Αυτή είναι η Βέστερλο!

Από paok24.com: Το τελευταίο του φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους ετοιμάζεται να δώσει σήμερα ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Βέστερλο. Οι Βέλγοι βρίσκονται επίσης στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους, καθώς στις 29 Ιουλίου μπαίνουν στις επίσημες υποχρεώσεις τους.
Πηγή: paok24.com
Αυτή είναι η Βέστερλο!

Ιδρύθηκε το 1933 και έδρα της είναι η πόλη Βέστερλο στην περιοχή της Αμβέρσας, ενώ υπάρχουν «πρόγονοι» της ομάδας από το 1917. Από τη σεζόν 1997-98 αγωνίζεται κυρίως στην κορυφαία κατηγορία του Βελγίου, έχοντας τερματίσει στην 6η θέση το 2000, το 2004 και το 2009.

Η φυσική έδρα της Βέστερλο είναι το γήπεδο «Het Kuipje», το οποίο έχει χωρητικότητα λίγο παραπάνω από 8.000 θέσεις. Τα βασικά χρώματα της ομάδας είναι το κίτρινο και το μπλε και στην τροπαιοθήκη της έχει ένα Κύπελλο Βελγίου, από τη σεζόν 2000-2001. Η σημερινή αντίπαλος του Δικεφάλου προέρχεται από μία σχετικά καλή σεζόν, στην οποία τερμάτισε στην 7η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ενώ συμμετείχε και στα πλέι οφ για μία θέση στα προκριματικά του Europa Conference League. Εκεί δεν τα πήγε καλά, τερματίζοντας στην τελευταία θέση του μίνι πρωταθλήματος.

PROJECT 2024

Aξίζει να αναφερθεί πως η Βέστερλο έχει οργανώσει ένα πενταετές πλάνο με όνομα «Project 2024», το οποίο «τρέχει» και έχει ως σκοπό την επίτευξη διαφόρων στόχων, οικονομικούς, αλλά και αγωνιστικούς. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν κάνει στοχευμένες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις και παίκτες, θέλοντας να μπουν στο «club» των 16 καλύτερων ομάδων του Βελγίου και να μείνουν εκεί.

Ο προπονητής και το «αστέρι»!

Όσον αφορά την τεχνική ηγεσία, σε αυτήν συνεχίζει ο Ντε Ροκ, ο οποίος συνεχίζει για μία ακόμη χρονιά στον πάγκο της ομάδας, ενώ αρκετά μεγάλο κομμάτι του περσινού ρόστερ παρέμεινε και φέτος, με τους Βέλγους να μετρούν 4 νέες προσθήκες και λίγες αποχωρήσεις. Μέχρι σήμερα έχει παίξει τρία φιλικά παιχνίδια, με το πρώτο να είναι αυτό κόντρα στην Σεντ Τρούιντεν, το οποίο έληξε ισόπαλο (2-2), στο δεύτερο γνώρισε την ήττα από την Τσβόλε με 1-3, ενώ στο πιο πρόσφατο σημείωσε την πρώτη της νίκη απέναντι στην Χέρενφεϊν με 2-0!

H σημερινή αντίπαλος των «ασπρόμαυρων» είναι ένας σύλλογος, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία εκτιμάται στα 18.70 εκατομμύρια, ενώ ο πιο ακριβός της παίκτης είναι ο 20χρονος Τούρκος κεντρικός αμυντικός της, Ραβίλ Ταγκίρ, ο οποίος κοστολογείται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Το φιλικό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ θα είναι το προτελευταίο για τους Βέλγους πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους, καθώς στις 22 Ιουλίου θα αντιμετωπίσουν την Βίλεμ από την Ολλανδία.

Διαβάστε ακόμη...