Επανήλθε στα στάνταρ του ...
SHARE:
Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που ποτέ δεν αφήνει το δικέφαλο του Βορρά να παίρνει εύκολα αποτέλεσμα. Είναι ελάχιστες οι φορές που η ομάδα μας έχει χαλαρό ματς με τους Περιστεριώτες και οι εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος μας είχαν ανησυχήσει ιδιαίτερα.
Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος και με εμφατική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο μετέτρεψε την αναμέτρηση σε απλή διαδικασία, παρά τις αρκετές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα. Με αυτά και με αυτά ο Μπρίκτς βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του, τους Μαλεζά-Κρέσπο σαν κεντρικό δίδυμο και τους Κίτσιου-Λέοβατς στις πλευρές.
Η αλήθεια είναι ότι αυτός που μας εξέπληξε ευχάριστα ήταν ο δεξιός οπισθοφύλακας, ο οποίος είχε εξαιρετική εμφάνιση με σωστά ανεβάσματα, με καλούς συνδυασμούς με τους Κάμπος και Κάτσε από την πλευρά του και σε γενικές γραμμές μια αλάνθαστη παρουσία. Η επάνοδος του Κρέσπο στην 11αδα έφερε ταχύτητα και σιγουριά στις αλληλοκαλύψεις στο κέντρο της άμυνας, όπου μαζί με τον Μαλεζά εξουδετέρωσαν τους επιθετικούς του Ατρομήτου, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.
Ιδιαίτερα ευφυής ήταν και η τριάδα του κέντρου, όπου ο Ίβιτς δοκίμασε ένα πιο πιεστικό και γρήγορο σχήμα προκειμένου να πιέσει ψηλά τον αντίπαλο, κερδίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο πολλές δεύτερες μπάλες και αποκτώντας κατοχή σε μεγάλα ποσοστά. Ο Κάνιας τοποθετήθηκε κλασικά μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς έχοντας μπροστά του αρχικά τον Κάτσε και λίγο πιο μπροστά τον Τσίμιροτ. Με αυτή τη διάταξη ο ΠΑΟΚ βρήκε τα τρεξίματα που του έλειπαν στα προηγούμενα ματς, απελευθερώνοντας τον Τσίμιροτ σε αμυντικό και επιθετικό τομέα. Ο Βόσνιος είχε άριστη εμφάνιση πιέζοντας πολύ ψηλά τον αντίπαλο σε συνδυασμό με τον θετικότατο Κουλούρη και τον Κάμπος.
Η κάλυψη που έδωσε ο Κάτσε στον Τσίμιροτ ήταν καθοριστική προκειμένου ο Βόσνιος να αλωνίζει κυριολεκτικά στον αγωνιστικό χώρο και να μπορεί άλλοτε να ανεβάζει μπάλα και ρυθμό και άλλοτε να πιέζει τον αντίπαλο. Η ενδεκάδα συμπληρώθηκε από τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου και ευφυΐας, καθώς και ένα εξαιρετικό τέρμα με την αρχή του παιχνιδιού, δίνοντας φτερά στα πόδια των παικτών.
Ο πολύ καλός συνδυασμός των Λέοβατς-Μπίσεσβαρ στα πρώτα λεπτά και το εξαιρετικό τελείωμα του τρελο-ολλανδού έφεραν τον ΠΑΟΚ σε πλεονεκτική θέση από το πρώτο πεντάλεπτο, με την ομάδα μας να βάζει κάτω την μπάλα και να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι συνδυασμοί των Κίτσιου-Κάμπος από την μια πλευρά και των Λέοβατς-Μπίσεσβαρ-Τσίμιροτ από την άλλη, έδωσαν το δικαίωμα να πατάνε περιοχή συνέχεια οι παίκτες μας και να δημιουργούνται εξαιρετικές προϋποθέσεις για γκολ. Είδαμε μετά από καιρό το φορ του ΠΑΟΚ να σουτάρει έξω από την περιοχή, είδαμε τα χαφ σε συνδυασμό με τους επιθετικούς να πιέζουν κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου συνέχεια τον αντίπαλο στη μικρή του περιοχή κερδίζοντας διαδοχικές κατοχές.
