Facts & Figures για το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League 2024-25 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Πράσινους.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Photo Credits: @PAOKFC

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται για 78η φορά τον Παναθηναϊκό σε αναμέτρηση για το πρωτάθλημα από το 1959-60 που καθιερώθηκε η Α’ Εθνική. Στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει, ο Δικέφαλος έχει 39 νίκες, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει νικητής τις 22 φορές, ενώ οι 16 από τις αναμετρήσεις τους έχουν τελειώσει ισόπαλες.

Οι 65 αναμετρήσεις είναι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όπου ο Δικέφαλος έχει 34 νίκες, ο Παναθηναϊκός 18 και 13 αγώνες έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλοι. Για την διαδικασία των Play Offs ο ΠΑΟΚ έχει υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό 12 φορές, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί στις πέντε, τον Παναθηναϊκό στις τέσσερις και τρία ακόμη παιχνίδια να έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

Μόνο σε έξι από τις 77 αναμετρήσεις δεν έχει σημειωθεί γκολ και έχουν τελειώσει 0-0. Σε όλα τα υπόλοιπα έχει σκοράρει μια από τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του στα 25 από αυτά τα ματς και τον Παναθηναϊκό να μην έχει δεχθεί γκολ σε 18.

Συνολικά έχουν επιτευχθεί 186 τέρματα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ και τα 112 να είναι για τον Δικέφαλο, ενώ τα 74 για τους Πράσινους. Ο Ίνγκανσον σημείωσε το 100ο γκολ εντός έδρας κατά του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα στις 21 Δεκεμβρίου 2020, στη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1.

Το δημοφιλέστερο σκορ είναι οι νίκες του ΠΑΟΚ με 2-1 που είναι 11, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 10 νίκες με 1-0. Ακολουθούν στην κατάταξη οι νίκες του ΠΑΟΚ με 1-0 και 2-0 που έχουν οκτώ παρουσίες και το 1-1 με επτά εμφανίσεις που είναι και το δημοφιλέστερο αποτέλεσμα τους στις ισοπαλίες. Τα πέντε από τα 10 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ έχουν ολοκληρωθεί με 2-1.

Η ευρύτερη νίκη επί του Παναθηναϊκού επιτεύχθηκε στη σύγχρονη ιστορία των αναμετρήσεων τους, αφού ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-0 στις 10 Δεκεμβρίου 2017 χάρη σε δύο γκολ του Πέλκα και από ένα των Κουλούρη και Πρίγιοβιτς.

Διαβάστε ακόμη...