Τρέξτε τους

Για να περάσει η ομάδα στη σειρά με τον Πανελλήνιο είναι απαραίτητο να επιβάλλει πιο γρήγορο ρυθμό για να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της απέναντι στον πιο αργό αντίπαλο.
Olivares
Τρέξτε τους

Σκρινάροντας με τον Oli

Παρακολουθώντας από κοντά την πρωτομαγιάτικη απεργία μας από τη γραμμή των βολών και την αργία κάποιων παικτών μας στην άμυνα στο πρώτο μέρος είδα την ομάδα να φτάνει ως την πηγή αλλά να μην καταφέρνει να ξεδιψάσει. Τα αίτια αυτής της οριακής ήττας συνοψίζονται σε 5 βασικούς τομείς:

1) Η άμυνα του πρώτου μέρους. Στην κυριολεξία αιφνιδιαστήκαμε από το γεγονός ότι τα 4αρια τους (Owens και Davis) έβγαιναν έξω και σούταραν από τα 5-6 μέτρα ή ακόμα και τρίποδα και ο T-Rex και ο Θόδωρας δεν τους ακολουθούσαν με ιδιαίτερη θέρμη και ψηλά στο σουτ με αποτέλεσμα να έχουμε δεχτεί έτσι από την πρώτη περίοδο ήδη τρία καλάθια από τον Owens και ένα τρίποδο από τον Davis που έσταξε ακόμα ένα στη δεύτερη. Στο δεύτερο δεκάλεπτο πάντως τη σκυτάλη πήραν πρώτα ο Χαραλαμπίδης, όπου σε αυτό το διάστημα μας έβαλε 10 πόντους καθώς αποτύχαμε παταγωδώς (κυρίως ο Monroe) στο να μαρκάρουμε το σουτ του (παρά το ότι το είχαμε αναλύσει και το περιμέναμε), και ύστερα ο Devin Smith o οποίος στο ίδιο διάστημα μας φόρτωσε με 9 πόντους με μακρινά σουτ (ένα τρίποδο και δύο σουτ από τα 5-6 μέτρα) πράγμα που δεν το περιμέναμε (ο Kenny δεν τον μάρκαρε τόσο πιεστικά από έξω και γενικά ηττήθηκε στο καθοριστικό match-up) καθώς το παλικάρι σε όλη τη σεζόν είχε 29% στα τρίποδα.

2) H κατάχρηση της ντρίμπλας στην επίθεση. Ο Πανελλήνιος είναι ομάδα που παίζει σκληρή άμυνα με hand-checking (25 φάουλ μας έκαναν συνολικά παραχωρώντας κάρτα bonus σε κάθε περίοδο και οι υπερβολικές ντρίμπλες του Monroe του επέτρεπαν να προλαβαίνει να στήσει την άμυνα του και να μας δυσκολεύει ιδιαίτερα στα δίποδα στο σετ παιγνίδι. Το αποκορύφωμα ήταν στην τρίτη περίοδο όπου είχαμε 4 στα 13 δίποδα αδυνατώντας έτσι να αξιοποιήσουμε το συνήθως καλό αυτό διάστημα μας που προέρχεται πάντα από τη βελτίωση στην άμυνα μετά την ανάπαυλα και να πλησιάσουμε νωρίτερα στο σκορ. Η μπάλα έπρεπε να κυκλοφορήσει γρηγορότερα στην περιφέρεια για να βγουν τα σουτ και τα συστήματα υπό καλύτερες προϋποθέσεις αντί να εγκλωβιζόμαστε συχνά στις ατομικές, συχνά τραβηγμένες ενέργειες του Monroe που κατέληγαν να κερδίζουν φάουλ τα οποία πήγαιναν στράφι.

