Διαγραφή των χρεών, τώρα
SHARE:

Λόγω της δικαστικής αυτής εκκρεμότητας πέτυχε η ομάδα να παγώσει, προσωρινά και μέχρι τη τελεσιδικία των υποθέσεων, τη διαδικασία εξόφλησης των παραπάνω χρεών. Επαναπαυτήκαμε τόσα χρόνια και κάπου αφομοιώσαμε και τη ραδιοαρβύλικη καφενειακή νοοτροπία του τύπου «αφού για όλους βρέθηκε λύση κάτι θα γίνει και για μας. ΠΑΟΚ είσαι...».
Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Αν δεν γίνει κάτι σύντομα τα προς το δημόσιο χρέη θα μας τυλίξουν σα φίδι κολοβό και θα προκαλέσουν πραγματική ασφυξία. Τα όνειρα θα γίνουν θρύψαλα και η υπέρβαση καταποντισμός. Και μη ξεχνάει κανείς ότι σε μας όλοι οι νόμοι εφαρμόζονται. Θυμηθείτε πως μας πήρε τη θέση στην Ευρώπη ο σπανός. Επιπλέον, οι εν πολλές αμαρτίες περιπεσώντες εχθροί μας άρχισαν να την ψάχνουν τη δουλειά γυρεύοντας εναντίον μας κυρώσεις σε όλα τα νομικά και διαδικαστικά επίπεδα όπου είμαστε, ή μπορεί να προκύψουμε, εκτεθειμένοι.
Και όλα αυτά τη στιγμή που άλλες ομάδες τη ψάχνουν πότε με άρθρα 44 και πότε με άρθρα 99 και πάντα καταφέρνουν να επιβιώνουν και να μας «τη λένε» και από πάνω. Η αεκ 44-99 και ο παπαναστασιακός 44 δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο από τα χρέη τους, και όχι μόνο κατάφεραν να επιβιώσουν με τα νομικά παραθυράκια αλλά και από πάνω προσπαθούν να μας προσάψουν και τη ταμπέλα της κρατικοδίαιτης ομάδας!
Ε, όχι αυτό πάει πολύ! Και εμείς το μόνο που ζητάμε είναι να πληρώσουμε όσα πραγματικά χρωστάμε. Τίποτα παραπάνω. Ελα όμως που για μια τέτοια τίμια και παλικαρίσια θέση, έναντι όλων, δεν προβλέπεται κάποιο άρθρο του νόμου. Η μόνη λύση που υπάρχει είναι η με νομοθετική ρύθμιση διαγραφή των (αδίκως επιβληθέντων από το συνένοχο δημόσιο) προστίμων και προσαυξήσεων στο πρωτογενές κεφάλαιο οφειλής. Δεν ζητάμε χάρες και ούτε τη ψάχνουμε σε αραχνιασμένες νομικές βιβλιοθήκες μήπως και ανακαλύψουμε κάποιο ξεχασμένο άρθρο που κάποτε ψηφίστηκε φωτογραφικά για να βολευτεί ένα λαμόγιο.
Κάτι πρέπει να γίνει και θα πρέπει να γίνει τώρα. Με τις ανοιχτές ΑΜΚ δεν υπάρχει βιώσιμη λύση παρά μόνο ασπιρίνες. Ο κόσμος οικονομικά βρίσκεται στα όριά του. Δεν γίνεται κάθε τόσο να τα χώνει πότε σε αυξήσεις κεφαλαίου, πότε στα διαρκείας που για τη νέα σεζόν θα είναι και αυξημένα, και πότε με τις εκδρομές, τη μπουτίκ κλπ. Τα χρέη μάς δένουν χειροπόδαρα. Τι να σού κάνει και η διοίκηση, τι να σού κάνει και ο κόσμος. Δεν μπορούμε παραπάνω. Χρειάζονται λεφτά.
Οσο θα εκκρεμεί, όμως, το τεράστιο θέμα των χρεών δε βλέπω να αποκτάει η διοίκηση κάποιο σοβαρό συμπαίκτη - επενδυτή για να αυξηθεί, επιτέλους, αυτό το ρημάδι το μπάτζετ και να κατορθώσουμε να ανταγωνιστούμε το Π.Ο.Κ. με ρεαλιστικούς όρους.
Είμαστε η μόνη ομάδα που ζει με το βάρος που άφησαν κάποιες διοικήσεις λαμόγια με την συνεπικουρία του κράτους. Καλό είναι, λοιπόν, να αφήσει η διοίκηση τη τακτική «χαμηλά τη μπάλα» και να ανεβάσει τους τόνους. Και να τους ανεβάσει πάρα πολύ. Εμείς θα είμαστε στο πλευρό της. Αρκεί ένα της νεύμα και θα βρεθούμε στους δρόμους.
Ο πορεία προς τη πρωτιά και την πραγματική αναγέννηση περνάει από αυτή τη διαδικασία. Εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι και όχι να απαιτούμε εδώ και τώρα τίτλους από μια διοίκηση που παλεύει με όπλο τις πέτρες, όταν οι άλλοι διαθέτουν πυρηνικό εργοστάσιο, και με μια θηλιά χρεών στο λαιμό.
Η μόνη μας πραγματικότητα τώρα είναι η διαγραφή των χρεών. Τίποτα άλλο. Μετά κάνουμε και τη μεγάλη ομάδα, αλλά όμως, την πραγματικά μεγάλη ομάδα.