Λουτσέσκου: «Ποιους παίκτες της εθνικής Ρουμανίας θα έπαιρνα στον ΠΑΟΚ»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τον απολογισμό της πορείας της Εθνικής ομάδας της χώρας του στο Euro, μιλώντας στη ρουμάνικη εφημερίδα Gazeta Sporturilor.
Πηγή: forzaonline.gr
Λουτσέσκου: «Ποιους παίκτες της εθνικής Ρουμανίας θα έπαιρνα στον ΠΑΟΚ»
Photo Credits: @paokfc.gr

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον παίκτη της Ρουμανίας που θα έπαιρνε στον ΠΑΟΚ: 

«Χμ, δεν μπορώ να πω ότι τους ξέρω όλους πολύ καλά. Αλλά λοιπόν, τον Ραζβάν Μαρίν, τον Στάντσιου, ποιον άλλον; Τον Ντραγκουσίν; Άλλους όχι, όχι, δεν τους ξέρω, δεν τους ξέρω καλά. Αυτούς τους ξέρω, τους έχω δει, τους ξέρω περισσότερο».

Για το αν η Ρουμανία πήρε το μέγιστο από την πορεία της στο Euro: 

«Είναι μία βαθύτερη ανάλυση, δεν έχει νόημα να λέμε ”Ωωω, πήγαν φανταστικά!”, αλλά μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένα πολύ καλό βήμα προς τα μπρος. Και αυτή είναι μία στιγμή ελπίδας για το ρουμανικό ποδόσφαιρο. Γιατί λέω ότι δεν πρέπει να λέμε ότι ήταν φανταστικό; Γιατί τελικά, ήταν ένα τουρνουά όπου κερδίσαμε ένα ματς, φέραμε ισοπαλία σε ένα και χάσαμε δύο. Αν δεν είχαμε κερδίσει 3-0 την Ουκρανία, δεν ξέρω πώς θα έρχονταν τα πράγματα. Αλλά το γεγονός ότι προκριθήκαμε, ότι πήγαμε στο Euro και περάσαμε τον όμιλο, δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα. Απόλαυσα αυτό το γκρουπ. Θα καταφέρουν να το διατηρήσουν; Έδειξαν ότι έχουν κίνητρο να παίξουν με την Εθνική και ελπίζω ότι δεν ήταν μόνο το κίνητρο της παρουσίας σε μία τελική φάση μετά από τόσα πολλά χρόνια. Ελπίζω αυτό το κίνητρο να συνεχιστεί για την Εθνική και να έχουμε αποτελέσματα. Ήταν μία καλή εμπειρία, έντονα συναισθήματα, αλλά όταν παίξαμε με δυνατούς αντιπάλους, είδα ότι κάτι μας έλειπε».

Για το τι έλειψε από την Εθνική: 

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι συνεχίζει να μας λείπει η νοοτροπία της πλήρους εμπιστοσύνης. Η δυνατή νοοτροπία, να παλέψουμε σε δύσκολες συνθήκες και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, ακόμα και αν δεν έχουμε ελπίδες να τις ξεπεράσουμε. Επιστρέφουμε ξανά στην Ιστορία. Οι Τούρκοι ήταν κατακτητές, οι Ελβετοί ήταν κατακτητές, οικονομικά κατέκτησαν όλο τον κόσμο. Οι Ολλανδοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Άγγλοι το ίδιο. Εμείς όχι. Η ιστορία μας έχει να κάνει με την επιβίωση. Μάθαμε μόνο να επιβιώνουμε, να προσαρμοζόμαστε. Δυστυχώς, μοναδική εξαίρεση ήταν το κομμουνιστικό καθεστώς, όταν όλοι ενώθηκαν και πίεσαν, και απαιτούσαν και απαιτούσαν. Αυτό βλέπω. Είναι σίγουρα πιο πολύπλοκο και δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις, ότι δεν υπάρχουν και οι συγκυρίες».

Για τη μη κλήση του Μίτριτσα: 

«Περίμενα αυτή την ερώτηση, δεν θέλω να επέμβω ή να δώσω συμβουλές σε κανέναν. Ποτέ δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να συμβουλέψει οποιονδήποτε. Δε νομίζω ότι υπήρχε κάποιος παίκτης που θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση για την ομάδα. Από την άλλη, οι εμφανίσεις του Μίτριτσα αυτή τη σεζόν και τα στοιχεία που έχει, θα τον συνιστούσα στην Εθνική. Αλλά η απόφαση είναι μόνο του προπονητή, αυτός ξέρει καλύτερα και αυτό αποφάσισε. Για μένα, ο Μίτριτσα είναι ένας θεαματικός παίκτης, δημιουργικός, αλλάζει τις ισορροπίες. Ένας παίκτης που σε δύσκολες στιγμές, μπορεί να φέρει κάτι απρόβλεπτο. Αλλά ξέρω από την άλλη ότι δεν είναι πολύ δυνατή προσωπικότητα και κάποιος που παλεύει απέναντι στις δυσκολίες, τις αποκρούει και πηγαίνει εναντίον τους. Έτσι βλέπω την κατάσταση».

Για το αν ο ίδιος θα επέστρεφε στην Εθνική: 

«Έχω πει ότι το θέμα Εθνικές ομάδες, έχει κλείσει όσον αφορά εμένα αυτή τη στιγμή. Μου αρέσει στον ΠΑΟΚ, μου αρέσει να ασχολούμαι καθημερινά με την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι μία τελείως διαφορετική δουλειά. Μία είναι του εκλέκτορα, άλλη είναι του προπονητή συλλόγου».

Διαβάστε ακόμη...