3) Ο ρυθμός του αγώνα. Ο Πανελλήνιος είναι μια αργή ομάδα πράγμα που οφείλεται στο ότι τα βασικά γαρδ (Blackney-ΠαπάςΜακάριος) δεν είναι τόσο φτεροπόδαρα και στηρίζονται στο σετ παιγνίδι για αυτό και σχεδόν ποτέ δεν τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο μιας που και τα forward και οι center δεν ακολουθούν. Έχουν καλές επιστροφές αλλά μας έκοβαν όλες τις προσπάθειες αιφνιδιασμού με φάουλ. Αν ο Π.Α.Ο.Κ. από τη στιγμή που έχει το ρημπάουντ (επικρατήσαμε και πάλι 43-39) δεν καταφέρει να βγάλει τουλάχιστον 2 αιφνιδιασμούς σε κάθε περίοδο ώστε να πάρει τα εύκολα καλάθια που του δίνουν και ρυθμό σε επίθεση και άμυνα (όπως φάνηκε σε όλα τα καλά του διαστήματα στη χρονιά) δε θα καταφέρει ποτέ να ελέγξει εκείνος το τέμπο του αγώνα. Και όποιος ελέγχει το ρυθμό ενός αγώνα φέρνοντας τον στα μέτρα που του ταιριάζουν περισσότερο είναι σχεδόν πάντα το αφεντικό του ματς.

4) Η αθλιότητα στις βολές. Με 10 στις 24 και 41% σε αγώνα play off απλά πας σπίτι σου γιατί καταργείς τους βασικούς νόμους του μπάσκετ. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου από το φθινόπωρο να γράφω εδώ ότι οι τρεις από τους τέσσερις καλύτερους παίκτες μας (Monroe-Λάζος- Gregory) έχουν τεχνικό πρόβλημα στην εκτέλεση των βολών αλλά ουδείς ασχολείται σοβαρά και το πρόβλημα κάνει πολλαπλές μεταστάσεις σε όλο τον οργανισμό επηρεάζοντας κάθε λειτουργία της ομάδας αμιγώς αγωνιστική και ψυχολογική. Οι γελοίες δικαιολογίες ότι στις προπονήσεις τις βάζουν δεν ευσταθούν ούτε από παιδιά δημοτικού καθώς η τεχνική που εκτελούν και οι τρεις είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Αν καταφέρουμε να χάσουμε τη δυνατότητα περαιτέρω διάκρισης εξαιτίας της τραγικότητας στις βολές θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

5) Τα φαλτσοσφυρίγματα. Ήταν αναμενόμενα ως ένα βαθμό εκτός έδρας (;) απέναντι σε ομάδα πολυεκατομμυριούχου ο οποίος πρέπει να έχει μηχανισμό στήριξης που είναι και της μόδας για να παραμείνει ζεστός. Ακόμα και έτσι όμως το πράγμα παραξηλώθηκε από τον Μουζάκη. Τεχνική ποινή στο Σούλη, πολλά φάουλ που δεν σφυρίχτηκαν στο ξύλο του Πανελλήνιου στα screen, ανεκδιήγητες αποφάσεις όπως αυτή στο κλέψιμο-φάουλ του Παπαμακάριου που ξάπλωσε στη γραμμή και σερνόταν και αντί για βήματα δόθηκε σφύριγμα που μετά το πήραν πίσω ως λάθος με τον Παπαπέτρου να δικαιολογείται ότι βιάστηκε, μεταφορές της μπάλας που αγνοήθηκαν και πολλά ακόμη απίθανα από μια τριάδα διαιτητών που δεν άξιζε να οριστεί στο συγκεκριμένο παιγνίδι. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για την ομάδα αλλά αυτό δε σημαίνει κιόλας ότι δε θα ειπωθεί η αλήθεια. Το άθλημα νοσεί εδώ και καιρό στην Ελλάδα και αν προτιμούν η ΕΟΚ και η ΟΔΚΕ να γίνονται οι αγώνες παρουσία συγγενών και γειτονικών σχολείων ας μας το πει να μη χαλάμε το χρόνο μας και την ψυχική μας γαλήνη καταστρέφοντας την τίμια και σοβαρή προσπάθεια μιας χρονιάς. Ας δούμε και με τη βοήθεια κάποιων βίδεο που σήκωσα τα σχόλια ανά παίκτη.

