ΠΑΟΚ Β: Η εξίσωση με τους γκολκίπερ κι ο μεγάλος στόχος

Η απόκτηση του Αντώνη Τσιφτσή από τον Αστέρα Τρίπολης επηρεάζει και τον ΠΑΟΚ Β, με την έννοια ότι ο Γιαννιτσιώτης γκολκίπερ θα είναι ο αναπληρωματικός του Ντομινίκ Κοτάρσκι κι άλλοι πέντε νεαροί τερματοφύλακες θα ψάξουν χρόνο συμμετοχής με τη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου στη Σούπερ Λιγκ 2 της ερχόμενης σεζόν.
Πηγή: forzaonline.gr
ΠΑΟΚ Β: Η εξίσωση με τους γκολκίπερ κι ο μεγάλος στόχος

Οι Κώστας Μπαλωμένος, Χρήστος Ταλιχμανίδης (φωτ.), Δημήτρης Μοναστηρλής, Βασίλης Νικολακούλης και Αχμάντ Ναντέρ, άλλος περισσότερος κι άλλος λιγότερος, έπαιξαν πέρσι με τον ΠΑΟΚ Β, κάτι που θα συμβεί και την επόμενη περίοδο. Για τον Νικολακούλη, τουλάχιστον, θα υπάρχει κι η εναλλακτική της ομάδας νέων, αφού για μια ακόμη χρονιά θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα Κ-19.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα είναι εύκολη η διαχείριση αυτής της κατάστασης από τον Αλέξανδρο Αλεξιάδη. Ετσι κι αλλιώς, είναι ιδιαίτερη η θέση του τερματοφύλακα και, αναγκαστικά, δεν μπορούν να πάρουν πολλές συμμετοχές στη διάρκεια μιας σεζόν, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή, που ο αριθμός τους είναι μεγάλος.

Από την άλλη, όπως έχει τονίσει σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του ο γενικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής και ανάπτυξης του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, ο μεγάλος στόχος της ακαδημίας είναι η ανάδειξη ενός τερματοφύλακα για την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου. Εξέφρασε, μάλιστα, την αισιοδοξία του ότι αυτός ο στόχος δεν θ’ αργήσει να επιτευχθεί…

Οι Κώστας Μπαλωμένος και Χρήστος Ταλιχμανίδης μέτρησαν πέρσι με τον ΠΑΟΚ Β από εννέα και οχτώ συμμετοχές αντίστοιχα (ο μεν Μπαλωμένος είχε συνολικά δεκαεννέα παρουσίες τις δύο προηγούμενες σεζόν, ο δε Ταλιχμανίδης είχε μία περισσότερη). Ο τελευταίος έκανε πέρσι το ντεμπούτο του και με την πρώτη ομάδα, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στην εντός έδρας ρεβάνς κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό (5-0).

Το συμβόλαιο του 22χρονου Μπαλωμένου ολοκληρώνεται τον επόμενο χρόνο, ενώ ο 23χρονος Ταλιχμανίδης έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2026.

Ο 20χρονος Δημήτρης Μοναστηρλής, το συμβόλαιο συνεργασίας του οποίου με το Δικέφαλο έχει ισχύ για άλλα τρία χρόνια, έφθασε πέρσι στις δώδεκα παρουσίες κάτω από τα δοκάρια έναντι οχτώ συμμετοχών την προπέρσινη περίοδο.

Οσο για τον 19χρονο Νικολακούλη, που έκανε πέρσι ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ Β, έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο.

Νέο πρόσωπο στον ΠΑΟΚ B είναι ο 21χρνονος Αχμάντ Ναντέρ. Ο Αιγύπτιος τερματοφύλακας, ο οποίος, την περασμένη αγωνιστική περίοδο, έκανε ντεμπούτο στη Σούπερ Λιγκ με τη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου, έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

Διαβάστε ακόμη...