Το πλάνο της Βικτόρια Πλζεν για την Τούμπα - Όλα όσα πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ!

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το κομβικό ματς του ΠΑΟΚ με την Βικτόρια Πλζεν για την 3η αγωνιστική του League Phase του Europa League. Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Τσέχοι και τι ετοιμάζουν ενόψει Τούμπας;
Πηγή: sdna.gr
Το πλάνο της Βικτόρια Πλζεν για την Τούμπα - Όλα όσα πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ!

Όπως σημείωσε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, «δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά είναι ένα σημείο στο οποίο θα πρέπει να αντιδράσουμε δεδομένων και των αποτελεσμάτων που είχαμε μέχρι στιγμής». Οι Τσέχοι έρχονται «ανεβασμένοι», έχοντας πάρει το «διπλό» στην Οστράβα επί της Μπάνικ με 3-1 που τους έφερε στην 3η θέση της βαθμολογίας στο τσέχικο πρωτάθλημα.

«Τρέχουν» ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων ανεξαρτήτως διοργάνωσης με απολογισμό δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Οι δύο νίκες σημειώθηκαν στις εντός συνόρων αναμετρήσεις κόντρα σε Παρντούμπιτσε (2-0) και Μπάνικ Οστράβα (3-1), ενώ στα πρώτα δύο ματς για το Europa League κατέγραψε δύο ισοπαλίες. Το εντυπωσιακό 3-3 με την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη και το 0-0 με την Λουντογκόρετς στο γήπεδο της.

Στο πρωτάθλημα της Τσεχίας, η ομάδα του Μίροσλαβ Κούμπεκ βρίσκεται στο -7 από την πρωτοπόρο Σλάβια και στο -1 από την δεύτερη Σπάρτα, που την υποδέχεται την Κυριακή στην έδρα της στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, έχοντας σπουδαία ευκαιρία για να την προσπεράσει στον βαθμολογικό πίνακα.

Ποιους παίκτες δεν υπολογίζει και ποιους θα πρέπει να προσέξει ιδιαιτέρως ο ΠΑΟΚ

Από πλευράς απουσιών, πέραν των παικτών που είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας (Σένε, Σίκορα, Ντουροσίμνι, Καμπόνγκο), ο Κούμπεκ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Σλόντσικ και Ρικαρντίνιο που δεν ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη για το επικείμενο ματς. Ο πιο επικίνδυνος παίκτης της τσεχικής ομάδας επιθετικά είναι ο Πάβελ Σουλτς που μετράει μέχρι τώρα έξι γκολ και τρεις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τον 23χρονο επιτελικό μέσο που ήδη είναι στην λίστα αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, ακολουθεί ο Πρινς Αντού. Ο 21χρονος Γκανέζος φορ που ήρθε το καλοκαίρι από την ουκρανική Κρίβμπας αντί 700.000 ευρώ έχει πετύχει ήδη τέσσερα γκολ.

Την τριάδα των παικτών που ξεχωρίζουν από το ρόστερ της Βικτόρια Πλζεν βάσει και της φετινής του εικόνας είναι ο Καντού που μετράει ήδη πέντε ασίστ και ένα γκολ. Στα 27 του είναι ο παίκτης που συνήθως παίζει όλη την πλευρά στα δεξιά, καθώς ο Μίροσλαβ Κούμπεκ προτιμά είτε το 3-5-2, είτε το 3-4-3 ανάλογα τον αντίπαλο και τις συνθήκες του αγώνα.

Το πλάνο του Κούμπεκ ενόψει ΠΑΟΚ

Ο πολύπειρος τεχνικός, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των Τσέχων, θα παρατάξει την ομάδα του με σχηματισμό 3-5-2, θέλοντας να εκμεταλλευτεί όλο το πλάτος του γηπέδου και τους γρήγορους πλάγιους μπακ που διαθέτει (Καντού δεξιά και Χάβελ αριστερά). Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γεντλίτσκα, ενώ στην τριάδα των στόπερ, όπως όλα δείχνουν, θα είναι από δεξιά προς αριστερά, οι Γεμέλκα, Μάρκοβιτς και Ντουέχ. Δεξιά, σε όλη την πλευρά θα αγωνιστεί ο Καντού, αριστερά ο Χάβελ, ενώ στον άξονα φανέλα βασικού θα πάρει ο Τσερβ με τον αρχηγό Κάλβαχ ως κεντρικοί μέσοι, με τον Σουλτς μπροστά τους ως δεκάρι. Το πιθανότερο δίδυμο στην επίθεση για την Βικτόρια Πλζεν θα είναι αυτό των Ματέι Βίντρα και Πρινς Αντού.

Αναλυτικά η αποστολή της Βικτόρια Πλζεν αποτελείται από τους:

Γεντλίτσκα, Τβρντον, Βίγκελε, Ντουέχ, Χάβελ, Χέιντα, Γεμέλκα, Μάρκοβιτς, Παλούσκα, Καντού, Τσερβ, Γίρκα, Κάλβαχ, Κόπιτς, Μοσκέρα, Πάνος, Σόικα, Σουαρέ, Σουλτς, Βαλέντα, Αντού, Βασούλιν, Βίντρα.

Διαβάστε ακόμη...