Δεμερτζίεβιτς: Μιλήσαμε στην προθέρμανση όταν έκανε stretching και του τόνισα την ανάγκη να κόψει τα pick and roll του Blackney. Συμφώνησε αλλά ήταν φανερά πολύ νευρικός και αγχωμένος ξέροντας ότι θα ξεκινήσει. Το πώς διαχειριζόμαστε την πίεση είναι αυτό που διαφοροποιεί τους άντρες από τα παιδιά. Του υπενθύμισα ότι πρέπει να φτάνει πρώτος στο σημείο που στήνει το screen ο αντίπαλος ψηλός για να αναγκάζει τον Blackney να έχει να το περάσει εκείνος αντί για αυτόν και χαμογέλασε ειρωνικά λέγοντας ότι το ξέρει. Έλα όμως που δεν το έκανε. Τρεις φορές στην πρώτη περίοδο έφτασε δεύτερος, έφαγε το screen, έχασε τον παίκτη του και δεχτήκαμε ισάριθμα καλάθια. Δεν έδωσε καλή περιστροφή στην επίθεση και ο Σούλης δικαιολογημένα δεν του χαρίστηκε αφού μετά το πρώτο 7λεπτο του ματς δεν τον ξαναχρησιμοποίησε. Μοναδικό θετικό του στο ματς όπου τελείωσε άποδος και χωρίς ασσίστ ήταν τα 2 κλεψίματα και θα χρειαστεί να δώσει πολλά παραπάνω για να προκριθούμε. Και αυτό θα το καταφέρει μόνο αν νικήσει το άγχος του.

Monroe: Ο προϊστορικός δικέφαλος αετός με τα δύο αντίθετα πρόσωπα έκανε και πάλι την εμφάνιση του. Στο ένα κεφάλι τα θετικά του με τα 9 ρημπάουντ, τις 4 ασσίστ και το απίστευτο νούμερο των 15 κερδισμένων φάουλ. Στο άλλο οι άθλιες βολές του με 4 στις 13, τα αποκρουστικά του συνολικά σουτ εντός παιδιάς με 3 στα 10 (2 στα 6 δίποδα, 1 στα 4 τρίποδα), η κατάχρηση της ντρίμπλας που εγκλώβιζε την ομάδα, η κακή άμυνα σε Blackney και Παπα-Μακάριο, και η αδυναμία του να λειτουργήσει ως point guard που προέρχεται από την έλλειψη νηφαλιότητας. Εν ολίγοις ότι έφτιαχνε το ένα κεφάλι έσπευδε το άλλο να το χαλάσει. Περιμέναμε αυτή τη σειρά αγώνων όλη τη χρονιά και κατεβάλαμε τεράστια προσπάθεια για να φτάσουμε ως εδώ και αυτός παρουσιάστηκε πνευματικά ανέτοιμος στο πρώτο ματς. Αυτός πρέπει να δώσει κατά διαστήματα το γρήγορο ρυθμό όταν η μπάλα φτάνει στα χέρια του μετά το ρημπάουντ αλλά αντί να ψάξει την πάσα στον Kenny προτιμά να υπερβάλλει με την ντρίμπλα κάνοντας κακό πρώτα στην ομάδα και μετά στον εαυτό του. Για να ανταποκριθεί η ομάδα στην πρόκληση πρέπει να σταθεί ο ίδιος διανοητικά στο ύψος των περιστάσεων.
Ξεκίνησε περνώντας μια ασσίστ στον Λάζο για το 6-3 και ακόμα μία στον Kenny για το 10-7 αλλά πρόλαβε να έχει από την πρώτη περίοδο 2 στις 8 βολές εκτελώντας για νιοστή φορά βιαστικά και με λάθος κράτημα της μπάλας και στόχευση με τον δείκτη. Έσταξε το μοναδικό του τρίποδο για το 20-15 από πάσα του Θόδωρα και παίρνοντας θάρρος στην επόμενη έκανε με μπάσιμο, γερό πάτημα και κάρφωμα το 22-17. Στη δεύτερη μοίρασε ακόμα μια ασσίστ σε split-out πάσα για το δεύτερο τρίποδο του Καυκή στο 36-29 και έγραψε από ασσίστ του Θωμά το 38-33. Αστόχησε σε δύο μπασίματα και δύο τρίποδα εκ των οποίων το ένα ήταν εντελώς βιαστικό και αψυχολόγητο airball στα 5 δεύτερα της επίθεσης και με κανέναν από κάτω σε θέση διεκδίκησης απορρίμματος, ενώ είχε και πάλι 1 στις 2 βολές. Άλλο καλάθι δεν πέτυχε σε ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο αλλά βελτιώθηκε αμυντικά βοηθώντας στην ανάκαμψη του τελευταίου δεκαλέπτου όπου δεχτήκαμε μόλις 9 πόντους. Συνολικά σε υπερβολικά 38' συμμετοχής είχε 11 πόντους από τα προαναφερθέντα ποσοστά και εκτός από τα σκουπίδια, τις ασσίστ και τα κερδισμένα φάουλ έκανε και 2 λάθη και ένα κλέψιμο καταλήγοντας στο αποτρόπαιο αλλά δίκαιο 0.183. Αν δεν σφουγγαρίσει το μυαλό του δεν έχουμε τύχη στη σειρά καθώς η ομάδα στηρίζεται πάνω του σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Gregory: Έχασε συνολικά τη μάχη από τον Devin Smith με αποκορύφωμα το κρίσιμο ρημπάουντ στα 15'' πριν το τέλος με το σκορ 70-69. Ξεκίνησε καλά στην πρώτη περίοδο καρφώνοντας το 2-2

