Μίροσλαβ Κούμπεκ: Η τρίτη και… φαρμακερή θητεία του στη Βικτόρια Πλζεν!

Στην πρώτη του θητεία (σεζόν 2000-01), η Βικτόρια Πλζεν ήταν ένα χωριό. Ένα ασανσέρ ανάμεσα στις δύο πρώτες κατηγορίες.
Πηγή: forzaonline.gr
Μίροσλαβ Κούμπεκ: Η τρίτη και… φαρμακερή θητεία του στη Βικτόρια Πλζεν!

Την έριξε και τον… σούταραν. Στην δεύτερη του θητεία (σεζόν 2014-15) αφού είχε γυρίσει καμιά δεκαριά ομάδες, την οδήγησε στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της και λίγο μετά τα επινίκια, πριν στεγνώσει η σαμπάνια από τα ρούχα, παραιτήθηκε!

Ο Μίροσλαβ Κούμπεκ δεν δίστασε να αφήσει την ηρεμία του το περσινό καλοκαίρι για μία τρίτη θητεία στην Πλζεν, που από κομπάρσος του τσέχικου ποδοσφαίρου, έχει γίνει σταθερά τρίτη δύναμη της χώρας (μετά από Σπάρτα και Σλάβια), με τέσσερις παρουσίες σε ομίλους Champions κι άλλες τόσες Europa League!

Ο πρώτος και απαράβατος τακτικός του κανόνας αφορά την άμυνα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ενώ ανάλογα με την δυναμικότητα του αντιπάλου επιλέγονται ως τακτικοί σχηματισμοί το 3-5-2, το 3-4-2-1 και το 3-4-1-2.

Το σήμα κατατεθέν της δικής του Πλζεν η κυνικότητα. Μία ομάδα δεν διστάζει να παίζει πίσω από την μπάλα, εξαιρετική σε αμυντικές και επιθετικές στατικές φάσεις, με παίκτες που πάνω από όλα είναι καλοί αθλητές και θυσιάζουν το «εγώ» στον βωμό του «εμείς»…

Διαβάστε ακόμη...