Η GBA έκοψε την πίτα της με Σούλη (pics- vid)
SHARE:
Πριν την κοπή της πίτας ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Χατζηβρέττας και ο Κώστας Χαραλαμπίδης πήραν τον λόγο. Οι τρεις ιδρυτές της Ακαδημίας μοίρασαν τις ευχές τους για το νέο έτος ενώ έδωσαν την υπόσχεση ότι η GBA θα συνεχίσει να κάνει το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι γονείς θα πρέπει να αισθάνονται ήσυχοι διότι τα παιδιά τους βρίσκονται σε καλά χέρια.
Την πίτα έκοψε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, έχοντας δίπλα του όλο το επιτελείο της GBA. Ο τυχερός αθλτής της GBA που κέρδισε το φλουρί έλαβε ως δώρω μία πλήρη υποτροφία στην ακαδημία για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Παράλληλα με την κοπή της πίτας, η GBA τίμησε με ειδική αναφορά τους αθλητές του παιδικού τμήματος που αρίστευσαν στο σχολείο την περυσινή χρονιά. Παράλληλα, και με την ευγενική χορηγία της εταιρίας "P&M", η GBA μοίρασε ως δώρο σε όλους τους αθλητές της από ένα φούτερ.
Επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος, ρέκορντμαν συμμετοχών στους πάγκους, στην ιστορία της Α1. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τιμήθηκε από την GBA για την προσφορά του στο μπάσκετ, παραλαμβάνοντας τιμητική πλακέτα. Ο πολύπειρος προπονητής ευχαρίστησε την GBA για την κίνηση της αυτή ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια της Ακαδημίας, συγχαίροντας τους ιδρυτές της για τη δουλειά που γίνεται απ΄όλους. "Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τους ιδρυτές της Ακαδημίας που με κάλεσαν για να με τιμήσουν. Με τα παιδιά ήμασταν αντίπαλοι και κάποια στιγμή με ορισμένους απ' αυτούς συνυπήρξαμε ή συνυπάρχουμε στην ίδια ομάδα. Αυτά έχει το μπάσκετ", είπε και συμπλήρωσε: "Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια γι΄αυτό που έχουν κάνει. Είναι μια φοβερή προσπάθεια. Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά. Ελπίζω αυτή η δουλειά να συνεχιστεί και να αποδώσει καρπούς. Να παίξουν αυτά τα παιδάκια αύριο-μεθαύριο μπάσκετ και αυτό θα είναι το πιο σπουδαίο πράγμα. Τα ακούσματα γιατί από εκεί μπορείς να καταλάβεις πολλά, είναι πάρα πολύ θετικά και ελπιδοφόρα για κάτι ακόμη καλύτερο. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες έχουν πολλή όρεξη και όταν έχεις όρεξη και μεράκι τότε προωθείς ακόμη περισσότερο κάτι και το φτάνεις ψηλά. Θέλω να τους συγχαρώ και να τους πιέσω, κατά κάποιον τρόπο, γιατί είναι κάτι που το έχει ανάγκη ο ελληνικός αθλητισμός και ιδιαίτερα το μπάσκετ. Να αλλάξει κάτι, να μπούμε στην παραγωγή παικτών, οι οποίοι θα μπορέσουν να προσφέρουν στις μεγάλες ομάδες. Έχουμε βγάλει σαν ελληνικό μπάσκετ πολλούς καλούς παίκτες και μπορούμε να συνεχίσουμε να βγάζουμε και να τροφοτούμε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη".
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Σούλης Μαρκόπουλος ευχήθηκε να βρεθεί κάποια στιγμή η GBA με δική της ομάδα στην Α1. Εξηγώντας το σκεπτικό αυτής της τοποθέτησης του επεσήμανε: "Σιγά -σιγά, βήμα-βήμα μπορεί να συμβεί αυτό το πράγμα. Είναι μια πολυ μεγάλη "κυψέλη" παικτών. Συζήτησα με τον Λάζαρο κι έχει βλέψεις να μεγαλώσει την Ακαδημία ακόμη περισσότερο. Οπότε γιατί αυτή η σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια να μην αποτελέσει πρότυπο μιας χώρας όπως η Σερβία όπου δημιουργήθηκαν με αυτόν τον τρόπο ομάδες, οι οποίες έφτασαν ψηλά, παίζοντας ακόμη και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;".
Η GBA προοδεύει και κάνει συνεχώς βήματα μπροστά. Όπως σημείωσε Λάζαρος Παπαδόπουλος: "Στόχος της είναι να "μεγαλώνει" χρόνο με τον χρόνο και μελλοντικά να "χτιστεί μια ομάδα. Δεν ξεκινήσαμε το "χτίσιμο" της ακαδημίας από το ανδρικό τμήμα αλλά από τη βάση της και θέλουμε να μεγαλώσουμε κι άλλο τη βάση της μέσα από την παραγωγική διαδικασία".
Ο πρώην διεθνής σέντερ αναφέρθηκε και στην απόφαση να τιμηθεί ο Σούλης Μαρκόπουλος, με τον οποίο συνεργάστηκε στον ΠΑΟΚ. "Ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες στους πάγκους όλων των εποχών και ήταν τιμή μας να τον έχουμε μαζί μας και να του απονείμουμε αυτή την τιμητική διάκριση. Όπως είναι τιμή μας να φιλοξενούμε στην GBA τόσο σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του αθλήματος".
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, σύσσωμη η Ακαδημία παρέμεινε στο γήπεδο της ΕΚΟ και παρακολούθησε τον εντός έδρας αγώνα του παιδικού τμήματος της GBA. Για πρώτη φορά σε αγώνα κατηγορίας Παιδικού υπήρξε τόσο μεγάλο και ενθουσιώδες κοινό, με μικρούς και μεγάλους φιλάθλους, την οικογένεια της GBA, να χειροκροτούν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών.