Ένας «ασπρόμαυρος» στην Elite του Kick Box!

Ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του Kick Box βρέθηκε ο «ασπρόμαυρος» Παύλος Κοχλιαρίδης, που είναι και ο προπονητής του νεοσύστατου τμήματος του ΠΑΟΚ, σε συνεργασία με τον Χάρη Μάλλιο.
Ένας «ασπρόμαυρος» στην Elite του Kick Box!
Photo Credits: @acpaok

Ο κόουτς του Δικεφάλου μιλά στη FORZA για τις εμπειρίες που αποκόμισε, αλλά και για τη δουλειά και για το νέο τμήμα των βαρέων αθλημάτων του ΠΑΟΚ.

Τι εμπειρία ήταν η συμμετοχή σου ανάμεσα στους κορυφαίους, στο K-1 World Grand Prix 2024;

«Πρόκειται ουσιαστικά για τα προκριματικά του K1, της μεγαλύτερης διοργάνωσης παγκοσμίως. Το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό, το υψηλότερο και ήταν προσωπικό όνειρο να συμμετάσχω σε μια τέτοια διοργάνωση. Σε όλα τα χρόνια μου έπαιζα στα 90 κιλά και τώρα έπαιζα στην κατηγορία βαρέων βαρών. Ήθελα όμως να πάρω αυτή την ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε».

Πως αποφάσισες να το δοκιμάσεις;

«Με τον μάνατζερ του, τον Βαγγέλη Πολίτη κρίναμε ότι έπρεπε να δοκιμάσουμε. Ήμουν άτυχος καθώς κληρώθηκα με έναν κορυφαίο αντίπαλο που το ίδιο βράδυ έκανε 3/3 νίκες και μάλιστα με νοκ άουτ. Είμαι αρκετά στεναχωρημένος προφανώς, αλλά κρατάω την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα μεγάλο event».

Τι περιλαμβάνει τώρα το πρόγραμμα σου;

«Τώρα υπάρχει ξεκούραση τον Αύγουστο, θα προσπαθήσω να παίξω σε λιγότερα κιλά, γιατί δεν με βοηθάει το ύψος. Κατά βάση αγωνίζομαι στο εξωτερικό κι αν προκύψει κάτι τόσο μεγάλο φυσικά θα ξαναπάω να το δοκιμάσω».

Πως συνδυάζεις την παρουσία σου στο υψηλό επίπεδο με την προπονητική στον ΠΑΟΚ;

«Εκτός από το kick box έχω και μια οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία είμαι τα πρωινά. Μετέπειτα προπονούμαι για εμένα και στη συνέχεια προπονώ στο τμήμα του ΠΑΟΚ στο Kick Box. Πρόκειται για νεοσύστατο τμήμα, το ιδρύσαμε με τον κύριο Μάλλιο».

Τι σε έκανε να το τολμήσεις, ενώ παράλληλα αγωνίζεσαι;

«Η καθημερινότητα μου είναι δύσκολη αλλά επέλεξα να το κάνω αυτό καθαρά λόγω του ΠΑΟΚ. Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ από τώρα με την προπονητική αλλά το κάνω λόγω της ομάδας. Προέκυψε κάτι τόσο μεγάλο για εμένα, λόγω της αγάπης μου για τον σύλλογο, που δεν θα το άφηνα σε καμία περίπτωση, ασχέτως του βεβαρημένου προγράμματος. Είμαι ΠΑΟΚ από μικρός, με διαρκείας στην Τούμπα και πανηγύρισα πέρσι το πιο μάγκικο πρωτάθλημα».

Ποια είναι τα επόμενα βήματα του τμήματος του ΠΑΟΚ;

«To τμήμα ξεκίνησε τον Μάρτιο και ήδη τα πάει πάρα πολύ καλά. Υπάρχει αγωνιστική ομάδα, και θα δημιουργήσουμε τμήμα και για τα μικρά παιδιά. Είτε για κάποιον που θέλει να αγωνιστεί επαγγελματικά, είτε θέλει να κάνει απλά τη γυμναστική του, μπορεί να έρθει σε εμάς».

Μιας και αναφέρθηκες στα μικρά παιδιά, πως προσπαθείτε να απαντήσετε στην προκατάληψη και στον φόβο που ενδεχομένως να έχουν οι γονείς, σχετικά με το άθλημα;

«Φυσικά μπορεί να έρθει και να το δει μόνος του. Υπάρχει μεγάλη προσοχή και ο κατάλληλος εξοπλισμός, ενώ αποφεύγουμε τα χτυπήματα, ειδικά στους μικρούς. Είναι καλό για τη γυμναστική του παιδιού, να ξεφύγει από κάποια άσχημα μονοπάτια και να κερδίσει σε αυτοπεποίθηση».

 

Πηγή: forzaonline.gr

Διαβάστε ακόμη...