Η ευκαιρία που χάθηκε και ο ΠΑΟΚ που πρέπει να συνεχίσει

Οδυνηρός αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ με την ήττα από την Μάλμε με 3-4 στο γήπεδο της Τούμπας..
Η ευκαιρία που χάθηκε και ο ΠΑΟΚ που πρέπει να συνεχίσει
Photo Credits: @PAOKFC

Έτσι είναι ποδόσφαιρο. Τη μία μέρα χάνεται η κεφαλιά του Ανσαριφαρντ στο 95ο λεπτό και στέφεσαι πρωταθλητής και την επόμενη μέρα τρως γκολ από κόντρα στο 96ο λεπτό και μένεις εκτός Τσάμπιονς λίγκ. 

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ παρουσίασε κόντρα στην Σουηδική ομάδα προβληματική εικόνα. Δεν νοείται να δέχεσαι γκολ από πλάγιο άουτ, δεν νοείται να ισοφαρίζεσαι φτηνά αμέσως μετά το 2-1, δεν νοείται να μην μπορείς να βγεις από την περιοχή σου μετά το 75ο λεπτό.. 

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ μπορούσε να προκριθεί. Είχε δοκάρι, είχε ευκαιρίες για το 4-2, μπορούσε να προκριθεί και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο κόπο χθες. Παρ' ολ' αυτά, πλήρωσε με τον σκληρότερο τρόπο την ατυχία του, την έλλειψη ποιότητας στα χάφ και την καλύτερη κατάσταση του αντιπάλου, λόγω μεγαλύτερης αγωνιστικής ετοιμότητας. 

Χθες έγινε φανερό με τον πιο εμφανή τρόπο, πως ο τρόπος που κινείται η ομάδα δεν είναι ο ενδεδειγμένος αν θέλει να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο. Όταν έχεις μπροστά σου μια πιο μεγάλη πρόκληση, δεν μπορείς να κυνηγάς δύο μήνες τον Μεϊτέ και τον κάθε ποδοσφαιριστή, ούτε πρέπει το μυαλό να είναι στις πωλήσεις. Επενδύεις χρήματα σε ποιοτικούς παίκτες και μετά δρέπεις τους καρπούς της επένδυσης. Δεν περιμένεις να κάνεις την υπέρβαση αγωνιστικά και μετά να ενισχύσεις την ομάδα κάνοντας διαχείριση τον εσόδων. 

Στα χθεσινά αγωνιστικά, ένας πολύ κακός Σάστρε, ο οποίος βέβαια εκτέθηκε πολύ και από τον πραγματικά ανύπαρκτο Οζντόεφ ήταν αρκετοί για να δεχθεί η ομάδα δύο γκολ, πριν ακολουθήσει το όσκαρ ατυχίας. 

Τώρα ο Δικέφαλος πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για δάκρυα. Η πρόκληση του Europa League είναι μεγάλη, τα χρήματα και το πρεστίζ είναι αρκετά καλά και η ομάδα (αφού κάνει το αυτονόητο κόντρα στον Πανσερραϊκό) πρέπει να επικεντωθεί στον στόχο αυτό. 

Και δύο λόγια για τις πωλήσεις: Όταν θέλεις να κάνεις το step up, δεν νοείται να πουλάς ό,τι καλύτερο υπάρχει (Κουλιεράκη) σε μία εκ των ουραγών του Γερμανικού πρωταθλήματος και μάλιστα με αστείο ποσό. Κρατάς τον παίκτη, του προσφέρεις τα χρήματα που αξιζει και γύρω του επενδύεις με παίκτες υψηλής ποιότητας που θα σε πάνε πιο κοντά στο όνειρο. Ειδάλλως, πάλι του χρόνο θα ψάχνεις για αιτίες και λύσεις σε προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησες διώχνοντας τα ασημικά και κρατώντας τους Σαμάτα, Μουργκ, Ράφα Σοάρες και Νάσμεργκ του ρόστερ επειδή “χωράνε”. 

Ελπίζω έστω την τελευταία στιγμή στην ΠΑΕ να σοβαρευτούν και να μην δώσουν τον Κρητικό στόπερ σε τιμή mega bazzar εκτπτώσεων. 

Υ.Γ: Εμείς μαζί για μια ζωή, αετέ, αετέ Δικέφαλε.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...