Γιατί μιλάει για δανεισμό…
SHARE:
Οι πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι η συζήτηση ανάμεσα στον Φράνκ Άρνεσεν και τον Τζοβάνι Σαρτόρι, τον τεχνικό διευθυντή της Αταλάντα, στην οποία ανήκει ο 22χρονος Γκανέζος φορ, γίνεται για τον δανεισμό του παίκτη κι όχι για αγορά.
Ο λόγος είναι προφανής.
Ο Άρνεσεν έχει ξοδέψει ήδη περίπου 5.000.000 ευρώ για αγορές παικτών, το μπάτζετ επιβαρύνθηκε από τις αποζημιώσεις σε Ρατς, Μάρτενς, Σαλπιγγίδη, Μαντούρο, που έλυσαν τα συμβόλαιά τους, και θα επιβαρυνθεί κι αλλο με τις αποζημιώσεις των Γκολάσα και Περέιρα, και ο Δανός έπρεπε να πετύχει έναν συνδυασμό πραγμάτων για να μπορέσει να κάνει μια μεγάλη μεταγραφή για την επίθεση.
Μέσα στο καλοκαίρι υπήρξαν και οι πωλήσεις Νομπόα και Λούκας, που εκτιμάται ότι έφεραν 2.500.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός ότι τα συμβόλαια των παικτών που ήρθαν δεν είναι μικρά (π.χ. για τον Ροντρίγκες λέγεται ότι υπέγραψε για 500.000 ευρώ το χρόνο, στα 400.000 ευρώ είναι η αμοιβή του Τσίμιροτ κ.λπ.).
Θα έπρεπε να του κάτσει και κάποια πώληση ή να βρει μια... περίπτωση στην αγορά.
Στην πιάτσα των μάνατζερ κυκλοφορεί ότι ο Άρνεσεν πράγματι δεν είχε θέμα να πουλήσει τον Κάτσε αν έφτανε μια πρόταση με 3-4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κυκλοφορεί επίσης ότι προς πώληση ήταν κι ο Αθανασιάδης.
Ο Κλάους ατύχησε με τον τραυματισμό του στην προετοιμασία, δεν μπόρεσε να παίξει κάποιο ευρωπαϊκό παιχνίδι κι έτσι δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει πρόταση.
Από την ώρα που δεν μπόρεσε να κάνει κάποια πώληση, ο Αρνεσεν δεν είχε τεράστιο μπάτζετ για επιθετικό κι έπρεπε να βρει μια καλή λύση και ταυτόχρονα οικονομικά.
Γι΄αυτό το λόγο με την Ρεν συζητούσε για δανεισμό του Τοϊβόνεν, με τον οποίο είχε συμφωνήσει, και προφανώς για τον ίδιο λόγο μιλά με την Αταλάντα για τον δανεισμό του Μποάκιε.
Αυτές οι... εξισώσεις ισως να είναι λίγο... περίεργες γιατί στον ΠΑΟΚ μάλλον είναι πρωτόγνωρες σ΄ αυτή την έκταση, αλλά στα ευρωπαϊκά κλαμπ είναι συνήθεις πρακτικές.