Πώς ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ, από τη Μάλμε, «συνδέεται» με τον Άγιαξ, την Μπενφίκα και τη Σάλκε;

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μία «ανάσα» από τα Play Off του UEFA Champions League, ωστόσο, η Μάλμε με γκολ στο 90+5 οδήγησε το ματς στην παράταση, όπου και κέρδισε. Είναι ένας αποκλεισμός που αφήνει «πικρή» γεύση στους οπαδούς της ομάδας, αλλά έχουν ξαναζήσει παρόμοιους με αυτόν. Το πώς; Η απάντηση «κρύβεται» στον πρώτο αγώνα του «Δικέφαλου του Βορρά», απέναντι στους Σουηδούς!
Πηγή: bnsports.gr
Πώς ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ, από τη Μάλμε, «συνδέεται» με τον Άγιαξ, την Μπενφίκα και τη Σάλκε;
Photo Credits: @PAOKFC twitter

Μία φάση, ένα διώξιμο της μπάλας, αυτό χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ, για να φτάσει στα Play Off του UEFA Champions League.

Η Μάλμε κατάφερε να πετύχει «buzzer beater» γκολ και οδήγησε τον χθεσινό αγώνα (3-4, 13/08) στην παράταση, εκεί η αγωνιστική της ετοιμότητα (έχει παίξει 18 παιχνίδια στο πρωτάθλημα Σουηδίας), ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά.

Ένας αποκλεισμός που έφερε απογοήτευση στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, καθώς άπαντες ήθελαν την είσοδο στη League Stage της διοργάνωσης.  
Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά, που η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν κατάφερε να προκριθεί, από τα προκριματικά του UEFA Champions League, όταν στον πρώτο της αγώνα έχει έρθει ισόπαλη. Συγκεκριμένα, δεν το έχει καταφέρει ποτέ!

Φέτος, ήταν η Μάλμε αυτή που μετά το αρχικό της ισόπαλο αποτέλεσμα (06/08, 2-2), κατάφερε να επιβληθεί του ΠΑΟΚ και να πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς. Γεγονός, που έχει ξανασυμβεί πέντε φορές, στα προκριματικά της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης! Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τρεις φορές «θύτης» ήταν ο Άγιαξ! Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.  
Πρώτη φορά, που η ομάδα της Θεσσαλονίκης άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς, για τη ρεβάνς στα προκριματικά του UEFA Champions League, ήταν τη σεζόν 2010-11 στον τρίτο γύρο, απέναντι στην ολλανδική ομάδα.

Τότε, το 1-1 του Άμστερνταμ έδινε πολλές πιθανότητες πρόκρισης στην ομάδα του τότε προπονήτη, Παύλου Δερμιτζάκη. Ωστόσο, ο «Αίαντας» βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με 3-1 στη ρεβάνς, με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει να κάνει το 3-3, αλλά ήταν πολύ αργά, καθώς τότε ήταν σε ισχύ, ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ.  
Αυτό δεν ήταν και το μοναδικό συναπάντημα των δύο, αφού τις σεζόν 2016-17 και 2019-20 βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι, με τον αποκλεισμό να έρχεται με τον ίδιο τρόπο και στην ίδια προκριματική φάση! Τα ισόπαλα αποτελέσματα με 1-1 και 2-2, αντίστοιχα, ήταν αυτά που έδιναν ελπίδες στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, ο Άγιαξ επικράτησε και στις δύο ρεβάνς (1-2, 3-2) και «πέταξε» εκτός διοργάνωσης τον ΠΑΟΚ.

Τις σεζόν 2013-14 και 2018-19 ο «Δικέφαλος του Βορρά», βρισκόταν μία «ανάσα» από τους ομίλους του UEFA Champions League, αντίπαλοί του στα Play Off, η Σάλκε και η Μπενφίκα, αντίστοιχα.

Η ισοπαλία με 1-1 στη Γερμανία χάρης το γκολ του Στοχ, έφερε αισιοδοξία στο στρατόπεδο της ομάδας, πως στην Τούμπα, θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τα «αστέρια». Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού η Σάλκε κατάφερε να κερδίσει με 3-2 και να πάρει αυτή την πρόκριση.
Πέντε χρόνια αργότερα, από την εν λόγω αναμέτρηση, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε ξανά σε παρόμοια κατάσταση, αυτή τη φορά απέναντι στη Μπενφίκα. Ο Αμρ Ουάρντα ήταν αυτός που «πάγωσε» τη Λισαβόνα στο 76ο λεπτό και έφερε την ισοπαλία με 1-1 στην πρώτη αναμέτρηση των δύο.

Στη Θεσσαλονίκη ο Πρίγιοβιτς έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του μόλις στο 13ο λεπτό, δίνοντας σκορ πρόκρισης, αλλά οι «Αετοί της Λισαβόνας» με τέσσερα συνεχόμενα γκολ, έβαλαν «τέλος» στα όνειρα για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Οιωνός; Σύμπτωση; Κανείς δεν ξέρει. Πάντως ο ΠΑΟΚ είχε μοναδική ευκαιρία να βρεθεί στα Play Off και την έχασε κυριολεκτικά στην τελευταία φάση. Μένει να φανεί, αν θα μπορέσει να σπάσει αυτή την «κατάρα», όταν έρχεται ισόπαλος στο πρώτο παιχνίδι, στα προκριματικά του UEFA Champions League, αλλά για να γίνει γνωστό, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον έναν χρόνο.

Διαβάστε ακόμη...