«Να πάρει ο ΠΑΟΚ ότι του αξίζει»
SHARE:
Κουβαλώντας μεγάλη ποδοσφαιρική εμπειρία στις... πλάτες του, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και από τη θέση του προπονητή, ο Παύλος Δερμιτζάκης επιστρέφει στους πάγκους, αποτελώντας βασικό... γρανάζι της προσπάθειας που κάνει η Καβάλα για το come back.
Σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση, ο 49χρονος τεχνικός ανέφερε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να κάτσει στον πάγκο της Καβάλας, με το συναισθηματικό κομμάτι να παίζει κυρίαρχο ρόλο στην απόφασή του.
«Η Καβάλα είναι η ομάδα στην οποία ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά, που μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω ότι έκανα ως ποδοσφαιριστής. Είναι η γενέτειρά μου, είναι η πατρίδα μου.
Ήταν χρέος μου εφόσον μου το ζήτησαν οι άνθρωποι οι οποίοι ενδιαφέρονται για το καλό του ποδοσφαίρου και φυσικά για το καλό της ομάδας, δεν μπορούσα να μη δηλώσω παρών.
Κάτι που δεν το κάνω μόνο εγώ, το κάνουν πολλά άτομα γιατί πραγματικά βλέπουν ότι η Καβάλα μετά από κάποια χρόνια στασιμότητας ήρθε ίσως η ώρα να οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα και να κάνει κάτι καλό».
Αναλύοντας τους στόχους τους οποίους έχει θέσει με τους "αργοναύτες", τόνισε ότι αυτοί αφορούν τη γενικότερη οργάνωση του συλλόγου: «Οι στόχοι, λόγω και του ονόματος της ομάδας, είναι σίγουρα η άνοδος της κατηγορίας. Παράλληλα με αυτό κοιτάμε το πως θα οργανωθεί η ομάδα σε όλα τα επίπεδα, ότι έχει να κάνει με τα τμήματα υποδομής. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στα παιδιά που είναι από την Καβάλα και θεωρώ ότι υπάρχει ταλέντο και επειδή είναι η κορυφή της πυραμίδας αυτών των παιδιών πρέπει να δείξουμε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον».
Φυσικά, η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην... πάει στη μεγάλη κατηγορία και το πρωτάθλημα της Super League, με τον Έλληνα τεχνικό να μη δείχνει ευχαριστημένος από την ποιότητα και τον ανταγωνισμό που υπάρχει: «Είναι ένα πρωτάθλημα το οποίο προσωπικά δεν με γοητεύει. Θεωρώ ότι είναι δύο ταχυτήτων. Οι ομάδες όπως ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ δύσκολα μπορούν να τις ανταγωνιστούν οι υπόλοιποι. Οι άλλες ομάδες είναι σίγουρα σοβαρές, αλλά είναι ομάδες που έχει μεγαλώσει η ψαλίδα απέναντι στους... μεγάλους», σημείωσε και συνέχισε: «Έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το πρωτάθλημα και με τα προβλήματα που κατά καιρούς υπάρχουν έχει πέσει σε μία... ανυποληψία και θέλει χρόνο για να το ξεπεράσεις».
Παράλληλα, στάθηκε στην ποιότητα που δείχνουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια: «Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές και χαίρομαι γιατί αυτοί τυχαίνει να είναι και Έλληνες. Και αυτό είναι κάτι που εμένα με ευχαριστεί».
Έχοντας εκπροσωπήσει τον ΠΑΟΚ τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής, έχει μία καθαρή άποψη για την εικόνα που δείχνει η ομάδα. Είναι η στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και να φτάσει στη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο έμπειρος τεχνικός: «Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια κάνει μεγάλες προσπάθειες για να κάνει μία πραγματικά καλή ομάδα και να οργανωθεί γενικά. Είναι στη σωστή κατεύθυνση πιστεύω και νομίζω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε ο ΠΑΟΚ να πετύχει έναν πολύ μεγάλο στόχο που είναι το πρωτάθλημα και εκεί έχουν επικεντρωθεί. Ήδη θεωρώ ότι έχουν κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα, είναι πρώτος στη βαθμολογία και όσον αφορά το Europa League πάει πολύ καλά και πιστεύω θα περάσει στην επόμενη φάση. Ο ΠΑΟΚ είναι σε έναν πολύ καλό δρόμο που δίνει τη δυνατότητα αυτό το τεράστιο σωματείο να πάρει κάποια στιγμή αυτό που του αναλογεί».
Κλείνοντας, δεν θα μπορούσε να μη πάρει θέση για ένα από τα θέματα που... μονοπωλούν στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα και δεν είναι άλλο από τον ορισμό ξένων διαιτητών, αναφέροντας του λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι φτάσαμε στο συγκεκριμένο σημείο: «Είναι κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνο. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο έπαιξαν ρόλο και οι κακές διαιτησίες που υπήρχαν σίγουρα. Υπάρχουν πράγματα που επηρεάζουν τους διαιτητές και δεν τους αφήνουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Θεωρώ ότι υπάρχουν καλοί διαιτητές απλά δεν τους αφήνουμε να αποδώσουν αυτό που πραγματικά μπορούν. Είναι κάτι που με τους ξένους διαιτητές βλέπουμε μία ποιότητα, δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες και έτσι έπρεπε να είναι και με τους Έλληνες διαιτητές. Αυτό έπρεπε να γίνεται σαν κουλτούρα και φιλοσοφία που πρέπει να έχουμε σαν χώρα. Σφυρίζουν όμως οι ξένοι και βλέπουμε ότι τα παιχνίδια αυξάνονται και απορώ πως δεν αντιδρούν και οι ίδιοι οι Έλληνες διαιτητές».