Ο αμυντικός τομέας δε θυμόμαστε να απειλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο εκτός από μια περίπτωση, στην οποία αν και ο αντίπαλος σκόραρε από στημένη φάση, ορθά ακυρώθηκε το γκολ ως οφσάιντ. Τα τρεξίματα των Κάτσε-Τσίμιροτ έκλεισαν αρκετά τους χώρους του αντιπάλου εξουδετερώνοντας τα ατού του, δίνοντας κάλυψα στα πλάγια μπακ για ανεβάσματα και ντουμπλαρίσματα των Μπίσεσβαρ και Κάμπος. Ο Κουλούρης ήταν ένα ουσιαστικότατο φορ χθες, το οποίο κέρδισε μονομαχίες, έσπασε την μπάλα στους πλάγιους και βρίσκοντας χώρο για σουτ. Σημαντικότατη συνεισφορά στον επιθετικό τομέα, η οποία συνδυάστηκε και από το δεύτερο γκολ της ομάδας μας μετά από μια εξαιρετική συνεργασία με τον Κίτσιου.
Τα πράγματα έγιναν αρκετά εύκολα για την ομάδα μας, η οποία πήγε με δυο γκολ προβάδισμα στο ημίχρονο και έδειξε πως επανήλθε σε καλά στάνταρ, μετά από μια μουδιασμένη περίοδο όπου είχε χάσει τη φρεσκάδα της. Το δεύτερο ημίχρονο θύμισε στο πρώτο τέταρτο το ματς της Κυριακής όπου μπήκαμε υπνωτισμένοι σε όλο το δεύτερο μισό του αγώνα. Το κέντρο οπισθοχώρησε μέχρι το 60ο λεπτό, οι Κάτσε-Κάνιας δεν κράτησαν την μπάλα και οι επιθετικοί δεν μπόρεσαν να πιέσουν ψηλά τον αντίπαλο. Σε αυτό το διάστημα ο Ατρόμητος δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις ευκαιριών αλλά όχι κάτι το σπουδαίο. Πιο πολύ ανησύχησαν τα στημένα του αντιπάλου, όπου οι Μαλεζάς-Κρέσπο δεν καθάρισαν τις φάσεις.
Ο σέρβος τεχνικός βλέποντας το κενό στο χώρο του κέντρου, πέρασε γρήγορα τον υψηλόσωμο Σάκχοφ στη θέση του Κάτσε δίνοντας καλύτερη κυκλοφορία μπάλας καθώς και ύψος στη βασική γραμμή του γηπέδου. Στο σημείο αυτό ο προπονητής της κερκίδας ηρέμησε καθώς εξασφαλίστηκε το διπλό. Ο Σάκχοφ έδωσε μέτρα στην ομάδα μας, απελευθερώνοντας πάλι τον Τσίμιροτ ώστε να δημιουργήσει αλλά και να πιέσει. Στη συνέχεια ο φαραώ της ομάδας πήρε τη θέση του τρελο ολλανδού, ο οποίος είχε ιδιαίτερη όρεξη, βρίσκοντας χώρους και δημιουργώντας πολύ γρήγορα 1-2 καλές ευκαιρίες.
Το τέλος του ματς ήταν τυπική διαδικασία πλέον.
Αυτό που θα κρατήσουμε από το συγκεκριμένο ματς είναι ότι η ομάδα έδειξε να βρίσκει τη φρεσκάδα που της έλειπε στα προηγούμενα ματς, έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής, δημιούργησε ευκαιρίες και διαχειρίστηκε καλά το υπάρχον υλικό. Παράλληλα, αναγνωρίστηκε ότι οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο δεν είναι ούτε διακοσμητικοί ούτε δημόσιοι υπάλληλοι. Έδειξαν ότι περιμένουν αυτήν την ευκαιρία και την άρπαξαν από τα μαλλιά και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και σε αυτούς και στον προπονητή που ρίσκαρε να βάλει βασικούς 2-3 παίκτες. Στα αρνητικά πρέπει να σημειωθεί το κακό δεκαπεντάλεπτο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το οποίο τονίσθηκε και από τον προπονητή.
Υ.Γ.1 Μπράβο στους παίκτες του ΠΑΟΚ για την αφιέρωση του πρώτου γκολ στον Μύστα. Δείχνει πάρα πολλά η κίνηση αυτή.
Υ.Γ.2 Μπράβο στον Βλάνταν που βρήκε λύσεις ενάντια στον κακό εαυτό των τελευταίων ματς και στην αξιοποίηση όλου του δυνατού υλικού που έχει στα χέρια του. Ακολουθεί πολύ δύσκολη συνέχεια και όλοι οφείλουν να είναι σε εγρήγορση.