Ο ΠΑΟΚ περιμένει τον δικό του... Μακ
SHARE:
Το SDNA καταγράφει την πορεία του Σλοβάκου άσου που γύρισε... σπίτι του.
Λένε πως όταν χάνεις κάτι, το εκτιμάς. Ο Ρόμπερτ Μακ... έχασε τον ΠΑΟΚ, στο όνειρο και στη σκέψη να δοκιμάσει τις δυνατότητες του σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Ζενίτ.
Είχε κερδίσει με το "σπαθί" του ή για την ακρίβεια με την "τρελή" σεζόν που πραγματοποίησε στον ΠΑΟΚ το 2015-16 τη μεταγραφή του στην ομάδα της Αγ.Πετρούπολης. Με την ολοκλήρωση της σεζόν, ήταν κοινό μυστικό πως ο Σλοβάκος είχε ανοίξει τα φτερά του, είχε δώσει μέσα από την παρουσία του, υπεραξία στον εαυτό του και ο ΠΑΟΚ ετοιμαζόταν για μια... υπερήφανη πώληση.
Τα 3.5 εκατ.ευρώ της Ζενίτ "σφράγισαν" οικονομικά το deal ανάμεσα στις δυο πλευρές και ένα από τα πολύ αγαπημένα παιδιά του ΠΑΟΚ αναχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες για την... παγωμένη Ρωσία. Το όνειρο της μεταγραφής όμως μετατράπηκε σταδιακά σε εφιάλτη και η Ζενίτ αρκετά αφιλόξενη για τον 26χρονο άσο.
Τα μηνύματα που λάμβανε από τον κόσμο του Δικεφάλου ήταν πολλά. Η οικογένεια Σαββίδη του διαμήνυε δημοσίως πως η πόρτα του ΠΑΟΚ είναι πάντα ανοιχτή για εκείνον. Στο μυαλό του μπαίνει όλο και περισσότερο η ιδέα της επιστροφής...
Όπως είχε εκμυστηρευτεί δημοσίως και η σύζυγός του στην εξομολόγησή της στην FORZA, ο Μακ δεν ήξερε πόσο αγαπάει τον ΠΑΟΚ, μέχρι να πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα: «Όταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή στη Ζενίτ, ο Ρόμπερτ χάρηκε. Σκέφτηκε, μια νέα ομάδα, μια μεγάλη ομάδα, μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Μέσα σε έξι μήνες όμως όλα άλλαξαν. Δεν ήταν στη βασική ενδεκάδα, καθόταν στον πάγκο και αυτό τον στεναχωρούσε.
Ήθελε να παίζει ποδόσφαιρο, όπως κάθε ποδοσφαιριστής. Τότε συνειδητοποίησε πόσο του λείπει ο ΠΑΟΚ. Ήρθε σπίτι και μου είπε... αν το θέλει και ο ΠΑΟΚ, επιστρέφουμε στην Θεσσαλονίκη. Δεν μου είπε ποτέ ότι ήθελε να φύγει από τον ΠΑΟΚ. Βασικά νομίζω, πως δεν ήξερε πόσο αγαπάει τον ΠΑΟΚ μέχρι να πάρει μεταγραφή για άλλη ομάδα».
Στις συζητήσεις με τον μάνατζερ του και με τους Ρώσους, κάνει σαφές πως θα φύγει από την Ζενίτ, μόνο για μία ομάδα, τον ΠΑΟΚ. Εκεί που η καρδιά του, το έλεγε. Εκεί που αισθανόταν πως είναι στο... σπίτι του. Εκεί που θα έβρισκε το περιβάλλον και τις συνθήκες για να πατήσει ξανά το... restart στην καριέρα του.
Με τον Ιβάν Σαββίδη να αναλαμβάνει και να φέρνει εις πέρας την υπόθεση επιστροφής του στον ΠΑΟΚ με τη μορφή δανεισμού, ο Σλοβάκος βρέθηκε ένα απόγευμα του Ιουλίου στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Δικεφάλου. Ο Μακ επέστρεψε σπίτι του...
Στην δεύτερη παρουσία του όμως στους "ασπρόμαυρους" μοιάζει διαφορετικός. Τα αγωνιστικά προβλήματα και οι αλλαγές του καλοκαιριού είχαν αντίκτυπο και στον Σλοβάκο που αποκτήθηκε στη σκέψη να πλαισιώσει τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ως δεύτερος φορ σε ένα 4-4-2 του Στανόγεβιτς.
Η έλευση του Ραζβάν Λουτσέσκου όμως στον ΠΑΟΚ, το 4-2-3-1 και οι μεταγραφές του καλοκαιριού "θολώνουν" το ρόλο του Μακ. Ο Ρουμάνος τεχνικός προσπάθησε να του βρει... χώρο ως δεκάρι στα πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας, πριν τον τοποθετήσει στα άκρα, αλλά ο Μακ δεν θυμίζει πολύ τον ποδοσφαιριστή που... τρέλανε την Τούμπα.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε ορισμένα παιχνίδια αποτελεί ακόμη και την τρίτη αλλαγή του προπονητή του, έχοντας καταγράψει 11 ματς ως βασικός, τρία μόλις 90λεπτα, την ώρα που σε 8 παιχνίδια προήλθε από τον πάγκο, σε συνολικά 19 αγώνες. Σε 1.084 λεπτά συμμετοχής μετράει 4 γκολ και δυο ασίστ. Όχι άσχημα, αλλά σίγουρα όχι στα... στάνταρτς που έθεσε προ διετίας εκείνος αλλά και ο ΠΑΟΚ.
Βέβαια, τότε το κοντέρ του κατέγραψε... τρελά νούμερα, με τον Ιγκόρ Τούντορ, λόγω της απουσίας του Στέφανου Αθανασιάδη να τον τοποθετηθεί στην κορυφή της επίθεσης. Συγκεκριμένα, σε 28 συμμετοχές, σημείωσε 13 γκολ και 3 ασίστ ενώ είχε 19 ολόκληρα 90λεπτα στο α΄μισό της σεζόν.
Η σύγκριση αναπόφευκτη. Δεδομένου πως το α΄μισό της σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Μακ άδοξα, μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα που είδε στην Τούμπα και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει το τελευταίο ματς της χρονιάς με τον Πλατανιά.
Όσο για τη συνέχεια με φόντο το 2018; Στο χέρι του είναι να επανέλθει σε όσα... καλόμαθε έναν κόσμο που αναμφισβήτητα τον αγάπησε και τον στήριξε με το "καλημέρα".