Καυτανζόγλειο: Ο ΠΑΟΚ ζητά ίση μεταχείριση

Η έκδοση του Προεδρικού διατάγματος για τη νέα Τούμπα αναμένεται μέσα στο 2021 και στον ΠΑΟΚ προσπαθούν να «τρέξουν» παράλληλα και την υπόθεση του Καυτανζογλείου σταδίου, που θ’ αποτελέσει την έδρα του Δικεφάλου για όσο διάστημα θα κατασκευάζεται το νέο γήπεδο.
Πηγή: forza
Καυτανζόγλειο: Ο ΠΑΟΚ ζητά ίση μεταχείριση

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν ζητούν τίποτα παράλογο από την κυβέρνηση παρά μόνο ίση μεταχείριση σε σχέση με όλες τις ομάδες, που κάνουν χρήση των εθνικών σταδίων. Αρκεί ν΄ αναφερθεί το παράδειγμα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, που χρησιμοποιούν ως έδρα το Ολυμπιακό στάδιο, καταβάλλοντας η κάθε ομάδα-σύμφωνα με πληροφορίες- ετήσιο ενοίκιο όχι μεγαλύτερο των 300 χιλιάδων ευρώ.

Το βάρος των προσπαθειών των ανθρώπων του ΠΑΟΚ πέφτει και σε ένα άλλο κομμάτι. Προκειμένου τα επόμενα (τουλάχιστον δύο με τρία) χρόνια να χρησιμοποιήσουν ως έδρα το Καυτανζόγλειο είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε μια σειρά έργων ανακαίνισης του σταδίου, τα οποία κρίνονται ως απαραίτητα, για τον επιπλέον λόγο ότι θα πρέπει το γήπεδο να αδειοδοτηθεί και για τους ευρωπαϊκούς αγώνες τους. Ο ΠΑΟΚ θα καλύψει, έτσι κι αλλιώς, το κόστος όλων των απαραίτητων εργασιών και αυτό που εύλογα ζητά είναι τα χρήματα, που θ’ απαιτηθούν για την ανακαίνιση του σταδίου ν’ αφαιρεθούν από το σύνολο των μισθωμάτων, τα οποία θα καταβάλλει για όσο διάστημα θα το χρησιμοποιεί για όλους τους εντός έδρας αγώνες του.

Η «λεπτομέρεια», βέβαια, για να γίνουν πράξη τα παραπάνω είναι ότι χρειάζεται η κυβέρνηση να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση. Και πάλι η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή, όσο φαίνεται. Από τη στιγμή, που ο λόγος γίνεται για ένα κρατικό στάδιο, απαιτούνται διαγωνισμοί και διαδικασίες, που ως κύριο χαρακτηριστικό έχουν πως είναι χρονοβόρες. Γι’ αυτό, άλλωστε, στον ΠΑΟΚ, παράλληλα με την υπόθεση της νέας Τούμπας, επιδιώκουν να «τρέξουν» και την περίπτωση του Καυτανζογλείου, που συνιστά και την αποκλειστική λύση, όσον αφορά το γήπεδο για τα εντός έδρας παιχνίδια τους. Εναλλακτική λύση για τη μελλοντική αναγκαστική μετακόμιση του ΠΑΟΚ, λόγω της κατεδάφισης του υπάρχοντος γηπέδου και της κατασκευής του αντίστοιχου νέου, πολύ απλά, δεν υφίσταται.

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας άνοιξε, με την παρέμβαση και του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκης, ένας κύκλος συζητήσεων, μέσω τηλεδιάσκεψης των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με την επιτροπή διοίκησης του Καυτανζογλείου σταδίου, της οποίας ηγείται η Καλυψώ Γούλα. Και τις προσεχείς ημέρες οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν την ανταλλαγή απόψεων με σκοπό να καταλήξουν το συντομότερο δυνατό σε μια τελική συμφωνία.

Εξάλλου, μέχρι τα τέλη του μηνός αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επίστρωση του νέου ταρτάν (η πανδημία του κορονοϊού αναπόφευκτα επέφερε κάποια χρονική καθυστέρηση στην αποπεράτωση του έργου), ενώ έχει προκηρυχθεί και διαγωνισμός για την ανάθεση υπηρεσιών συντήρησης του χορτοτάπητα, τόσο του κεντρικού σταδίου, όσο και των βοηθητικών εγκαταστάσεων (ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τις 73 χιλιάδες ευρώ). Τα σχέδια, πάντως, για την ενεργειακή αναβάθμιση του σταδίου, και στα οποία είχε κάνει σχετική αναφορά ο Αυγενάκης κατά την επίσκεψη του στους χώρους του σταδίου τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν παραπεμφθεί σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα.

Ας σημειωθεί ότι η τελευταία φορά, που το Καυτανζόγλειο φιλοξένησε αγώνα ποδοσφαίρου ήταν στις 22 Απριλίου 2019, όταν αναμετρήθηκαν ο Ηρακλής και ο ΝΠΣ Βόλος για το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής.

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ»

Με δήλωσή της στη FORZA η πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του Καυτανζογλείου, Καλυψώ Γούλα υπογραμμίζει ότι «είναι επιθυμία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρμόδιου υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη να προχωρήσει η ρύθμιση των θεμάτων, που αφορούν και θα οδηγήσουν τελικά στη δυνατότητα της χρήσης του σταδίου από τον ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των θεμάτων για τη νέα Τούμπα. Πρόθεση μας είναι να τελεσφορήσει η συνεργασία μας με την ΠΑΕ, ώστε να χρησιμοποιήσει ο ΠΑΟΚ το στάδιο ως έδρα του για τα παιχνίδια των εγχώριων και ευρωπαϊκών αγώνων».

Διαβάστε ακόμη...