K-19: Ευρώπη μέσω των μεγάλων

Την προοπτική να παίξει ξανά στο Γιουθ Λιγκ την επόμενη αγωνιστική περίοδο έχει η Κ-19 του ΠΑΟΚ, έστω κι αν δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε, και το οποίο έχασε από τον Ολυμπιακό για μόλις ένα βαθμό διαφοράς.
Πηγή: forzaonline.gr
K-19: Ευρώπη μέσω των μεγάλων

Τι πρέπει να συμβεί, προκειμένου η ομάδα νέων του Δικεφάλου να μην περιοριστεί του χρόνου στις εγχώριες υποχρεώσεις της, αλλά να έχει και τις αντίστοιχες διεθνείς; Να καταφέρει η πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ να περάσει και τους τρεις καλοκαιρινούς προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ και να εξασφαλίσει την παρουσία της στα παιχνίδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης από το Σεπτέμβριο και μετά. Εφόσον τελικά συμβεί αυτό, τότε η Κ-19 θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη διοργάνωση του Γιουθ Λιγκ, μαζί, φυσικά, με τον Ολυμπιακό, που κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Σε κάθε περίπτωση, η Κ-19 του ΠΑΟΚ, που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη σεζόν, θα έχει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, σε σχέση με τη σεζόν, που τελείωσε.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία (γεννηθέντες το 2004), Θόδωρος Καλόγηρος και Μάριος Μπάμπουρας, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα και ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Αλλά και η παρουσία παικτών γεννηθέντων το 2005 θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Ετσι κι αλλιώς, οι Ταξιάρχης Φίλων και Κωνσταντίνος Γκούμας θεωρούνται ήδη στελέχη του ΠΑΟΚ Β, ενώ συμμετοχές -άλλος περισσότερες κι άλλος λιγότερες-στη Σούπερ Λιγκ 2 έχουν καταγράψει κι οι Βασίλης Νικολακούλης (τερματοφύλακας), Βασίλης Πασαχίδης, Αλέξανδρος Αδάμ, Νίκος Δεληγιάννης, Γιάννης Γκιτέρσος και Κώστας Καστίδης. Στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία ανήκουν άλλοι δύο παίκτες, ο Βαγγέλης Κιάτος (τερματοφύλακας) κι ο Στέλιος Αλμασίδης.

Ουσιαστικά, η Κ-19 της επόμενης σεζόν θα είναι ένα μείγμα παικτών γεννηθέντων το 2006 και το 2007. Για τους πιο μεγάλους από αυτούς, θα είναι η δεύτερη χρονιά παρουσίας τους στην Κ-19, μια και φέτος είχαν πολλές συμμετοχές και κάποιοι από αυτούς αναδείχτηκαν και σε πρωταγωνιστές, όπως οι Δημήτρης Χατσίδης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Μανώλης Τσομπάνης, Κωνσταντίνος Πολυκράτης και Μάριος Καλαϊτσίδης. Από κοντά κι οι Γιώργος Κούπενος, Στάθης Πανικίδης, Γρηγόρης Πολιτάκης, Κώστας Βρύζας, Παναγιώτης Τσίτσκας, Ιορδάνης Κεσίδης, Αλκιβιάδης Aβράμπος, Γιώργος Σαπάνης, Αντόνιο Ζούμπι, Γιώργος Μπάκας και Θόδωρος Παπαευθυμίου. Βέβαια, ο πιο… προχωρημένος από τους γεννηθέντες το 2006 είναι ο Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ, ο οποίος έχει ήδη καταγράψει αρκετές παρουσίες με τον ΠΑΟΚ Β. Τους παραπάνω παίκτες θα πλαισιώσουν αρκετοί από τη φετινή Κ-17, που κατέκτησε και το πρωτάθλημα. Ηδη δύο από τους παίκτες γεννηθέντες το 2007, οι Ανέστης Μύθου (έντεκα συμμετοχές-επτά γκολ) και Γιώργος Κοσίδης (έκανε ντεμπούτο) πήραν φέτος γεύση από το πρωτάθλημα της Κ-19.

Διαβάστε ακόμη...