Η στιγμή του αγώνα ανήκε στον Κοτάρσκι

Από sdna.gr: Στον απόηχο της πρόκρισης επί της Μπεϊτάρ, ο ΠΑΟΚ κινείται δικαιολογημένα στον αστερισμό του Γιάννη Κωνσταντέλια, ωστόσο, η στιγμή του αγώνα είχε την υπογραφή του Ντόμινικ Κοτάρσκι.
Πηγή: sdna.gr
Η στιγμή του αγώνα ανήκε στον Κοτάρσκι

Ο μικρός «μάγος» του ΠΑΟΚ ήταν όλα τα λεφτά στο Teddy Stadium, δικαιώνοντας κατά κάποιον τρόπο και τους Ισραηλινούς ως προς το πως «κούμπωσαν» τον τρόπο παιχνιδιού τους πάνω στον Γιάννη Κωνσταντέλια στο ματς της Τούμπας. Με την είσοδό του στη ρεβάνς, οι ενέργειες του 20χρονου μπαλαντέρ «τελείωσαν» τους γηπεδούχους και τις όποιες ελπίδες τους να οδηγήσουν το ματς στην παράταση.

Το αντίκτυπο του Γιάννη Κωνσταντέλια σε ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΟΚ είναι γεγονός και αυτό από μόνο του συνιστά εξέλιξη. Πρόοδος. Τον «Ντέλια» τον έμαθαν καλά πέρσι στην Ελλάδα, ωστόσο, είναι σαφές πως η Ευρώπη αποτελεί βήμα παραπάνω και για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα του να παρακολουθεί την αντίδρασή του κάτω υπό άλλες συνθήκες.

Αν και η έννοια της πίεσης, αυτής καθ΄αυτής, δεν είναι κάτι που αγγίζει τον Γιάννη Κωνσταντέλια για όσους τον γνωρίζουν καλά. Αυτή η υπέροχη... άγνοια κινδύνου και η διάθεσή του να απολαύσει και να χαρεί το ποδόσφαιρο, δημιουργούν αυτομάτως μία «ασπίδα» γύρω του και μας φέρνουν στο σήμερα. Στο τώρα. Στο να μιλούν όλοι για εσένα, χωρίς εσένα.

Από τον δικαιολογημένο ντόρο για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, στον... αθόρυβο ή μάλλον ακριβοθώρητο αλλά υπέρ πολύτιμο Ντόμινικ Κοτάρσκι. Η στιγμή του αγώνα του ανήκει. Η πρόκριση του ΠΑΟΚ στο Ισραήλ «ξεκλειδώνει» από την επέμβαση του Κροάτη στο πέναλτι. Προτού συμπληρωθεί το ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ εμφάνισε αυτοκτονικές τάσεις, αν και είχε προηγηθεί με το αυτογκόλ του Γκότλιμπ.

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο αποβάλλεται (σ.σ. αν και δεν φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην επίμαχη φάση) και ο Δικέφαλος καλείται για 60 λεπτά αγώνα να διαχειριστεί μία εντελώς διαφορετική κατάσταση, με το μομέντουμ να ανήκει ξεκάθαρα στην Μπεϊτάρ.

Σε εκείνη -λοιπόν- τη φάση μίλησε η ποιότητα του Κοτάρσκι. Το κρύο «αίμα» του Κροάτη. Προφανώς ένα δικό του λάθος σε ένα παιχνίδι μετράει διαφορετικά, αλλά είναι και εκείνος που στο επίμαχο ματς παίρνει όλη την ομάδα στην πλάτη του. Η δική του σωτήρια επέμβαση στο πέναλτι, με τους συμπαίκτες του να τρέχουν όλοι κατά πάνω του, είναι και το σημείο κλειδί της πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ. Για την ιστορία, είχε καταγράψει μία ακόμη σπουδαία επέμβαση και στο ματς της Τούμπας, όταν ο Νικολαέσκου έπιασε έναν κεραυνό από τα πλάγια της περιοχής στο β΄ημίχρονο αλλά ο Κροάτης ήταν σε ετοιμότητα.

Επί της ουσίας, στο Ισραήλ ο Κοτάρσκι άνοιξε το δρόμο της πρόκρισης για τον Δικέφαλο, αφήνοντας στη συνέχεια... πεδίον δόξης λαμπρόν στον Κωνσταντέλια. Και η εμφάνιση του 23χρονου πορτιέρε έχει σημασία και καταγράφεται γιατί και για εκείνον το φετινό καλοκαίρι κάθε άλλο παρά ήσυχο μοιάζει αλλά στα δύσκολα, είναι εκεί...

Διαβάστε ακόμη...