Σόλα Σορετίρε ο… τέταρτος!

Ο ΠΑΟΚ και οι μεταγραφές από την Αγγλία.
Πηγή: paok24.com
Σόλα Σορετίρε ο… τέταρτος!

Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει την απόκτηση του Σόλα Σορετίρε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Απομένει μονάχα το τυπικό σκέλος της διαδικασίας κάτι που θα γίνει με την άφιξη, εντός της ημέρας, του 20χρονου επιθετικού στη Θεσσαλονίκη.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, ο Σορετίρε θα γίνει ο τέταρτος Άγγλος στην ιστορία του «Δικεφάλου». Μάλιστα οι τρεις προηγούμενοι συμπατριώτες του, που φόρεσαν την «ασπρόμαυρη» φανέλα, ήταν επιθετικοί!

Ο λόγος για τον Μάικ Σμολ (ήρθε στην Τούμπα το καλοκαίρι του 1988 και σε 33 αγώνες πέτυχε 10 γκολ) και για τον Μίκι Κουίν (ήρθε το καλοκαίρι του 1995 και σε 9 αγώνες κατέγραψε 1 γκολ). Τότε ήταν η πρώτη φορά που ο «Δικέφαλος» αποκτούσε έναν ποδοσφαιριστή από τη νεοσύστατη, εκείνη την περίοδο, Premier League, καθώς ο 61χρονος σήμερα Μίκι είχε αποκτηθεί από την Κόβεντρι, στην οποία ανήκε πριν έρθει στην Ελλάδα για μόλις τρεις μήνες.

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε από το Νησί ήταν ο Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος μάλιστα αγωνίστηκε για δύο θητείες με τα ασπρόμαυρα και κατακτώντας 1 πρωτάθλημα και ένα κύπελλο.

Ο Σορετίρε θα γίνει, λοιπόν, ο τρίτος παίκτης που αγοράζει ο ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα της Premier League.

Διαβάστε ακόμη...