Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την παρουσία σε ευρωπαϊκό League Stage - Τα χρήματα που θα λάβει!

Ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του στην Βοσνία, επικράτησε της Μπάνια Λούκα με 0-1 και με συνολικό σκορ 4-2, προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Μάλμε.
Πηγή: sdna.gr
Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την παρουσία σε ευρωπαϊκό League Stage - Τα χρήματα που θα λάβει!
Photo Credits: @PAOKFC twitter

Ο Δικέφαλος με την πρόκρισή του κόντρα στους Βόσνιους, εξασφάλισε και την ευρωπαϊκή του παρουσία τον χειμώνα, αφού δεδομένα θα βρεθεί σε League Stage, ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ την παρουσία του στο League Stage, του Conference League, θα χρειαστεί ακόμη μια για αυτό του Europa League και δύο προκρίσεις για το μεγάλο όνειρο της συμμετοχή στο Champions League.

Η συμμετοχή σε League Stage του Champions League ή του Europa League σημαίνει οκτώ αγώνες μέχρι τον Ιανουάριο, ενώ στον όμιλο του Europa League τα ματς θα είναι έξι.

Πλέον, η Μάλμε αποτελεί το επόμενο εμπόδιο των «ασπρόμαυρων», με το πρώτο ματς να έχει οριστεί για τις 6 Αυγούστου στην έδρα των Σουηδών και την ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα στις 13 Aυγούστου στο γήπεδο της Τούμπας.

Μια ημέρα πριν το πρώτο ματς με την Μάλμε, ο ΠΑΟΚ θα μάθει και τον αντίπαλο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα Play Off των προκριματικών του Champions League, εφόσον περάσει ή του Europa League αν αποκλειστεί.

Τα χρήματα που θα βάλει στα ταμεία του και το «χρυσάφι» του Champions League

Ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής από την πρόκρισή του επί της Μπάνια Λούκα έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ 3.170.000 ευρώ και προσδοκά στην συμμετοχή του στο League Stage της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που μπορεί να του αποφέρει 30+ εκατ.

Το μπόνους συμμετοχής στον όμιλο του Champions League είναι 18.620.000 ευρώ, για το Europa League είναι 4.310.000 και το αντίστοιχο για το Conference League ανέρχεται στα 3.170.000.

Τα παραπάνω είναι τα καθαρά ποσά που θα λάβει μια ομάδα από την είσοδο στο League Stage της αντίστοιχης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, χωρίς να συνυπολογίζονται τα διάφορα έσοδα που από φέτος λέγεται Value pillar, αλλά και μπόνους από κατάκτηση βαθμών.

Διαβάστε ακόμη...