ με τον προπονητή μας. Υπήρχαν φάσεις που θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει απλά το παιχνίδι…»

-Συναντήθηκες με τον Μπρούνο Γκάμα. Συνάντησε τον πρωταθλητή Βιεϊρίνια. Σου είπε κάτι;

«Δεν είναι η πρώτη φορά που με συναντά ως πρωταθλητή (σ.σ. εννοεί και το αήττητο Πρωτάθλημα του 2019). Πάλι στα κίτρινα είναι, έχει συνηθίσει σε αυτά. Τα είπαμε για λίγο, θα τα πούμε ξανά σύντομα. Δυστυχώς για τον ίδιο βρέθηκε και στο Πανθεσσαλικό για να δει τον τελικό του Κυπέλλου αλλά δεν πανηγύρισε. Θα έχουμε πολλά να πούμε…».

-Ποια θα είναι η ευχή σου για όλη τη χρονιά;

«Να είναι όπως σήμερα. Δηλαδή να προχωράμε με νίκες. Να πετύχουμε τους στόχους μας. Πήραμε πέρσι το Πρωτάθλημα, το θέλουμε και φέτος αλλά σε πρώτη φάση θέλουμε να μπούμε στους «36» του CHL, αυτό είναι το όνειρό μας, αυτό θέλουμε να πετύχουμε και ξέρουμε πως πρέπει να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Και τα νέα παιδιά έχουν νοοτροπία νικητή και αυτά τα παιδιά θα βελτιωθούν και επομένως θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια.

 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε ακόμη...