Το «πάρε-δώσε» με τους αντιπάλους του Europa

Ο ΠΑΟΚ έχει άμεση μεταγραφική «επαφή» με τις περισσότερες από τις ομάδες που θα βρει στο League Stage. Συγκεκριμένα, με όλες πλην της Ρίγα. Το PAOK24 συλλέγει και σας παρουσιάζει επτά ποδοσφαιριστές που έπαιξαν τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στην εκάστοτε ομάδα.
Πηγή: paok24.com
Το «πάρε-δώσε» με τους αντιπάλους του Europa

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει 8 ομάδες στο League Stage του Europa League, στην παρθενική σεζόν κατά την οποία η UEFA καταργεί τους ομίλους από τις διοργανώσεις της. Αυτή η νέα σύσταση, φέρνει έναν ενιαίο βαθμολογικό πίνακα, με τον Δικέφαλο του Βορρά να κοντράρετε με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Γαλατασαράι, Σλάβια Πράγας, Βικτόρια Πλζεν, Φερεντσβάρος, Στεάουα Βουκουρεστίου και Ρίγα.

Με τις περισσότερες από αυτές, έχει πάρε-δώσε, κατά το παρελθόν, σε μεταγραφικές υποθέσεις. Συγκεκριμένα, με όλες πλην της Ρίγα. Το PAOK24 συλλέγει και σας παρουσιάζει επτά ποδοσφαιριστές που έπαιξαν τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στην εκάστοτε ομάδα. Για να γίνει και πιο συγκεκριμένο, έφυγαν από τον έναν για να παίξουν στον άλλο.

Σόλα Σορετίρε

Ο νεαρός Άγγλος μεσοεπιθετικός, αποτελεί το ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα. Ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε ως ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από αρκετά χρόνια στον αγγλικό σύλλογο. Μπορεί να μην είναι ακριβώς μεταγραφή, αφού ο παίκτης δε δεσμευόταν με συμβόλαιο, ωστόσο Ο Σορετίρε έκανε το Μάντσεστερ – Θεσσαλονίκη απευθείας και είναι ο πρώτος της λίστας.

Τζόναθαν Γκόμεζ

Το δεύτερο πρόσφατο παράδειγμα, με τον Μεξικανό αριστερό μπακ να αποκτάται από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Τον συγκεκριμένο δεν τον έχουμε δει να αγωνίζεται ακόμη με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο αποτελεί μια από τις μεταγραφές του καλοκαιριού και λογίζεται για μπακ-απ του Ράχμαν Μπάμπα, μετά και τη φυγή του Ράφα Σοάρες.

Γκάρι Ροντρίγκες

Ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι συγκαταλέγεται στις ακριβότερες πωλήσεις του ΠΑΟΚ, ο οποίος τον παραχώρησε για 5,5 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλατασαράι, τον Ιανουάριο του 2017. Οι 58 συμμετοχές, 13 γκολ και 14 ασίστ, έπεισαν τους Τούρκους να τον αγοράσουν και να τον δουν να πετυχαίνει 16 τέρματα και ισάριθμες ασίστ, σε 78 παιχνίδια.

Μίκαελ Κρμέντσικ

Πέρασε στην ιστορία του ΠΑΟΚ, καθορίζοντας τελικό Κυπέλλου υπέρ των «ασπρόμαυρων». Ο Τσέχος σκόραρε στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό (2021), διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 για τον Δικέφαλο. Συνολικά κατέγραψε 28 συμμετοχές με 9 γκολ και 4 ασίστ. Αποτελεί την πιο ιδιαίτερη περίπτωση της λίστα, με δεδομένο ότι στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε δανεικός από την Κλαμπ Μπριζ. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Κρμέντσικ δόθηκε με το ίδιο καθεστώς στην Σλάβια Πράγας, σε μια αποτυχημένη επιστροφή στην πατρίδα του.

Εργκύς Κάτσε

Στα 31 του χρόνια πλέον, ο Αλβανός μέσος αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, με τον οποία κατέγραψε της περισσότερες συμμετοχές στην καριέρα του. ο Κάτσε μετράει συνολικά 158 παιχνίδια, 7 γκολ και 14 ασίστ, με τον Δικέφαλο στο στήθος. Έχει παίξει σε πολλές ομάδες. Παναθηναϊκός, Άρης, Λάρισα, Βόλος, είναι μερικές από αυτές. Πλέον αγωνίζεται στην Γκιλάνι, στην πρώτη κατηγορία Κοσσόβου. Όλα αυτά όμως για να συμβούν, ο ΠΑΟΚ τον παραχώρησε αρκετές φορές δανεικό. Την πρώτη, στην Βικτόρια Πλζεν, εκεί όπου ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε 10 φορές και σημείωσε 1 γκολ.

Άντερσον Εσίτι

Ακριβή μεταγραφή που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ και δεν έχει βγάλει τα λεφτά της. Ο Νιγηριανός μέσος, αποκτήθηκε για 3,5 εκατομμύρια από τη Γάνδη και άνηκε στους «ασπρόμαυρους» για 2,5 χρόνια, μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Τότε, η Φερεντσβάρος τον αγόρασε για 1 εκατομμύριο ευρώ. Στον Δικέφαλο έπαιξε 62 παιχνίδια.

Φερνάντο Βαρέλα

Από όλους όσους εμπεριέχονται στη λίστα, ο Βαρέλα είναι αυτός για τον οποίο θα μπορούσαμε να γράφουμε ώρες. Ζωντανή ιστορία του ΠΑΟΚ. Ένα αήττητο πρωτάθλημα, νταμπλ και τέσσερα Κύπελλα με τον Δικέφαλο, τον κάνουν να αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους, σε τίτλους. Ο κεντρικός αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, αποκτήθηκε από την Στεάουα Βουκουρεστίου και σε 6 χρόνια παρουσίας στην Τούμπα κατέγραψε 214 συμμετοχές με 9 γκολ και 6 ασίστ.

Διαβάστε ακόμη...