Όταν δε βάζει τρίποντο ο ΠΑΟΚ…
SHARE:
Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από τη διακοπή, χάνοντας χθες στο ντέρμπι από τον Άρη στο Παλέ, με 88-82, σε ένα παιχνίδι στο οποίο παρουσίασε δύο πρόσωπα. Το καλό του πρώτου μέρους και το κακό του δεύτερου. Φυσικά και το πλήρωσε και σε έναν ακόμα αγώνα που έχασε, είχε κακό ποσοστό στα τρίποντα.
Η ομάδα του Μάσιμο Καντσελιέρι, ολοκλήρωσε τη χθεσινή βραδιά, με 28% και 9/32 σουτ τριών πόντων. Το εντυπωσιακό είναι ότι χθες και μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου, που έλεγχε το παιχνίδι, είχε 5/10, αλλά στη συνέχεια, είχε… 4/22. Στο ίδιο διάστημα, που ο ΠΑΟΚ τα «έσπαγε» το επιμέρους σκορ, υπέρ του Άρη, ήταν 53-28!
Αν κοιτάξει κανείς τις επιδόσεις του ΠΑΟΚ, στις νίκες και στις ήττες θα καταλάβει και τη μεγάλη διαφορά. Πριν το 9/32 χθες, είχε 10/33 με Ολυμπιακό (σε παιχνίδι που έχανε με μεγάλες διαφορές από την αρχή), 7/32 στο -25 από το Λαύριο και 5/21 στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, στην έδρα του Πανιωνίου. Το 11/25 με τον Παναθηναϊκό, ήταν εξαιρετικό, όπως και η εμφάνιση της ομάδας, παρά το χαμένο παιχνίδι.
Αντίστοιχα στις νίκες, τα ποσοστά είναι σαφώς καλύτερα. 12/24 με Περιστέρι, 8/21 με Μαρούσι, ενώ με την ΑΕΚ, μπορεί να είχε 7/24, αλλά εκείνο ήταν ένα παιχνίδι που τακτικά, χτύπησε κοντά στο καλάθι, στο οποίο ο αντίπαλος είχε πολλές αδυναμίες.
Στην Ευρώπη; Στο -35 από την Πόρτο, ο ΠΑΟΚ είχε 4/27 σουτ τριών πόντων, το χαμηλότερο του ως τώρα. Το επόμενο χειρότερο, ήταν το 6/25 στην έδρα της Λίμπουργκ (νίκησε με ανατροπή στο τέλος), ενώ στα άλλα είχε… 7/15 με την Πόρτο εντός, 9/23 με τη Ζολνόκι και 7/20 με τη Λίμπουργκ στο Παλατάκι, ενώ στη νίκη-πρόκριση (69-92) στην Ουγγαρία την τελευταία αγωνιστική, είχε 10/22.
Είναι πολύ ξεκάθαρο το μοτίβο για να περνάει απαρατήρητο, είναι προφανές ότι χρειάζεται βελτίωση και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, για να μη… ζει και πεθαίνει η ομάδα με το τρίποντο. Το επίπεδο της, δεν είναι τέτοιο που να θεωρείται δεδομένο ότι σε κάθε ματς, θα σουτάρει κοντά στο 40%, κάτι που όταν το πετυχαίνει, σχεδόν πάντα κερδίζει. Όταν δεν το πετυχαίνει όμως, πάντα χάνει και συνήθως με μεγάλες διαφορές.