Διακοπή σε ... πρωτοχρονιάτικο φιλικό! (1929)
SHARE:

Τον αγώνα (όσο διήρκησε δηλαδή!) παρακολούθησαν περισσότεροι από 5.000 θεατές και σίγουρα είδαν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο! Δυστυχώς όμως γι' αυτούς δεν υπήρξε ... δεύτερο! Αυτό γιατί ο συμπολίτης, δεν μπορούσε να καταπιεί με τίποτε πως έχανε στο ημίχρονο από τον σχετικά νεοσύστατο ΠΑΟΚ με 2-3. Προβάλλοντας απίθανες δικαιολογίες έφυγαν από το γήπεδο, ισχυριζόμενοι πως θα έπρεπε να αλλάξει ο διαιτητής!!!
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Μπροστά στον Σενκιώνη (σέντερ χαφ του Θερμαϊκού), οι δύο αντίπαλοι παρατάχτηκαν ως έξής:
αρης: Κατράντζος, Οπλοποιός, Βικελίδης Β., Παίων Β., Βικελίδης Κλ., Γκικόπουλος, Βογδάνου, Αγγελάκης, Λεονταρίδης, Παίων Ευτ., Ιωαννίδης
ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης, Μαλαξόπουλος, Γρηγοριάδης, Βλάχου, Γεωργιάδης, Μακαρονόπουλος, Παντερμαλής, Τσολακίδης, Ετιέν, Λιανόπουλος
Ο αρης προηγήθηκε στο σκορ με τον Λεονταρίδη, αλλά λίγα λεπτά αργότερα ο Ετιέν ισοφάρισε! Δεν πέρασε ένα πεντάλεπτο και η ομάδα της συνοικίας πήρε νέο προβάδισμα στο σκορ με τον ίδιο παίκτη. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός του αγώνα έγινε ξέφρενος, η μπάλα ανεβοκατέβαινε, με τον κόσμο να ευχαριστιέται ποδόσφαιρο!
Στο 25' η βολίδα του Ετιέν τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, έσκασε στο χώμα, κανείς φυσικά δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν έσκασε μέσα από τη γραμμή ή έξω, ο ρέφερι έδειξε σέντρα και οι συμπολίτες ακόμη ... διαμαρτύρονται! Στο 44' ο Παντερμαλής βρήκε τον Ετιέν σε καλή θέση, αυτός δεν δυσκολεύτηκε να σουτάρει από κοντά και να κάνει το 2-3, την ώρα που οι παίκτες του παπαναστασιακού, και πάλι διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα θεωρώντας πως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ σάιτ!
Και ενώ όλοι περίμεναν να ξεκινήσει η επανάληψη, προς γενική έκπληξη, ο αρχηγός της ομάδας της συνοικίας, ζήτησε αλλαγή διαιτητή, κάτι που δεν δέχθηκε ο ΠΑΟΚ!!! Και όλα αυτά σε φιλικό παιχνίδι!
Έτσι για μια φορά ακόμη επιβεβαιώθηκε το μότο των ασπρόμαυρων ιστοριών: "Πόσο πονάει όταν ο ΠΑΟΚ ... πετάει", ένα σύνθημα διαχρονικό όπως αποδεικνύεται από αυτά που ανακαλύπτουμε στα κιτάπια μας, γυρίζοντας σε άγνωστες σελίδες της ιστορίας του μεγαλύτερου Συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας (και βάλε)!