Νέα κλοπή εις βάρος του ΠΑΟΚ! (pic)

Ακόμη ένα τεράστιο διαιτητικό λάθος κατά του Δικεφάλου, σε παιχνίδια με VAR!
Πηγή: paok24.com
Νέα κλοπή εις βάρος του ΠΑΟΚ! (pic)
Photo Credits: @paok24.com

Ό,τι φοβόμασταν πέρυσι στα προκριματικά του Europa Conference League, σχετικά με πιθανό διαιτητικό λάθος που μπορεί να στερήσει από τον ΠΑΟΚ μέχρι και την πρόκριση, το βλέπουμε να συμβαίνει φέτος στο UEFA Champions League. Θεμελιώδης διαφορά; Στα φετινά προκριματικά υπάρχει κανονικά το VAR!

Κι όμως, μετράμε ήδη τρία πολύ μεγάλα λάθη εις βάρος των «ασπρόμαυρων» από τους διαιτητές. Πρώτα αυτά με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στην Τούμπα, εκεί όπου -θυμίζουμε- πως κανέναν από τα δυο γκολ των Βόσνιων δεν έπρεπε να έχει σημειωθεί. Ούτε το πέναλτι που δόθηκε κατά του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, αφού ο κανονισμός λέει ότι μόνο αν είναι εκούσιο το χέρι υπάρχει παράβαση, ούτε στο δεύτερο γκολ που δεν δόθηκε οφσάιντ σε παίκτη που επηρέαζε τη φάση.

Όμοια και στο παιχνίδι με τη Μάλμε, το δεύτερο γκολ των Σουηδών θα έπρεπε να ακυρωθεί, αφού -όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που ακολουθεί- υπάρχει επαφή της μπάλας με το χέρι του σκόρερ ακριβώς πριν την επίτευξη του τέρματος. Βάσει κανονισμού, όταν η μπάλα βρίσκει στο χέρι του σκόρερ δεν εξετάζεται τίποτα άλλο. Ούτε αν είναι ακούσιο, κολλημένο στο σώμα, σε κοντινή απόσταση ή οτιδήποτε.

Μια φάση που, για όσους θυμούνται, εξετάστηκε από τον VAR, με τον διαιτητή να δείχνει χαρακτηριστικά το ακουστικό του για μερικές στιγμές πριν σφυρίξει και δείξει σέντρα, κατοχυρώνοντας αυτό το γκολ!

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα κοστίσει και πάλι στον ΠΑΟΚ ένα τέτοιο διαιτητικό λάθος και πως δε θα προκύψει νέο στα υπόλοιπα προκριματικά παιχνίδια που έχει να δώσει ο Δικέφαλος του Βορρά.

Ανάρτηση στο Instagram από στιγμιότυπο του αγώνα Μάλμε - ΠΑΟΚ
Photo Credits: @paok24.com

Διαβάστε ακόμη...