Πάβελ Σουλτς, το αστέρι της Βικτόρια Πλζεν

Ο δικός της Κουλιεράκης λέγεται Ρόμπιν Χράνατς. Λίγο μετά την πρόκριση στην League phase η διοίκηση της Πλζεν αποδέχεται τα 8 εκατομμύρια της Χόφενχαϊμ και κάνει τον Τσέχο στόπερ την ακριβότερη πώληση στην ιστορία της. Μία μεταγραφή που είχε συμφωνηθεί από πολύ νωρίτερα.
Πηγή: forzaonline.gr
Πάβελ Σουλτς, το αστέρι της Βικτόρια Πλζεν

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η μοναδική διαφοροποίηση σε σχέση με την περσινή ομάδα, που έφτασε ως τα προημιτελικά του Conference League.

Η διοίκηση, παραδόξως, αποφάσισε να αλλάξει μεταγραφικό μοντέλο. Σε μία ομάδα αμιγώς τσεχική, το καλοκαίρι ήρθαν 8 ξένοι, όμως από αυτούς, μόνο ο Σέρβος πρώην στόπερ του Ολυμπιακού Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς και ο Λιβεριανός αμυντικός Ντουέ παίρνουν σταθερά λεπτά συμμετοχής ως βασικοί.

Το πιο ακριβό περιουσιακό της στοιχείο είναι ο 23χρονος μεσοεπιθετικός Πάβελ Σουλτς (πρώτος σκόρερ με 6 τέρματα), ενώ ξεχωρίζουν και οι Διόσκουροι στην μεσαία γραμμή (Κάλβαχ, Τσερβ), μόνιμοι πια στις κλήσεις της Εθνικής Τσεχίας.

Η Πλζεν έχει την ατυχία να πέσει σε εποχή που Σλάβια και Σπάρτα Πράγας έχουν αλλάξει επίπεδο και λογίζονται ως μεγάλα ευρωπαϊκά μεγέθη. Με 24 βαθμούς μετά από 11 αγωνιστικές, βρίσκεται ήδη στο -7 από την κορυφή, αλλά κρατήστε τούτο. Με 6.900 βαθμούς η Τσεχία είναι η πρώτη χώρα φέτος σε συγκομιδή πόντων στην ετήσια βαθμολογία χωρών της ΟΥΕΦΑ, οι εποχές που αποτελούσαν φτωχό συγγενή έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Διαβάστε ακόμη...