Δημήτρης Μούχλιας: Από τη Χαβάη στον … ΠΑΟΚ!

Μετά από πέντε χρόνια σε Αμερική και Γερμανία, ο Δημήτρης Μούχλιας επιστρέφει στα πάτρια εδάφη, για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Πηγή: forzaonline.gr
Δημήτρης Μούχλιας: Από τη Χαβάη στον … ΠΑΟΚ!

 Ο διεθνής διαγώνιος μιλά στη FORZA για τους λόγους που επέλεξε τον ΠΑΟΚ, την εμπειρία της Χαβάης αλλά και την επερχόμενη συνύπαρξη με τα αδέρφια του, κάτω από τη σκέπη του Δικεφάλου

Πως επέλεξες να επιστρέψεις στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ;

«Δεν ήμουν ποτέ από αυτούς που έλεγαν ότι δεν θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα. Πάντα το ήθελα, έλειπα πέντε χρόνια και νιώθω πολύ ωραία όταν είμαι εδώ. Με τον ΠΑΟΚ η ιστορία ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο. Από τότε μιλάμε εντατικά και αναπτύξαμε μια σχέση εμπιστοσύνης με την ομάδα. Μου εξήγησαν το νέο σκεπτικό του συλλόγου και μου άρεσε πολύ αυτό το πρότζεκτ».

Πως επιλέγει ένας αθλητής να αφήσει το εξωτερικό;

«Θα μπορούσα να μείνω στο εξωτερικό, είχα διετές με την Ντούρεν στη Γερμανία. Αλλά ήθελα πολύ να γυρίσω για μεγάλη ομάδα, ειδικά όταν μιλάμε για τον ΠΑΟΚ Έχω γυρίσει τόσα μέρη στο εξωτερικό και δεν έχω βρει κάτι σαν την Ελλάδα. Ποιος δεν θα ήθελε να παίζει στη χώρα του, σε μια τέτοια μεγάλη ομάδα;. Οι στόχοι είναι δεδομένοι. Ο ΠΑΟΚ θέλει να κερδίζει κάθε τίτλο. Αυτό είναι σημαντικό για εμένα. Να υπάρχει πίεση για τίτλους, έτσι εξελίσσεσαι»

Πως περιμένεις τη συνύπαρξη με τα αδέρφια σου στην ομάδα;

«Τα έφεραν οι συγκυρίες. Δεν το είχαμε σαν πλάνο. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ θέλει να φέρει και τον μικρό, να επενδύσει πάνω του. Είναι εξαιρετικό αυτό, χαίρομαι πάρα πολύ που θα είμαστε και οι τρεις και είναι κάτι που νομίζω ότι δεν έχει ξαναγίνει σε ομάδα βόλεϊ».

Πως περιμένεις τη γνωριμία σου με τον κόσμο;

«Έβλεπα τους τελικούς με τον Ολυμπιακό στο Παλατάκι και είχα πάθει πλάκα. Έλεγα μακάρι να ήμουν εκεί σαν θεατής. Τώρα ελπίζω να το ζήσω σαν παίκτης. Θα δώσουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι, να έχει ο κόσμος έναν λόγο παραπάνω να έρχεται στο γήπεδο. Πραγματικά ανυπομονώ».

Τι συνάντησες στην Αμερική και πόσο άλλαξε;

«Στην Αμερική έχουν μια σκληρή νοοτροπία. Είχα πλήρη υποτροφία για το Πανεπιστήμιο της Χαβάης και όταν πήγα συνάντησα τέσσερα- πέντε άτομα στη θέση μου, με περισσότερα προσόντα.  Εκεί θα παίξει αυτός που δουλεύει πιο σκληρά. Το έκανα,  βγήκα από τη ζώνη ασφάλειας μου, κέρδισα τη θέση μου παρά το χειρουργείο τη δεύτερη χρονιά. Στην τελική, πήρα πάρα πολλά και σαν αθλητής και σαν άνθρωπος. Δεν έχει καμία σχέση ο Δημήτρης που έφυγε, με τον Δημήτρη που επιστρέφει».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Μετά το πρωινό το πρόγραμμα έχει προπόνηση με τον γυμναστή μου, είτε κάνουμε προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ τους τελευταίους δύο μήνες. Αυτή είναι η καθημερινότητα μου, δεν μου αρέσει να κάνω μεγάλα διαλείμματα από το βόλεϊ. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα πάω είτε σε κάποια θάλασσα με τους φίλους μου, είτε μια εκδρομή με την κοπέλα μου. Θα κάνω πράγματα γενικότερα που δεν μπορώ να τα κάνω μέσα στη σεζόν».

Διαβάστε ακόμη...