Δύο αντίπαλοι που γνωρίζονται καλά αλλά είναι τόσο διαφορετικοί

Σέντρα κάνει σε κάτι παραπάνω από 24 ώρες το πρωτάθλημα της Super League 2, με τα βλέμματα των περισσοτέρων να είναι στραμμένα στο ντέρμπι της Κυριακής, στο οποίο ο ΠΑΟΚ Β θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή - Φούρνοι Βενέτη. Το SDNA αναλύει την ταυτότητα των δύο αντιπάλων.
Πηγή: sdna.gr
Δύο αντίπαλοι που γνωρίζονται καλά αλλά είναι τόσο διαφορετικοί
Photo Credits: @paokfc.gr

Σε έναν Βόρειο Όμιλο με βαριά χαρτιά για τα δεδομένα της κατηγορίας, και με τρία μεγάλα φαβορί (ΑΕΛ, Ηρακλής - Φούρνοι Βενέτη και ΠΑΣ Γιάννενα), κάθε ντέρμπι είναι σημαντικό, πόσω μάλλον αν πρόκειται για ντέρμπι της πόλης, με το γόητρο να δίνει ένα έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές. 

Τα τελευταία τρία χρόνια λοιπόν, οι δύο αντίπαλοι της Κυριακής έχουν συναντηθεί συνολικά οκτώ φορές και θα τεθούν αντιμέτωποι για τουλάχιστον άλλες δύο φέτος. Το 2021 αποτελεί σημείο αναφοράς και για τις δύο ομάδες, με τον μεν «Γηραιό» να συγχωνεύεται με τον ΠΟ Τρίγλιας και να ανεβαίνει ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά και την Β ομάδα του ΠΑΟΚ για την οποία το έτος αυτό είναι το πρώτο ύπαρξής της.

Οι κυανόλευκοι έχουν το αήττητο απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά, καθώς στα οκτώ παιχνίδια έχουν τέσσερις νίκες ενώ τα έτερα τέσσερα ματς έληξαν ισόπαλα. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ Β έχουν καταφέρει στα δύο από τα τρία τελευταία χρόνια να τερματίσουν ψηλότερα από τον συμπολίτη Ηρακλή, έστω και αν δεν είχαν το ίδιο βαθμολογικό κίνητρο και στόχους. 

Με αρκετούς πρώην ασπρόμαυρους ο «Γηραιός» στην Ευκαρπία

Στο ρόστερ του Ηρακλή υπάρχουν αρκετοί παίκτες, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί είτε με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ (Χριστοδουλόπουλος), είτε με την Κ19 (Κούστα, Διαμαντής και Καλουτσικίδης), με τον τελευταίο να αγωνίζεται και με τον ΠΑΟΚ Β την σεζόν 2021-22. Είναι φανερό λοιπόν, ότι οι γνώριμοι είναι αρκετοί μεταξύ των δύο ομάδων, αν και οι όποιες φιλίες θα μείνουν έξω από το χορτάρι το απόγευμα της Κυριακής. 

Οι έμπειροι πλέον ασπρόμαυροι με πινελιές από την Κ19

Σε αντίθεση με τον Ηρακλή, στον ΠΑΟΚ Β υπάρχουν αρκετοί παίκτες που έχουν μείνει σταθεροί αυτά τα τρία χρονιά και έχουν αγωνιστεί ουκ ολίγες φορές απέναντι στον «Γηραιό». Ο λόγος για τους Γρόσδη, Τσοπούρογλου και Μπαλωμένο, οι οποίοι, όντας πλέον στα 22 τους, είναι οι πιο έμπειροι και μεγαλύτεροι ηλικιακά Έλληνες στο ρόστερ. 

Καταλαβαίνει κάποιος ότι, αν και πρεμιέρα του πρωταθλήματος, κανείς δεν θέλει να ξεκινήσει στραβά, ηλίου φαεινότερον όταν πρόκειται για ντέρμπι της πόλης. Μπορεί οι δύο ομάδες να έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους και αγωνιστική προσέγγιση, παρόλα αυτά την Κυριακή έχουν το ίδιο κίνητρο, την νίκη.

Διαβάστε ακόμη...