και από ασσίστ του Monroe έκανε το 10-7. Συνέχισε από ποστάρισμα όπου έγραψε το 14-9

ενώ στην άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο κράταγε καλά τον αντίπαλο του. Έχασε την αυτοσυγκέντρωση του όμως στη δεύτερη και δέχτηκε 5 συνεχόμενους πόντους και αντικαταστάθηκε από τον Ταπούτο ως το τέλος του ημιχρόνου. Στην τρίτη επανήλθε και δέχτηκε ακόμα 7 πόντους από τον Smith με μακρινά σουτ που δεν τα περίμενε για αυτό και δεν τα έκλεινε ενώ ήταν άστοχος και στην επίθεση χάνοντας 3 προσπάθειες μέσα από τη ρακέτα και δύο τρίποδα. Στην τέταρτη ανέβηκε στο τέλος σφηνώνοντας το τρίποδο της αντεπίθεσης για το 68-63

και παίρνοντας την ασσίστ του Λάζου χτύπησε τη μπάλα στο ταβλό οπότε το καλάθι μέτρησε σωστά παρά το κόψιμο του Smith για το 70-67

Στην επόμενη άμυνα έριξε παλικαρίσια τάπα στον Smith στα ίσα 2'και 3''

και έδειχνε ικανός να κρίνει το ματς. Κέρδισε το φάουλ στο 1' και 13'' πριν το τέλος και πήγε στις βολές αλλά είχε τη φαεινή ιδέα να εκτελέσει την πρώτη με ταβλό και φυσικά να αστοχήσει πράγμα που επανέλαβε και στη δεύτερη

Δεν έβγαλε καλή πάσα στον Θόδωρα στη γωνία στα 40'' με αποτέλεσμα να χάσουμε τη μπάλα και έχασε το καθοριστικό σκουπίδι όταν παρότι πήδηξε μόνος του η μπάλα είχε πάρει φορά προς τα πίσω και αντί να της δώσει ένα πρώτο σκαμπιλάκι για να τη γραπώσει με τη δεύτερη προσπάθεια πήγε να την πιάσει με τη μία με αποτέλεσμα να τη στείλει στα χέρια του Smith και να μας αναγκάσει να κάνουμε αργοπορημένο φάουλ στα 8''

Αρχής γενομένης από σήμερα το απόγευμα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος στην άμυνα απέναντι στον Smith, να ποστάρει συχνότερα βγάζοντας σωστές πάσες σε ενδεχόμενα δαβλ-τημ και να αξιοποιηθεί περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο για να φτάσουμε στα ημιτελικά. Σε 32΄ είχε 13 πόντους από 5 στα 10 δίποδα, 1 στα 3 τρίποδα και τις 0 στις 2 βολές που έτσουξαν, ενώ μάζεψε 4 ρημπάουντ και έριξε 2 πώματα καταλήγοντας στο φτωχό για την κρισιμότητα του ματς και τα προσόντα του 0.282.

Drobnjak: Επανήλθε στις αποτρόπαιες εμφανίσεις προδίδοντας τις προσδοκίες που μας είχε δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα με τις θετικές του εμφανίσεις. Από το ζέσταμα της ομάδας και από το πώς εκτελούσε την ομαδική άσκηση που τρέχουμε στο μισό γήπεδο με παράλληλα βήματα, πόδια λυγισμένα και χέρια ψηλά καταλάβαινες ότι βαριέται αφόρητα που τον επανέφεραν στη ζωή. Αν εξαιρέσουμε ένα follow με το οποίο έκανε το 66-60

δεν είχε καμία άλλη θετική ενέργεια στα 11' συμμετοχής του. Εκτός από τα δύο τρίποδα και τα τρία δίποδα που έχασε αγωνιζόμενος μόνο σε πρώτη και τέταρτη περίοδο έχασε και τον Owens τρεις φορές στην αρχή και υπέπεσε και σε 3 συνεχόμενα φάουλ στον Ostoic στο τέλος καταλήγοντας σε ένα ντροπιαστικό αβαθμολόγητο τένδεξ. Χαράμισε την πρώτη ευκαιρία και έχει ακόμα μία σήμερα και σε 3 μέρες να καθυστερήσει για λίγο την επίσκεψη στα λουτρά της Αιδηψού που συνίσταται στους αποχωρήσαντες συνταξιούχους.

