Στου δρόμου τα μισά ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ έχασε στο δεύτερο φιλικό του στην Ολλανδία, καθώς δέχθηκε ένα γκολ πολύ νωρίς στο παιχνίδι, από λάθος της άμυνας και στο οποίο, παρά την προσπάθεια που έκανε στο υπόλοιπο του αγώνα δεν κατάφερε να απαντήσει.
Πηγή: sport24.gr
Στου δρόμου τα μισά ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου

Η αλήθεια όμως είναι ότι μια ήττα όπως η σημερινή από την Χιμπέρνιαν σε ένα φιλικό, με πρωταγωνιστική τον… "στρατηγό άνεμο" δεν δημιουργεί κάποια… ανασφάλεια για τη δουλειά που γίνεται στην Ολλανδία.

Όπως και στο πρώτο φιλικό απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε δυο διαφορετικές ενδεκάδες και αυτή που επέλεξε στην αρχή του παιχνιδιού τα πήγε καλύτερα από αυτή που το τελείωσε.

Και αυτό διότι φαίνεται πως όσοι περισσότεροι παίκτες του περυσινού κορμού αγωνίζονται τόσο πιο εύκολα ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε πρόωρο κομμάτι της προετοιμασίας του, βρίσκει αυτοματισμούς και εφαρμόζει στο γήπεδο όσα έκανε και στη διάρκεια της σεζόν που τελείωσε.

Οι παίκτες του, παλιοί και καινούργιοι, παίρνουν χρόνο συμμετοχής και 2,5 εβδομάδες περίπου πριν από το πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν για τα προκριματικά του Champions League, δείχνουν ότι αυτά που έχουν να διορθώσουν δεν είναι και πολλά.

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται για μια ομάδα που πριν από δυο εβδομάδες ξεκίνησε την προετοιμασία της κυρίως ανασταλτικά ο ΠΑΟΚ χρειάζεται δουλειά και όχι στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Και στην άμυνα είναι πιο εύκολο να διορθώσεις πράγματα. Στην επίθεση όσο παράγεις φάσεις δεν έχεις και πολλά να φοβάσαι…

Και ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην βρήκε γκολ, ωστόσο ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, που δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Με τον Μαντί Καμαρά δίδυμο με τον Στέφαν Σβαμπ, με τους Ντεσπόντοφ, Μουργκ και Τάισον, πίσω από τον Μπράντον έβγαλε συνεργασίες, πίεσε, πήρε δεύτερες μπάλες και ήταν παραγωγικός.

Ο Καμαρά μάλιστα βρέθηκε δυο φορές κοντά στο γκολ, παρά το γεγονός ότι κινούνταν περισσότερο ως εξάρι – με τον Σβαμπ πιο μπροστά στο γήπεδο- μια με το κεφάλι και μια ακόμη με ένα σουτ μέσα από την περιοχή.

Νέα πρόσωπα είχε στο δεύτερο ημίχρονο ο Δικέφαλος με τον Θυμιάνη να κάνει το ντεμπούτο του στο κέντρο της άμυνας του και τον νεαρό Σμυρλή να παίρνει αργά στο ματς την θέση του Βιεϊρίνια. Ο Θυμιάνης δίδυμο με τον Μιχαηλίδη στα στόπερ δεν πιέστηκε και ιδιαίτερα αλλά όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί.

Ο ΠΑΟΚ είναι στα μισά του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του, συνεχίζει χωρίς Κωνσταντέλια και χωρίς τον Ζίβκοβιτς που έμεινε στη Θεσσαλονίκη και θα έχει από αύριο ξανά και τον Κεντζιόρα στις προπονήσεις του.

Ο Λουτσέσκου επενδύει στη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις και έχει μπροστά του αρκετό χρόνο μπροστά του, άλλες 17-18 ημέρες ώστε να έχει έτοιμη την ομάδα του όταν ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Και λογικά μέσα σε αυτό το διάστημα θα προχωρήσει και η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού που απαιτεί ακόμη έναν χαφ, έναν εξτρέμ και έναν επιθετικό.

Τι λένε στην Κροατία για τον Πέτκοβιτς

Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να αλλάζει ρότα στο θέμα του επιθετικού καθώς ο Μάρτιν Μπρεθγουέιτ μοιάζει να έχει άλλες προτεραιότητές από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η περίπτωση του Μπρούνο Πέτκοβιτς δεν είναι εύκολη. Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τα δεδομένα στην περίπτωση του επιθετικού της Ντιναμό Ζάγκρεμπ το κασέ του οποίου , σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνει στα 2 εκατομμύρια το χρόνο. Ο 29χρονος επιθετικός μάλιστα, σύμφωνα με όσα λένε οι συμπατριώτες του δεν πρόκειται ευκολα να ρίξει τις απαιτήσεις του.

Και αυτό διότι όπως λένε δεν "καίγεται" να αποχωρήσει από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παρά μόνο για ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα από το κροατικό.

Το συμβόλαιο του ισχύει μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και μέχρι τις 15 του Ιούλη υπάρχει ρήτρα στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι άνθρωποι της ομάδας του ευελπιστούν ότι δεν θα υπάρξει ομάδα που θα την καλύψει έχοντας πρώτα συμφωνήσει με τον Πέτκοβιτς.

Μετά τις 15 του μήνα, θα μπουν αν χρειαστεί σε διαπραγματεύσεις, μόνο αν υπάρξουν τάσεις φυγής από τον έμπειρο φορ, που για την ώρα τουλάχιστον, δεν έχουν διαφανεί.

Αν ισχύουν όσα λένε οι Κροάτες, τόσο ο Πέτκοβιτς, όσο και η ομάδα του, δεν έχουν διάθεση να μπουν σε συζητήσεις για μια ενδεχόμενη μεταγραφή του. Κάτι που σημαίνει ότι και οι δυο πλευρές από τη μια, δύσκολα θα δεχθούν να κατεβάσουν τις απαιτήσεις τους και από την άλλη δεν έχουν κανένα λόγο να πάρουν γρήγορα αποφάσεις. Και οι δυο παράμετροι δεν συμφέρουν τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...