Στο νέο αθλητικό κέντρο o ΠΑΟΚ στα 100α γενέθλια!

Στην προ δεκαημέρου μεγάλη σύσκεψη στο Πόρτο Καρράς, το βασικό θέμα ήταν οι μεταγραφές, αλλά η συζήτηση δεν έμεινε μόνο εκεί.
Πηγή: forzaonline.gr
Στο νέο αθλητικό κέντρο o ΠΑΟΚ στα 100α γενέθλια!

“Έρχεται η ώρα να ξεκινήσουμε και το αθλητικό κέντρο. Θέλω να το συνδέσουμε με την πρώτη ομάδα, αλλά και με όλα τα τμήματα των ακαδημιών” ήταν τα λόγια του Ιβάν Σαββίδη, που έδειξε ότι το θέμα αυτό είναι πάντα στο μυαλό του.

Στην έκταση των 150 στρεμμάτων, που αγοράστηκε τον προηγούμενο χρόνο στην περιοχή των Ταγαράδων, τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος στις 19 Ιανουαρίου και πλέον ο στόχος είναι στο πρώτο εξάμηνο του 2025 να αρχίσουν και τα έργα.

Οταν ο Σαββίδης άνοιγε την κουβέντα για το αθλητικό κέντρο της προπροηγούμενη Τετάρτη, είχε στο μυαλό του ότι οι επαφές με μια αρχιτεκτονική εταιρία στο Λονδίνο ήταν στην τελική ευθεία και αυτή την εβδομάδα στελέχη της εν λόγω εταιρίας ήρθαν στη Θεσσαλονίκη.

Οι Άγγλοι πήγαν στους Ταγαράδες, έκαναν αυτοψία στην έκταση των 150 στρεμμάτων και το τελευταίο τριήμερο είχαν επαφές με όλους, όσοι πρέπει να έχουν λόγο για το νέο αθλητικό κέντρο.

Τα στελέχη της εταιρίας συμμετείχαν σε μία σύσκεψη με τη διοίκηση, ενώ είχαν συναντήσεις με στελέχη της πρώτης ομάδας και των ακαδημιών, ώστε να ακούσουν τις ανάγκες και να προχωρήσουν στην εκπόνηση της μελέτης και στην ετοιμασία του σχεδίου.

Η εν λόγω εταιρία έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στις κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και η συνεργασία μαζί της εγγυάται ότι ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει ένα κορυφαίο αθλητικό κέντρο.

Ο Ιβάν Σαββίδης, άλλωστε, ήταν σαφέστατος σε μία σύσκεψη που έγινε, μόλις εξασφαλίστηκε η έκταση των 150 στρεμμάτων στους Ταγαράδες.

“Θέλουμε να φτιάξουμε το καλύτερο αθλητικό κέντρο των Βαλκανίων, που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αθλητικά κέντρα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων”, είχε πει χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Όπως αποκάλυψε η FORZA στις 5 Ιανουαρίου, όταν έκανε μια “αυτοψία” στην έκταση που αγόρασε ο Ιβάν Σαββίδης, τα σχέδια του ΠΑΟΚ είναι μεγαλόπνοα.

Ο στόχος είναι να κατασκευαστούν 8 με 11 γήπεδα ποδοσφαίρου και ένα απ΄ αυτά, πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενεί αγώνες Σούπερ Λιγκ 2 (με κερκίδα μέχρι 5.000 θέσεων). Εκεί θα έχει έδρα ο ΠΑΟΚ Β, αλλά και η Κ19 του ΠΑΟΚ, ενώ σ΄ αυτό το κέντρο θα φιλοξενούνται όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ, και θα χρησιμοποιούν ως έδρα για τους αγώνες τους.

Το πρώτο master plan, προβλέπει σύγχρονο γυμναστήριο, ένα γήπεδο – φούσκα, για να γίνονται οι προπονήσεις σε περίπτωση κακοκαιρίας και φυσικά ξενώνες, για να φιλοξενούνται εκεί τα παιδιά των ακαδημιών, που προέρχονται από άλλες περιοχές.

Μέσα στις σκέψεις, είναι να κατασκευαστεί και ένα ξενοδοχείο, το οποίο θα εξυπηρετεί και την πρώτη ομάδα, αλλά αυτό είναι ακόμη σκέψη.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ ετοιμάζει κάτι μεγάλο στην συγκεκριμένη περιοχή και αναμένεται η μελέτη από την αγγλική εταιρία στους επόμενους μήνες.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Το αθλητικό κέντρο, έτσι όπως το έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, αναμένεται να κοστίσει περίπου 10-15 εκατομμύρια ευρώ, μέχρι την πλήρη ολοκλήρωσή του.

Στις σκέψεις είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες στο πρώτο εξάμηνο του 2025 και στις αρχές του 2026 το αθλητικό κέντρο να είναι σε θέση να ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχτεί την πρώτη ομάδα.

Εκτιμάται ότι το πολύ σε 12 μήνες το αθλητικό κέντρο μπορεί να λειτουργήσει και στους επόμενους 6-12 μήνες να συνεχίζονται οι εργασίες ώστε να φτάσει στο 100%.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η KSS GROUP

H KSS Group έχει “τρέξει” πολύ μεγάλα πρότζεκτ στο κομμάτι των εγκαταστάσεων, στη Βρετανία και όχι μόνο. Έχει φτιάξει τα προπονητικά κέντρα των Λίβερπουλ, Τότεναμ, Λέστερ, Κρίσταλ Πάλας, Αμπερντίν, Τουλούζ κ.α., ενώ έχει κατασκευάσει και γήπεδα, όπως της Χάβρης και της Στρασμπούρ, αλλά και τμήματα γηπέδων, όπως το Άνφιλντ ή της Σαουθάμπτον.

Διαβάστε ακόμη...