Παπαδόπουλος: Ήταν για ακόμη μια φορά κυρίαρχος στον αέρα νικώντας στην προσωπική μονομαχία τον Βουγιούκα τον οποίο φόρτωσε με 4 φάουλ και γράφοντας 12 πόντους και 13 ρημπάουντ συντελώντας καθοριστικά στο σφίξιμο των λουριών στην άμυνα στην 4η περίοδο. Θα έπρεπε να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο επιθετικά παίρνοντας τουλάχιστον ακόμη 3-4 προσπάθειες στο τέλος από τη στιγμή που ο δανεικός του gay ήταν φορτωμένος με τα φάουλ 8 λεπτά πριν τη λήξη. Αποτελεί το σημείο ξεκάθαρης υπεροχής της ομάδας στη σύγκρουση πράγμα που ο Ζούρος γνωρίζει για αυτό και προσπαθεί από νωρίς να τον φθείρει ρίχνοντας στο μαρκάρισμα του τον Ostoic ώστε να προστατεύσει το βασικό του center. Σε αυτά τα διαστήματα πρέπει να παιχτεί ακόμα περισσότερο στην επίθεση για να αξιοποιηθεί η πλαστικότητα του και η ευλυγισία του απέναντι σε ένα πιο βαρύ κορμί. Στην άμυνα είναι σημαντικό μετά τα σταθερά καλά box-out του να δώσει γρήγορα και σωστά την πρώτη πάσα για τον αιφνιδιασμό παρασύροντας με το μυαλό του τον Monroe στη σωστή ανάπτυξη.
Ξεκίνησε με ένα καλάθι από ασσίστ του Haga για το 6-5 αλλά η μπάλα δεν πέρναγε σωστά σε αυτόν με αποτέλεσμα να μην αξιοποιηθεί περισσότερο επιθετικά στο πρώτο αίμα.
Στην άμυνα δέχτηκε ένα καλάθι από τον Βουγιούκα και χρεώθηκε με ένα φάουλ αλλά του έκανε και ένα κλέψιμο, ενώ έχασε και 2 βολές ώσπου αντικαταστάθηκε στο τελευταίο δίλεπτο. Στη δεύτερη συνεχιζόταν το ίδιο βιολί και βγήκε για ένα ολόκληρο εξάλεπτο για να επανέλθει στο τέλος της και να ευστοχήσει σε 2 βολές. Στην τρίτη όπου η ομάδα έσφιξε επιτέλους τα λουριά στην άμυνα δεχόμενη 14 μόλις πόντους (έφαγε 22 στην πρώτη και 26 στη δεύτερη) είχε επικρατήσει πλήρως του Βουγιούκα από τον οποίο δεν δέχτηκε άλλο καλάθι στο δεύτερο ημίχρονο ενώ κατέβαζε τα ρημπάουντ το ένα πίσω από το άλλο. Ακολούθησε τον αιφνιδιασμό και έκανε με follow-κάρφωμα το 53-45

και με εξαιρετικό αριστερό hook το 60-50

Το καλύτερο διάστημα του το είχε φυλάξει για το καθοριστικό έσχατο αίμα όπου πρώτα βγήκε στη γωνία και έριξε μια τάπα στον Davis και στα τελευταία τρία λεπτά έκανε με νέο αγκίστρι το 70-65 και έδωσε την ασσίστ στον Kenny για το 70-67

Από ωραία σκαστή πάσα του Θόδωρα έγραψε το 70-69 1'και 42'' πριν τη λήξη σε ένα σημείο που η ομάδα έδειχνε να έχει αέρα νίκης

