Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ: Μία ζωή γεμάτη στιγμές

Ο Δανός έχει την τιμητική του και τα βλέμματα στρέφονται επάνω του.
Πηγή: paok24.com
Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ: Μία ζωή γεμάτη στιγμές

Γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1991 στη Δανία. Εκεί έκανε τα πρώτα του βήματα, εκεί μεγάλωσε και από εκεί, ξεκίνησε το ταξίδι του…

Ο Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ έχει σήμερα την τιμητική του, καθώς γιορτάζει τα γενέθλιά του και όλα τα βλέμματα στρέφονται επάνω του. Ο 33χρονος -πλέον- επιθετικός, βρίσκεται ψηλά στη λίστα του ΠΑΟΚ, που έχει θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση επιθετικού και κινείται, με φόντο μία μεγάλη κίνηση και το PAOK24 θυμίζει μερικά από τα σημεία της καριέρας και της ζωής του…

Ο Μπρεϊθγουέιτ έχει μία θέση στη λίστα των “ασπρόμαυρων”, όντας ένας ποδοσφαιριστής με σπουδαίες παραστάσεις, ενώ γι’ αυτόν η φετινή σεζόν συνεχίζεται… Έχει να επιδείξει συνολικά 41 συμμετοχές (39 στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και 2 στο Κύπελλο) κι έχει ήδη σκοράρει 22 γκολ, με την ομάδα της Βαρκελώνης να παίζει για την επιστροφή της στη La Liga, στα δύο παιχνίδια με τη Σπόρτινγκ Χιχόν στις 9 και στις 13 Ιουνίου.

Τι έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής στην καριέρα του;

Όλα ξεκίνησαν από την Έσμπιεργκ κι από εκεί και πέρα, ακολούθησε η Γαλλία, παίζοντας στην Τουλούζ από το 2013 ως το 2017. Ο Δανός “μετακόμισε” και στην Μίντλεσμπρο, παίζοντας δανεικός στη συνέχεια σε Μπορντό και Λεγκανές, η οποία τον έκανε δικό της το 2019, ενώ το 2020 ήρθε το big step, όταν βρέθηκε στην Μπαρτσελόνα.

Παρέμεινε κάτοικος Βαρκελώνης για μια διετία και από το 2022, ανήκει στην Εσπανιόλ, όπου φέτος διανύει μία εξαιρετική σεζόν στην Segunda Division. Έχει καταφέρει πολλά κι έχει περάσει ακόμη περισσότερα στη ζωή του και ειδικά στο ξεκίνημά της.

Χρειάστηκε να περάσει δύο χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι, λόγω μιας σπάνιας ασθένειας (νόσος Legg-Calve-Perthes). Χρειάστηκε να παλέψει σκληρά, αλλά βγήκε νικητής.

Ήταν πραγματικά δύσκολο. Ήμουν νέος και δεν καταλάβαινα γιατί έπρεπε να είμαι σε αναπηρικό καροτσάκι. Πάντα προσπαθούσα να σηκωθώ από αυτό. Ένιωθα αμήχανα. Χρειαζόμουν ανθρώπους γύρω μου όλη την ώρα για να με φροντίζουν. Εγώ, σαν μωρό τότε, δεν μπορούσα να κάνω τα πράγματα που έκαναν τα άλλα παιδιά, το μόνο που ήθελα ήταν να παίζω ποδόσφαιρο“, έχει πει. Δύσκολα χρόνια, σκληρή περιπέτεια, αλλά η συνέχεια τον αποζημίωσε.

Ο Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ είναι ένας πραγματικός μαχητής. Έχει μάθει να κερδίζει και να χαμογελάει και σήμερα, έχει την τιμητική του…

Διαβάστε ακόμη...