Όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε Καβάλα και Καρδίτσα για το κύπελλο
SHARE:

Μέλος της σελίδας (dimitrissss) δημοσίευσε σε σχόλιό του την μικρή προϊστορία του ΠΑΟΚ με αυτές τις ομάδες για το θεσμό του κυπέλλου και το αναδημοσιεύουμε.
Από μία φορά στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ τόσο την Αναγέννηση Καρδίτσας, όσο και την Καβάλα.
Στον Α' γύρο του 1982-83 (15/12/1982) σε μονό παιχνίδι στην Τούμπα, ΠΑΟΚ - Αναγέννηση Καρδίτσας 7-0. Η Καρδίτσα ήταν τότε ομάδα Γ' εθνικής. Τα γκολ: 5' Τρίμχολντ, 11' Γεωργόπουλος, 24' Ψαρράς, 73' Βασιλάκος, 75' Γκουερίνο, 77' Δαμανάκης, 82' Γκουερίνο.
Με την Καβάλα παίξαμε στα πλαίσια προκριματικού ομίλου την περίοδο 2000-01. Η Καβάλα ήταν τότε ομάδα Β' εθνικής. Μετείχαν ακόμα στον όμιλο Παναχαϊκή, Ατρόμητος, Αμπελόκηποι και Ναυπακτιακός Αστέρας. Προκρίθηκαν ΠΑΟΚ και Παναχαϊκή.
13/8/2000 στην Καβάλα, Καβάλα - ΠΑΟΚ 1-5: 9' Άγγος αυτογκόλ, 34' Καμπς, 37' Κατσαμπής αυτογκόλ, 60' Κατσαμπής, 74' και 90' Φρούσος.
29/11/2000 στην Τούμπα, ΠΑΟΚ - Καβάλα 3-1: 4' Φρούσος, 49' Δ. Ορφανός, 70' Φρούσος, 73' Αθανασιάδης.
Αναφορά στους δύο πιθανούς αντιπάλους γίνεται και στο επίσημο site της ΠΑΕ όπου αναφέρεται:
Η γηπεδούχος Αναγέννηση αγωνίζεται στο Βόρειο Όμιλο της Football League με προπονητή τον Σάκη Θεοδοσιάδη και μερικούς έμπειρους ποδοσφαιριστές, όπως ο Γιάννης Χλωρός με θητεία επί χρόνια στη Superleague.
Από την άλλη οι “Αργοναύτες” με πρόσφατη επιτυχημένη θητεία στη Superleague, βρέθηκαν στη δίνη διοικητικών προβλημάτων και βρίσκονται τελικά σήμερα στη Football League, στον Βόρειο Όμιλό της, σε ένα νέο ξεκίνημα με νέα πρόσωπα.