Στην τελευταία επίθεση έκανε σωστά το screen για να σουτάρει ο Θωμάς σχεδόν με τη λήξη και διεκδίκησε το ρημπάουντ (ο Σούλης ζήτησε φάουλ εκεί) αλλά δεν υπήρχε άλλος χρόνος

Σε 31' είχε 12 πόντους από 5 στα 8 δίποδα και 2 στις 4 βολές, ενώ κατέβασε 13 σκουπίδια (8 αμυντικά-5 επιθετικά), κέρδισε 4 φάουλ από τον Βουγιούκα, έδωσε μία ασσίστ, έκανε ένα κλέψιμο και 2 λάθη και βούλωσε ένα φελλό καταλήγοντας στο επιβλητικό 0.674 που ήταν το καλύτερο όλων μας. Του αξίζει να είναι στα ημιτελικά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στη σειρά και πρέπει να τον βοηθήσει η ομάδα με τον τρόπο παιγνιδιού της όσο τη βοηθάει και αυτός.

Delininkaitis: Έπαιξε το κλασσικό του εικοσάλεπτο στη δεύτερη και στην τετάρτη περίοδο και άλλο ένα δίλεπτο στην τρίτη με κύριο στόχο να βοηθήσει στο μακρινό σουτ και στην κυκλοφορία στην επίθεση. Κινήθηκε σε ανεκτά επίπεδα χάνοντας την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας στο τέλος όπου τα έπαιξε όλα ή τίποτα με το τρίποδο buzzer beater μετά το σωστό screen του Λάζου. Μπαίνοντας στη δεύτερη δεν βρήκε ρυθμό και αστόχησε σε τρία τρίποδα εκ των οποίων τα δύο προήλθαν από τραβηγμένες προσπάθειες ενώ έκανε και ένα λάθος με την πάσα που προσπάθησε να βγάλει στη γωνία στον Ταπούτο. Εκεί το γύρισε μοιράζοντας μια ασσίστ για το τρίποδο του Θόδωρα, μία στον Ταπούτο με τη λήξη του χρόνου και ακόμη μια στον power guard για το 38-33 αλλά ολοκλήρωσε την εμφάνιση του σε αυτό το διάστημα δεχόμενος 5 πόντους από τον Χαραλαμπίδη. Όταν επανήλθε στο τέλος της τρίτης για να παίξει point έδωσε μια ασσίστ στο Λάζο για το 60-50 και επειδή είναι κλασσικός streaky σουτέρ όπως λέμε (αν βρει ρυθμό τα στάζει σερί σε καλά τρίλεπτα) όταν έγραψε με τρίποδο το 62-53 μετά από split out του Monroe πήρε την κατάλληλη ψυχολογία

Συνέχισε λοιπόν το σερί πετυχαίνοντας όλους τους 8 πόντους του μαζεμένους πρώτα με σουτάκι με ταβλό

μετά από στριφογύρισμα και πάσα του Monroe και έπειτα με τρίποδο μετά από ασσίστ του Ταπούτου

Στην άμυνα στάθηκε καλά στην τελευταία περίοδο παραμένοντας παρθένος από τον Μπίδη αλλά στην προσπάθεια που έκρινε
το ματς είχε τη δυνατότητα να κάνει ένα βήμα ακόμα μετά το screen του Λάζου για να πλησιάσει και περισσότερο και να ζυγίσει καλύτερα το σουτ αλλά κανείς νοήμων δεν μπορεί να του ζητήσει ευθύνες για αυτό. Σε 21' είχε 8 πόντους από 1 στα 2 δίποδα και 2 στα 7 τρίποδα όπου το παρατράβηξε στην αρχή ενώ μοίρασε 4 ασσίστ και έκανε ένα κλέψιμο και ένα λάθος καταλήγοντας στο χλιαρό ο.367.

Καυκής: Παίρνει θετικό πρόσημο αξιολόγησης καθώς κατάφερε να κολλήσει δύο τρίποδα στη δεύτερη περίοδο όπου και αγωνίστηκε κυρίως ενώ έκανε αξιοπρεπή δουλειά στην άμυνα στην τρίτη. Πήρε την ασσίστ του Θόδωρα και στερέωσε το 34-23 με καλό πάτημα

ενώ το επανέλαβε από την πάσα του Monroe για το 36-29. Αν κατάφερνε να δώσει και κάποιες ασσίστ και να τρέξει σωστά την ομάδα 2-3 φορές στον αιφνιδιασμό θα κάλυπτε απόλυτα τα ζητούμενα από αυτόν στα 10 λεπτά που αγωνίστηκε και χάρη σε αυτά τα 2 στα 2 τρίποδα και τίποτα άλλο έφτασε το 0.570.

