«Έχει στοιχεία, δουλεύει σκληρά, τον λένε…Σορετίρε!» (vids)

Όταν ο Σόλσκιερ σκιαγραφούσε το προφίλ του 20χρονου μεσοεπιθετικού.
Πηγή: paok24.com
«Έχει στοιχεία, δουλεύει σκληρά, τον λένε…Σορετίρε!» (vids)

Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον 20χρονο μεσοεπιθετικό Σόλα Σορετίρε, με τον ποδοσφαιριστή να μένει ελεύθερος από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να έρχεται Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Σορετίρε εμφανίστηκε στην επικαιρότητα των «Κόκκινων Διάβολων» σε ηλικία 17 ετών, όταν έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα και λίγο αργότερα έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του αγγλικού συλλόγου. Όλα αυτά στις αρχές του 2021, σε μια περίοδο που το ποδόσφαιρο παιζόταν χωρίς την παρουσία φιλάθλων, λόγω κόβιντ.

Τότε προπονητής της ομάδας ήταν ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, με τον Νορβηγό προπονητή να παρουσιάζει στα ΜΜΕ της χώρα τα στοιχεία του ποδοσφαιριστή, τις δυνατότητες του και…την σωστή προφορά του ονόματος του!

«Ο Σόλα έχει καλά στοιχεία και συμπεριφορές, πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός παίκτης. Φυσικά, σήμερα σε 15 λεπτά συμμετοχής στο Old Trafford θα είναι κάτι που μπορεί να χτίσει πάνω του, κάτι που θα θυμάται. Αν είχε οπαδούς θα το είχε απολαύσει περισσότερο, γιατί ξέρετε ο κόσμος δίνει πάντα περισσότερη ενέργεια. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή, είναι περίεργο, διαφορετικό, αλλά πιστεύω ότι όλος ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να τον δει στο μέλλον».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Σε άλλη περίπτωση, ο Νορβηγός -τότε- προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχολίασε τα στοιχεία που έχει ο 20χρονος ποδοσφαιριστής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα αγγλικά ΜΜΕ.

«Είναι ένα νεαρό παιδί στο οποίο πιστεύουμε. Διαθέτει μερικά εξαιρετικά στοιχεία, έχει πολλή καλή συμπεριφορά. Μπορεί κανείς να δει το σώμα του. Θεωρούμε ότι σωματικά μπορεί να γίνει καλός αθλητής και τεχνικά πολύ, πολύ καλός και με σωστές αποφάσεις. Φυσικά, θα πρέπει να τον εντάξουμε σε αυτήν την ομάδα. Είναι προσγειωμένος, τα πόδια του πατούν πάνω στη γη, και δουλεύει πολύ σκληρά στις προπονήσεις. Είναι ένα ευπρόσιτο παιδί που ελπίζουμε να δούμε πολλά στο μέλλον» αναφέρει ο Σόλσκιερ και εσείς μπορείτε να δείτε στο παρακάτω απόσπασμα.

Τέλος, δε θα μπορούσε να μην σταθεί στο πως προφέρεται σωστά το όνομα του. Άλλωστε, είναι γενική παραδοχή πως δεν πρόκειται για το ευκολότερο όνομα που υπάρχει! Σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά το ντεμπούτο του ποδοσφαιριστή στη Ευρώπη, με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν ξεκάθαρος. «Αρχικά, θα πρέπει να σας πω πως το όνομα του προφέρεται σωστά Σορετίρε» ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά στο 1:17 του παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε ακόμη...