Μακάρι να ‘ξερα...

SHARE:

Μετά τα δύο τελευταία νικηφόρα αποτελέσματα της ομάδας μας όλοι μας εκτιμούσαμε πως μπορεί να πετύχουμε και μια τρίτη νίκη στη σειρά.
Εκείνο όμως που σίγουρα πιστεύαμε είναι πως δεν θα χάναμε και μάλιστα με κατεβασμένα τα χέρια.
Το είπαμε και άλλη φορά. Οι ήττες είναι και αυτές στο πρόγραμμα. Όχι όμως και έτσι.
Τι ήταν εκείνο που επηρέασε τόσο αρνητικά την ομάδα;
Ιδιαίτερα στο 1ο ημίχρονο η απόδοσή της σε τίποτα δεν έμοιαζε με αυτή στα δύο τελευταία νικηφόρα παιχνίδια της.
Χειρότερη εικόνα από κάθε άλλη φορά, ατομικά αλλά και ομαδικά. Κατώτερη από κάθε προσδοκία.
Και μη μου πείτε ότι ήταν η απόδοση του αντιπάλου που μας επηρέασε.
Σίγουρα ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος. Όμως και πάλι, δεχτήκαμε δύο γκολ, το ένα από τραγικό λάθος και το άλλο από καραμπόλα.
Για μια ακόμη φορά όμως, στο 2ο ημίχρονο, παρά το 3-0, παίξαμε καλύτερα. Γιατί μας συμβαίνει αυτό; Μακάρι να ‘ξερα.
Να θυμίσω το γεγονός που όλοι μας θυμόμαστε πως ο μεγαλομέτοχος χαρακτήριζε την ομάδα ως την καλύτερη όλων των εποχών και ότι θα γράψει τα ονόματα όλων με χρυσά γράμματα στο καινούργιο γήπεδο.
Εντάξει. Οι δηλώσεις όλων έχουν και μια δόση υπερβολής και σκοπιμότητας.
Γνωστό είναι εξ άλλου ότι σε όλους μας αρέσει και η μια κουβέντα παραπάνω, έτσι για να περνάει η ώρα.
Όλοι μας εξ άλλου γνωρίζουμε τα σκαμπανεβάσματα που εμφάνισε η ομάδα στο διάστημα της χρονιάς. Εκείνο όμως που δεν γνωρίζουμε είναι το γιατί.
Το παιχνίδι δεν χάθηκε ακόμα. Έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και το τελευταίο με τον πρωταθλητή πλέον Ολυμπιακό. Ότι και αν σημαίνει αυτό, αν σημαίνει κάτι.
Δεν προτίθεμαι να αναφερθώ σε κατάρες κι αναθέματα. Και αυτό γιατί έχω την κρυφή ελπίδα πως στο τέλος θα χαμογελάσουμε.
Αυτό όμως δυστυχώς εξαρτάται και από άλλους. Ας προσέχαμε.
Το ότι εκδηλώνω μια αισιόδοξη προσέγγιση και προσμονή δεν γίνεται μόνο για να ανοίξω ένα παράθυρο αισιοδοξίας αλλά και γιατί πραγματικά πιστεύω πως μπορούμε.
Και αυτό όχι τυχαία. Η ομάδα έχει δώσει καλά σημάδια ποιότητας και αποτελεσματικότητας.
Τα 9-10 θετικά αποτελέσματα στα εκτός έδρας παιχνίδια της και μάλιστα συνεχόμενα, μάλλον μόνο τυχαία δεν ήταν.
Ούτε και τα δύο νικηφόρα αποτελέσματα με ΑΕΚ και Ολυμπιακό δεν ήρθαν τυχαία.
Όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν έκρυψαν τα κακώς κείμενα και τις λάθος επιλογές όλων.
Να μην μας διαφεύγει πως και τα καλά και τα κακά με τους ίδιους πρωταγωνιστές τα ζήσαμε.
Γι’ αυτό και αδυνατώ να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα.
Εξού και ο τίτλος, «μακάρι να ‘ξερα»…