Ταπούτος: Χωρίς να είναι αρνητικός είναι δεδομένο ότι θα μπορούσε να πάει καλύτερα στη δουλειά που του έχει αναθέσει ο Σούλης χρίζοντας τον ρολίστα για 12 λεπτά. Έπαιξε ένα 8λεπτο στη δεύτερη αντί του Gregory όπου έκανε με τη λήξη του χρόνου της επίθεσης το 36-31 και βρέθηκε να μαρκάρει τον Παπα-Μακ στο σχήμα με τους 3 κοντούς του Ζούρου. Έχασε ένα σκουπίδι από τον παλιό αρχηγό του Πιτσουνίου ο οποίος έβγαλε ασσίστ στον Βουγιούκα για το 36-26 σε μια φάση που απαγορεύεται δια ροπάλου στην άμυνα απέναντι σε κοντύτερο παίκτη ενώ στον υπόλοιπο χρόνο έπαιξε αξιοπρεπή άμυνα στον Smith. Επανήλθε στην τρίτη για ένα τετράλεπτο οπότε και αστόχησε σε τρίποδο, μάζεψε ένα σκουπίδι και έδωσε μια ασσίστ στον Θωμά για το 62-53 που τον έφεραν στο τελικό 0.243. Η ομάδα έχει μικρότερο βάθος πάγκου από τον αντίπαλο και θα χρειαστεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα και στις δύο άκρες του παρκέ για να εξισορροπήσουμε αυτή τη συγκριτική αδυναμία.

Gecheyski: Για ακόμα ένα παιγνίδι εμφάνισε τη σταθερά καλή του απόδοση πάνω στην οποία η ομάδα γνωρίζει ότι μπορεί να στηριχτεί. Μπήκε στην πρώτη περίοδο και αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα από τον Davis που του έγραψε 2 απρόσμενα τρίποδα
για το 20-12 και το 41-33 στη δεύτερη αλλά στην επανάληψη μετά τις συστάσεις του Σούλη έβγαινε σωστά πάνω του και δεν δέχτηκε άλλο καλάθι. Στην επίθεση είχε τη συνηθισμένη εξαιρετική του κίνηση χωρίς τη μπάλα και το σωστό μοίρασμα της από όπου έδωσε μία ασσίστ στον Monroe για το τρίποδο του 20-15. Άνοιξε λογαριασμό με ωραιότατη ραβέρσα γκολ-φάουλ για το 32-20

Στέριωσε το κλασσικό του τρίποδο για το 34-26 και πήρε τη base line για να γράψει το 41-35

Ανέβασε στροφές στην τρίτη κουβαλώντας την ομάδα επιθετικά σε ένα διάστημα όπου οι άμυνες είχαν σφίξει και έκανε το 53-40 με κλασσικό σουτ με ταβλό από το πλάι και κόλλησε συνεχόμενα 3 στις 4 βολές. Με ωραιότατη κίνηση σε μπάσιμο και καμπύλη στο σουτ έκανε το 56-48

αλλά στην 4η περίοδο δεν πήρε άλλη προσπάθεια αλλά πρόσφερε ωραία σκαστή ασσίστ στον Λάζο για το 70-69. Πρέπει να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο το καλό του μακρινό σουτ παίρνοντας περισσότερα plays στην επίθεση ώστε να αναγκάζονται να τον ακολουθούν πιο συχνά έξω Davis και Owens πράγμα που θα δώσει και περισσότερο χώρο στον Λάζο. Επίσης στον καταμερισμό των προσπαθειών θα ήταν σίγουρα χρησιμότερο αντί να σουτάρει 7 τρίποδα ο Delininkaitis που είναι υπερβολικός αριθμός για την κλάση του να σουτάρει 1-2 λιγότερα τα οποία να τα πάρει ο Θόδωρας από την κορυφή μιας που αποδεδειγμένα το σουτ του είναι το καλύτερο όλων μας. Σε 28 ποιοτικά λεπτά είχε 15 πόντους από 4 στα 7 δίποδα και 1 στο 1 τρίποδο και 4 στις 5 βολές ενώ μάζεψε 7 ρημπάουντ, έδωσε 2 ασσίστ και έκανε ένα κλέψιμο καταλήγοντας στο εξαιρετικό 0.635.

