Η συνολική παρουσία του Ραζβάν Μάριν που απασχολεί τον ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Μάριν πέτυχε το χρυσό γκολ για τη Ρουμανία που τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της. Ο 28χρονος μέσος της Κάλιαρι είναι στα ραντάρ του Δικεφάλου και το SPORT24 σάς παρουσιάζει όσα έκανε ο Ρουμάνος μέσος στο ματς με τους Σλοβάκου.
Πηγή: sport24.gr
Η συνολική παρουσία του Ραζβάν Μάριν που απασχολεί τον ΠΑΟΚ

Ο πέμπτος όμιλος είχε ένα συναρπαστικό φινάλε, καθώς όλες οι ομάδες τερμάτισαν με τέσσερις βαθμούς. Η Ρουμανία ωστόσο πέτυχε μια ευρεία νίκη κόντρα στην Ουκρανία στην πρεμιέρα και αυτή έκανε τη διαφορά για να πάρει την πρώτη θέση στον πέμπτο όμιλο στο τέλος.

Κόντρα στη Σλοβακία πολλοί περίμεναν να έρθει το ισόπαλο αποτέλεσμα το οποίο εν τέλει ήρθε, με το σκορ στο (1-1). Για τους Ρουμάνους σκόραρε ο Ραζβάν Μάριν που έφτασε τα δύο γκολ και είναι μια περίπτωση που ενδέχεται να μας απασχολήσει το προσεχές διάστημα, καθώς ενδιαφέρεται για εκείνον ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ.

Ο 28χρονος μέσος της Κάλιαρι είναι από τις βασικές επιλογές του Ιορντανέσκου στη μεσαία γραμμή των Ρουμάνων και το ίδιο εκτός απροόπτου θα γίνει στα νοκ-άουτ

Η παρουσία του Ραζβάν Μάριν στο Euro 2024

Ο Ραζβάν Μάριν ήταν στο πλάι του αρχηγού της Ρουμανίας Νικολάε Στάντσιου, ωστόσο στο χορτάρι στάθηκε πιο ψηλά από κάθε παίκτη τηε Ρουμανίας, ακόμα και από τον φορ, Ντένις Ντράγκους, όπως φάνηκε στο γράφημα της Opta Stats / Perform.

Ο λόγος είναι γιατί ο Ρουμάνος μέσος αρκετές φορές ανέβαινε ψηλά για να πιέσει την άμυνα της Σλοβακίας και να εκμαιεύσει κάποιο λάθος.

passing network στατιστικά απόδοσης του Ράζβαν Μάριν σε αγώνα του με την εθνική Ρουμανίας
Photo Credits: @sport24.gr

Το δίκτυο μεταβιβάσεων της Ρουμανίας κόντρα στη Σλοβακία

Ο Ιορντανέσκου κράτησε τον Ραζβάν Μάριν στο παιχνίδι μέχρι και το 86ο λεπτό για να περάσει στο παιχνίδι τον Άντριαν Ρας και ο Ρουμάνος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 24 ενέργειες με την μπάλα και δύο στην περιοχή της Σλοβακίας (η μια ήταν το πέναλτι).

Ο 28χρονος επιχείρησε 17 πάσες στο παιχνίδι, εκ των οποίων οι 13 ήταν πετυχημένες και 2/2 εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις, όμως δεν δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του εκτός περιοχής.

Το έκανε στο 13ο λεπτό με την προσπάθειά του να περνάει λίγο άουτ, αλλά και στο 61' όταν ο Ντουμπράβκα έδειξε τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του. Η συνολική αξία των τριών τελικών του ήταν 0.92 xGoals. Τέλος πλαισιώσε την εμφάνισή του με μια πετυχημένη ντρίμπλα.

Στατιστικά απόδοσης του Ράζβαν Μάριν σε αγώνα του με την εθνική Ρουμανίας
Photo Credits: @sport24.gr

Οι ενέργειες του Ραζβάν Μάριν κόντρα στη Σλοβακία

Αν εξαιρέσεις το πέναλτι που πέτυχε κόντρα στους Σλοβάκους σε γενικές γραμμές δεν πραγματοποίησε μια μεστή εμφάνιση, παρότι είχε την ουσία στο παιχνίδι του.

Σε γενικές γραμμές ο Μάριν δεν διστάζει να δοκιμάσει το πόδι του από μακριά και να ψάξει το γκολ, χωρίς να ψάξει τις καλύτερες προϋποθέσεις για να εκτελέσει.

Στατιστικά απόδοσης του Ράζβαν Μάριν σε αγώνα του με την εθνική Ρουμανίας
Photo Credits: @sport24.gr

Ο Ρουμάνος στα τρία ματς στους ομίλους είχε πέντες σουτ, όλα εκτός περιοχής και πέτυχε ένα γκολ. Η συνολική αξία των πέντε τελικών προσπαθειών του ήταν 0.13 xGoals και ο μέσος όρος των τελικών προσπαθειών του φτάνει το 0.02.

Τα νούμερα αυτά μεγαλώνουν αρκετά αν προστεθεί το εύστοχο χτύπημα πέναλτι κόντρα στους Σλοβάκους, καθώς φτάνει τα 0.92 xGoals, όντας ένας εκ των πιο αποτελεσματικών παικτών στο σκοράρισμα.

Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, την οποία γνωρίζει πολύ καλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Διαβάστε ακόμη...