Μετά τον Μπένετ, ποιος;
SHARE:
Η FORZA έχει το ρεπορτάζ, καταγράφει όλες τις εξελίξεις που σημειώθηκαν μέχρι τώρα και «βλέπει» μπροστά στην επόμενη ημέρα που θα έχει σίγουρα τεράστιο ενδιαφέρον. Όπως και να το δει κανείς το πρόβλημα έχει να κάνει με την παρουσία ξένων διαιτητών και όσο γίνεται των καλύτερων, ενώ η αλλαγή στην ΚΕΔ εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου δεν αποτελεί και την πιο εύκολη εξίσωση.
Το θέμα δεν είναι απλό και οι εκτιμήσεις ποικίλουν γι΄ αυτό το διαζύγιο της ΕΠΟ με τον Μπένετ. Είναι βέβαιο ότι το θέμα παρουσίας ξένων διαιτητών σε αρκετά από τα ντέρμπι έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη. Ήταν όμως η αδυναμία του Μπένετ και η μικρή ατζέντα επαφών του ή μήπως η επιθυμία να μειώσει τους ξένους.
Το πρόβλημα ξεκίνησε από πέρσι και ήταν φανερό ότι με τον Μπένετ στην ηγεσία της ΚΕΔ υπήρχε σχέδιο μείωσης των ξένων. Το έδειχνε με κάθε αφορμή. Ήταν οι αγώνες του Άρη, ήταν κάποια άλλα ματς. Ο Μπένετ δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τους πολλούς και καλούς ξένους που ήθελαν οι πιο πολλές ομάδες και φυσικά οι τέσσερις μεγάλοι.
Όσοι τον είδαν την ημέρα του αποχαιρετισμού να χαιρετάει δακρυσμένος τη χώρα μας, κατάλαβαν ότι η εξέλιξη αυτή δεν τον ικανοποίησε, άρα δεν έκανε ό τι έκανε με σκοπό να φύγει. Μεγάλη ατζέντα επαφών σίγουρα δεν είχε και δυσκολεύονταν, από την άλλη φάνηκε ότι ήθελε (και εξάλλου το είπε) να υπηρετήσει ένα σχέδιο επιστροφής στην ελληνική κανονικότητα.
Εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ήθελε κανείς άλλος και ειδικά η διοίκηση της ΕΠΟ με τον Τάκη Μπαλτάκο. Οι πιέσεις και το κλίμα δεν άφηναν περιθώριο σε κανένα να πάρει μία τέτοια ευθύνη επιστροφής σε ορισμούς περισσότερων Ελλήνων ακόμη και σε ντέρμπι και κάπως έτσι προέκυψε η κόντρα.
Ο Μπένετ δεν κατάφερε να κάνει πολλά αν και σίγουρα δεν ήταν ο χειρότερος μετά την τεράστια περιπέτεια του Κλάτενμπεργκ που δέθηκε με τις πιο κακές ελληνικές συνήθειες και το θέμα είναι τώρα τι γίνεται. Έχει περάσει ένα δεκαήμερο επαφών και ζυμώσεων, διάφορες πληροφορίες κυκλοφόρησαν και διαψεύστηκαν για να φθάσουμε στο συμπέρασμα για το τι ακολουθεί επί της διαδικασίας:
Η UEFA και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας Ρομπέρτο Ροσσέτι έχει αναλάβει την ευθύνη να προτείνει στην Εκτελεστική της ΕΠΟ δύο-τρεις υποψηφίους. Οι παράγοντες περιμένουν βιογραφικά, όλα δείχνουν ότι όπως και την περασμένη φορά θα ζητηθεί η άποψη και των big 4 και κάπως έτσι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προκύψει ο εκλεκτός που θα υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας, με τον επικεφαλής να διαλέγει και τους συνεργάτες του.