Με ψυχή και χαρακτήρα πέτυχε την πρώτη-ιστορική νίκη στο Champions League!

Την πρώτη νίκη στην ιστορία του στο LEN Champions League, πέτυχε ο ΠΑΟΚ Domus Ergo επικρατώντας της τουρκικής, ΕΝΚΑ, με 11-10, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του προκριματικού ομίλου.
Με ψυχή και χαρακτήρα πέτυχε την πρώτη-ιστορική νίκη στο Champions League!
Photo Credits: @acpaok

Σ' ένα κλειστό, επιθετικά, πρώτο οκτάλεπτο, στο οποίο κυριάρχησαν οι άμυνες και οι δύο τερματοφύλακες, οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πέτυχαν το πρώτο γκολ, 0-1. Ο Μπιτσάκος σκόραρε στον παραπάνω ισοφαρίζοντας σε 1-1, με τους «Τούρκους» να διαμορφώνουν το 1-2, το οποίο ήταν και τελικό σκορ του οκταλέπτου. 

Ακόμα πιο κλειστό επιθετικά ήταν το δεύτερο οκτάλεπτο, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά νευρικές, όσον αφορά τις επιθετικές επιλογές του, δείγματος και της σημαντικότητας του αγώνα, καθώς αμφότερες οι ομάδες έψαχναν το πρώτο τρίποντο τους. Ο Κολόμβος για την ΕΝΚΑ έκανε το 1-3, με τον Κεχαλάρη να... απαντά με πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια σε 2-3, σκορ τελικό για το πρώτο ημίχρονο. 

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε πολύ περισσότερο, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν γκολ και θέαμα. Ο Ντέλιτς με πέναλτι έκανε το 3-3, με την ΕΝΚΑ να πετυχαίνει δύο σερί γκολ, 3-5. Ο Κεχαλάρης με πέναλτι μείωσε, 4-5, ωστόσο οι «Τούρκοι» απάντησαν με το ίδιο... νόμισμα, 4-6. Με Ντέλιτς στο παραπάνω ο ΠΑΟΚ Domus Ergo μείωσε ξανά στο γκολ, 5-6, ο Δερβίσης έκανε το 5-7 για την ΕΝΚΑ, με τον Τσολακούδη να μειώνει και πάλι στο παραπάνω σε 6-7, τελικό σκορ για το τρίτο οκτάλεπτο. 

Στο τέταρτο και καθοριστικό οκτάλεπτο, οι παίκτες του Δικεφάλου έδειξαν απίστευτη ωριμότητα, ενώ παράλληλα φάνηκαν να ανταπεξέρχονται πλήρως στον υψηλό ρυθμό του παιχνιδιού, σε αντίθεση με την ΕΝΚΑ η οποία έμοιαζε... άδεια. Ο Κεχαλάρης ισοφάρισε σε 7-7, και έπειτα οι δύο ομάδες πετύχαιναν εναλλάξ τέρματα έως το 10-10, με «ασπρόμαυρους» δράστες τους Μπιτσάκο (δις) και Λασκαρίδη. Στο τελευταίο τρίλεπτο, ο ΠΑΟΚ Domus Ergo ήταν ανώτερος, βρίσκοντας «χρυσό» γκολ από τον Μπιτσάκο, ο οποίος έδωσε το προβάδισμα, 11-10. Το 11-10 διατηρήθηκε έως το τέλος, με τον Δικέφαλο να πανηγυρίζει την πρώτη του ιστορική νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Επόμενη και τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30, απέναντι στην οικοδέσποινα, Οραντέα, για την 4η και τελευταία αγωνιστική. 

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-1, 4-4, 5-3

ΠΑΟΚ Domus Ergo (Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Μπιτσάκος 4, Λασκαρίδης 1, Προσινικλής Ν., Χρυσοσπάθης, Κεχαλάρης 3, Τσολακούδης 1, Μυρίλος, Ντέλιτς 2, Προσινικλής Π., Κόουπμαν, Κουγιούνης, Σιορδίλης. 

Διαβάστε ακόμη...