Καλαϊτζίδης: Έπαιξε 19 δευτερόλεπτα στο τέλος της πρώτης και της δεύτερης περιόδου. Στην πρώτη έκανε σωστά το φάουλ καθώς είχαμε να δώσουμε αλλά στη δεύτερη μπήκε για να παίξει άμυνα και αυτός έκανε αμέσως απερίσκεπτα το 5ο ομαδικό φάουλ στον Blackney στέλνοντας τον στις βολές όπου τις αλφάδιασε αμφότερες.

Helliwell: Έπαιξε για 6 λεπτά στη δεύτερη περίοδο δεχόμενος δύο καλάθια από τον Βουγιούκα και υποπίπτοντας σε ένα λάθος, ενώ κατάφερε να προσφέρει 2 αμυντικά ρημπάουντ. Τα πράγματα θα ήταν ιδανικά αν μπορούσε σε αυτό το μικρό διάστημα που ξεκουράζει τον Λάζο να σταθεί αξιοπρεπώς αλλά ο Ζούρος τον έχει πάρει γραμμή και με το που μπαίνει βάζει τον Βουγιούκα και προκύπτει φυσιολογικά ο καρσιλαμάς του μαρσιποφόρου.

Μαρκόπουλος: Στα αρνητικά η εικόνα της ομάδας στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο όπου δεχτήκαμε 48 πόντους και το ότι αιφνιδιαστήκαμε από τον επιθετικό τρόπο παιγνιδιού των 4ριών τους με τα μακρινά σουτ. Έσφιξε την άμυνα όμως όπως αναμενόταν μετά την ανάπαυλα με συνέπεια στο δεύτερο να μη δεχτούμε ούτε τους μισούς (23) με αποκορύφωμα το τελευταίο δεκάλεπτο όπου η ομάδα επικράτησε 16-9 στο καλύτερο της διάστημα. Σουτάραμε καλύτερα από αυτούς και σε δίποδα (19/39 48% έναντι 19/45 και 42%) και σε τρίποδα (7 στα 20 με 35% έναντι 7 στα 24 και 29%) με εξαίρεση την Τρίτη περίοδο όπου είχαμε 5 στα 17 εντός παιδιάς σε ένα διάστημα όπου δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και σωστή διαχείριση των προσπαθειών. Μείζον πρόβλημα είναι ότι παρότι πήραμε τα ρημπάουντ (43-39) παρασυρθήκαμε στο τέμπο τους και δεν καταφέραμε να βγάλουμε αιφνιδιασμούς (2 στους 5 καθώς μας έκοψαν αρκετούς με φάουλ) τους οποίους χρειαζόμαστε και για σκοράρισμα και για εύρεση ρυθμού. Ο Μινωϊκός πολιτισμός διακρίνεται ιδιαίτερα γιατί αποφεύγει το λάθος χάρη στους εγκεφαλικούς του point για αυτό πρέπει και εμείς να περιορίσουμε ακόμα περισσότερο τα δικά μας που για ακόμη μια φορά φέτος μέτρησαν στο τέλος. Η ομάδα κατάφερε να επιστρέψει από το -15 και να χάσει το παιγνίδι στο σουτ και αυτό είναι χαρακτηριστικό της δουλειάς του καθώς σχεδόν ποτέ δε θα παραδοθεί αμαχητί. Σήμερα και την Πέμπτη όμως για να πάει στον ημιτελικό θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από μιάμιση καλή περίοδο και αυτό θα τα καταφέρει αν μπορέσει να παραμείνει διαρκώς συγκεντρωμένη στην άμυνα και να τρέξει σωστά.

Λαός: Εξαιρετικός παλμός από τα 100 περίπου αδέρφια που βρέθηκαν απέναντι σε ένα δημοτικό σχολείο από 50 παιδάκια στα οποία ο έφορος του Πανελληνίου μοίρασε ισάριθμες καραμούζες τις οποίες δεν σταματούσαν να φυσάνε προκαλώντας αυτό τον εκνευριστικό θόρυβο που σου προξενούσε διαθέσεις Ηρώδη. Ομάδος θέλοντος θα είμαστε εκεί και την Πέμπτη για νέα κατάθεση λαρυγγιών.

 

 


Διαβάστε ακόμη...