Τα νέα δεδομένα και τα πεπραγμένα της 8ετίας Πρέλεβιτς
SHARE:
Το είχε προαναγγείλει μεν, ωστόσο η διαδικασία επαφών με τον Καραμάνο και το αρνητικό κλίμα (δεν ήταν τυχαία η άμεση ανταπόκριση του ΑΣ με την αποδοχή παραίτησης) τον ώθησε να αποχωρήσει από την διοίκηση της ΚΑΕ μετά από 8 χρόνια.
Οι υπόλοιποι...; Η θητεία της παρούσας διοίκησης λήγει 7 Αυγούστου. Ήδη ο Καραμπέρης έθεσε προ ημερών την παραίτηση του στον ΑΣ, από όπου του ζητήθηκε να παραμείνει για πρακτικούς λόγους, ενώ οι άλλοι τρεις (Καρακούσης, Ασλανίδης, Κατσιώρας)... Ο πρώτος αναμένεται να έχει επαφές με την Κατερίνα Γιαννακοπούλου, νομική σύμβουλο του Ερασιτέχνη, αλλά και με τον Θανάση Κατσαρή μήπως και χρειαστεί παραμονή μέχρι την αλλαγή και καθαρά για λόγους ύπαρξης μιας διοίκησης έστω και υπό αίρεση.
Οι άλλοι δύο αναμένεται να θέσουν την παραίτηση τους, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσει και ο Καρακούσης και ο Κατσαρής θα έχει ένα μήνα να αναζητήσει την επόμενη μέρα στο ΔΣ. Έχει στο μυαλό του λύσεις εκ των έσω, τις οποίες και θα παρουσιάσει στον Ιβάν Σαββίδη για να εξασφαλιστεί η στήριξη του. Φυσικά και θα προχωρήσει σε συγκέντρωσχη ΠΑΟΚτσήδων για να ζητήσει στήριξει και εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, όσο και αν ανάλογες διαδικασίες ελάχιστα βοηθούν και έχουν άμεσα αποτελέσματα. Περισσότερο πισογύρισμα αποτελούν, αλλά είναι αναγκαίο να γίνουν. Σε δεύτερο χρόνο οι συζητήσεις με Σταυρόπουλο, Ζουρνατζίδη για το μέλλον τους στην ομάδα...
Ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία του ΠΑΟΚ
Ο Πρέλεβιτς πάντως πρόλαβε να αναδειχθεί ως ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία του μπασκετικού ΠΑΟΚ και ίσως ο μοναδικός-μετά την εποχή Βεζυρτζή-με απόλυτη στήριξη, έστω και χωρίς την μαζική παρουσία στο γήπεδο. Επί ημερών του ο ΠΑΟΚ κατέλαβε τρεις φορές την 3η θέση με μπάτζετ πάντα μικρότερο των άμεσων ανταγωνιστών του. Είχε μόνο μια κακή χρονιά, την πρώτη του Πρέλεβιτς στην προεδρία, όταν έμπλεξε με τα προκριματικά Ευρωλίγκα, ενώ με εξαίρεση τον Κώττα δεν δέχθηκε προσφυγές σε μια 8ετία με πολλά οικονομικά προβλήματα, αλλά με την έντονη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, εξαιτίας του οποίου αποφεύχθηκαν δυσάρεστες καταστάσεις.
Ωστόσο στην διοίκηση Πρέλεβιτς χρεώνεται η ευτυχής αντιμετώπιση του άρθρου 99 και των αρχικών δόσεων του νόμου Ορφανού. Η φιλοσοφία του "Τίγρη" για εξυγίανση σε συνδυασμό με τις τεράστιες οικονομικές ενέσεις Σαββίδη κατάφερε ο ΠΑΟΚ να μειώσει χρέος άνω των 6 εκ. ευρώ σε 2.5. Παράλληλα ο ΠΑΟΚ ήταν αξιοπρεπής στο δικό του επίπεδο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και από καθαρή ατυχία (Καρσίγιακα) και οικονομική συγγυρία (ΑΕΚ) δεν κατάφερε να κάνει ένα άλμα παραπάνω. Σημαντική η παρουσία σε τελικό κυπέλλου φέτος μετά από 20 χρόνια, αλλά η ικανοποίηση πρέπει να αφορά την κόντρα με τον Παναθηναϊκό στο παρκέ και όχι το... στατιστικό της υπόθεσης. Γενικώς στη βιτρίνα τουλάχιστον ο ΠΑΟΚ ήταν παραπάνω από αξιοπρεπής...
Η παρουσία Πρέλεβιτς είχε ωστόσο και αρνητικά. Δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα σημαντικό πουρήνα φιλάθλων, δεν έπεισε μέσω μιας περίεργης εσωστρέφειας, δεν τον βοήθησε η επικοινωνιακή πολιτική σε ανθρώπινο επίπεδο (διαδυκτικά μόνο η ΚΑΕ στάθηκε πολύ καλά), δεν λειτούργησε προς την κατεύθυνση εξεύρεσης ιδιοκτήτη, περιμένοντας τον Σαββίδη και τα τελευταία δύο χρόνια φάνηκε να εγκαταλείπει τις βασικές του αξίες, ανεβάζοντας μπάτζετ και δημιουργώντας χρέη και μια πολύ άσχημη κατάσταση φέτος στην ΚΑΕ (οικονομικά και αγωνιστικά), ειδικά μέσα στο 2019.
Το γεγονός οτι η ΚΑΕ ήταν το μοναδικό τμήμα του ΠΑΟΚ που "πάγωσε" τον Σαββίδη, μετά από άλλες περιπτώσεις (Αμοιρίδης) είναι στα βασικά αρνητικά της διοίκησης Πρέλεβιτς. Οι χειρισμοί της περίπτωσης Καραμάνου ήταν το κερασάκι στην τούρτα των αρνητικών που βάρυναν τον Πρέλεβιτς και ουσιαστικά άνοιξαν διάπλατα την πόρτα της εξόδου.