Μαλάτος : “Δεν υπάρχει περίπτωση πολυϊδιοκτησίας σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη”
SHARE:
Αναλυτικά όσα είπε :
Για τις ποινές που προβλέπει ο νόμος: "Η μοναδική ποινή που προβλέπεται από το νόμο είναι ο υποβιβασμός. Δεν μπορεί τίποτε άλλο να επιβληθεί στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Το δικαιοδοτικό όργανο δεν μπορεί να επιβάλλει μικρότερη ποινή. Αν είναι ένοχες οι ομάδες, θα τιμωρηθούν με υποβιβασμό. Δεν υπάρχει ευχέρεια για να αλλάξει η ποινή. Αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει αδίκημα, τότε θα αθωωθούν οι δυο ομάδες. Ή υποβιβασμός, ή αθώωση. Είναι σαφές ο νόμος".
Για την επικείμενη αλλαγή νόμου: "Ο νόμος μπορεί να κάνει μετατροπή σε κάτι το οποίο λέει Υποβιβασμός, να το πει ότι είναι Αφαίρεση Βαθμών. Από εκεί και πέρα, είναι άμεσα εφαρμόσιμο αν ψηφιστεί στη Βουλή. Σε αυτή την περίπτωση όμως, είτε είναι υποβιβασμός, είτε είναι αφαίρεση βαθμών, αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε αν υπάρχει απόφαση. Από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, αν ισχύουν όλα που έχουμε ακούσει, δεν συντρέχει θέμα πολυϊδιοκτησίας. Θέμα τέτοιο, συντρέχει μόνο όταν ο ιδιοκτήτης μιας ΠΑΕ αποκτά μετοχές άλλης ΠΑΕ, ή οι συγγενείς του μέχρι 2ο βαθμό. Ή μέσω ενός παρένθετου προσώπου, αποκτήσει μετοχές άλλης ΠΑΕ. Πολυϊδιοκτησία δεν σημαίνει ότι επειδή πήρε το αθλητικό κέντρο της Ξάνθης, υπάρχει κάτι τέτοιο. Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη, μη τυχόν υπάρχει άλλη λεπτομέρειες και δεν την έχω δει".
Για το πότε μπορεί να τελεσιδικήσει η υπόθεση: "Ανάλογα με τον κρατικό μηχανισμό. Υπάρχουν δυο δρόμοι που ανοίγονται μπροστά μας και εξαρτάται που θα επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι να κινηθούν. Σε ποια δικαστήρια".
Για παρόμοιες περιπτώσεις του παρελθόντος: "Έχουν γίνει αδικίες και στο παρελθόν, αλλά δεν μπορούν να δικαιωθούν αυτοί που θα το κυνηγήσουν τώρα. Το 2012 είχαμε κάνει πρόταση στον τότε Υπουργό, την κατάργηση της ΕΕΑ. Δυστυχώς, δεν ξέρω αν οφείλεται στα άτομα που την στελεχώνουν, δεν λειτουργεί σαν όργανο του κράτους. Λειτουργεί σαν σερίφης στο Φαρ Ουέστ και κάνει ότι πιστεύει, ανεξάρτητα από το τι λέει ο νόμος. Κάνουν πράξη, ότι νομίζουν στην κρίση τους είναι δίκαιο. Συμφωνώ, μπορεί και αυτή η σχέση της πολυϊδιοκτησίας να τιμωρηθεί, είναι ηθικό, ναι. Αλλά, εφόσον δεν το λέει ο νόμος, δεν γίνεται. Δεν μπορείς να έχεις τόσο στενές επιχειρηματικές σχέσεις με μια εταιρεία που ασκεί επιρροή στην άλλη, αλλά πρέπει να το λέει ο νόμος αυτό για να τον τιμωρήσεις".