ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Στατιστικά
SHARE:
Ο Μαυροειδής είχε 10 πόντους και 11 ριμπάουντ στο δεύτερο «double-double» με τη φανέλα της ΑΕΚ –τα άλλα τρία ήταν με την Κηφισιά- και ενώ το πρώτο ήταν και πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ εκτός έδρας για την κανονική περίοδο.
*Το πιο εντυπωσιακό για τον διεθνή σέντερ ήταν ότι μάζεψε εννιά επιθετικά ριμπάουντ που συνιστούν ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των οχτώ που είχαν μαζέψει ο Κρουμπάλι του Λαυρίου και ο Γκιστ του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια των ομάδων τους με τον Αρκαδικό και τα Τρίκαλα BC Aries αντίστοιχα στην 22η αγωνιστική.
*Ο Μαυροκεφαλίδης σκόραρε μόνο από βολές έχοντας 0/11 σουτ εντός παιδιάς. Ήταν το πρώτο του παιχνίδι στη σεζόν -με εξαίρεση εκείνο με τον Άρη εκτός έδρας στο οποίο αγωνίστηκε μόλις για έξι λεπτά παίρνοντας μια προσπάθεια- στο οποίο δεν είχε ούτε ένα εύστοχο σουτ.
*Έστω και έτσι ο διεθνής φόργουορντ-σέντερ ανέβηκε στην 46η θέση των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στην κατηγορία φτάνοντας τις 288 και ξεπερνώντας τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο ενώ παράλληλα έγινε ο 24ος ριμπάουντερ στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Με τα πέντε ριμπάουντ που είχε χθες, έφτασε τα 1.253 και άφησε στην 25η θέση τον Ντίνο Ράτζα (1.249).
*Ο Μαυροκεφαλίδης εξάλλου, έφτασε τα 150 κλεψίματα καριέρας.
*Ο 24ος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος είναι πλέον ο Γιάννης Καλαμπόκης. Με τους επτά χθεσινούς, έφτασε τους 3.039 πόντους καριέρας και προσπέρασε τον Ρόντρικ Μπλάκνεϊ (3.037).
*Ακόμη ο διεθνής γκαρντ ξεπέρασε τα 100 ριμπάουντ με την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα.
*Την κορυφαία επίδοση του με πέντε ριμπάουντ ισοφάρισε ο Μαρκ Κάρτερ αφού τόσα είχε στα δύο ματς με τον Απόλλωνα Carna και εντός έδρας με τον Αρκαδικό.
*Ο Αμερικανός γκαρντ εξάλλου έχοντας 4/7 δίποντα, ξεπέρασε τα 300 εύστοχα. Έχει 300/628 (47,77%).
*Έχοντας 2/4 δίποντα ο Μίλαν Μιλόσεβιτς έφτασε τα 100 εύστοχα στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Βόσνιος φόργουορντ έχει 100/186 (53,76%).
Σε ομαδικό επίπεδο...
*Πέραν του ότι πέρασε στα ημιτελικά της Basket League ΣΚΡΑΤΣ έπειτα από 11 χρόνια, η ΑΕΚ έφτασε και τις 50 νίκες σε σύνολο 105 αγώνων πλέι οφ στην κατηγορία.
*Η κυριαρχία της ΑΕΚ στον «αέρα» ήταν ολοκληρωτική τόσο στο σημερινό, καθοριστικό παιχνίδι (είχε 46 ριμπάουντ έναντι 30 του ΠΑΟΚ) όσο και συνολικά στη σειρά αφού είχε συνολικά 119 ριμπάουντ έναντι 85 του αντιπάλου της.
*Με τα 46 ριμπάουντ που μάζεψαν χθες οι παίκτες της, πλησίασαν το ρεκόρ περιόδου που είναι τα 48 που είχαν εκείνοι του Ολυμπιακού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο.
*Παράλληλα η «ένωση» βελτίωσε μέσα πέντε μέρες το ρεκόρ της στα ομαδικά ριμπάουντ αφού με τα 46 κατέρριψε την επίδοση που είχε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με 43.
*Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ ήταν το δεύτερο χειρότερο σε παραγωγικότητα πόντων με τις δύο ομάδες να φτάνουν στους 115 πόντους, έναν περισσότερο από εκείνους που είχαν Κολοσσός H Hotels και Απόλλων Carna στο παιχνίδι της Ρόδου (60-54).
*Οι 61 πόντοι αποτελούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου για την ΑΕΚ που είχε μείνει στους 64 στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
*Ενδεικτικό της χαμηλής παραγωγικότητας των δύο ομάδων είναι και το γεγονός ότι αμφότερες επέδειξαν από έναν μόλις παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων (Μαυροειδής 10 – Τέπιτς 22).
*Αρνητική επίδοση περιόδου είναι για την ΑΕΚ και το 20% με το οποίο σούταρε στα τρίποντα (4/20) αφού είχε 20,68% (6/29) στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.
*Ακόμη η «ένωση» σημείωσε αρνητικό ρεκόρ περιόδου για τους αγώνες της στο ΟΑΚΑ με τις 10 ασίστ που μοίρασαν οι παίκτες της, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 13 στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος κόντρα και πάλι στον ΠΑΟΚ.
*Τέλος η ΑΕΚ έμεινε για 4η φορά σε εντός έδρας παιχνίδι στη μία τάπα.
*Δεν έχει ουσιαστική αξία παρά μόνο στατιστική μέσα από όλα αυτά για την ομάδα που πήρε την πρόκριση, το γεγονός ότι το χθες παιχνίδι ήταν το χειρότερο της στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ βάσει του ranking αφού είχε 58 βαθμούς έναντι των 61 που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries.
Ο «μοναχικός» Τέπιτς και η διέξοδος του Χάτσερ
*Ο Μιλένκο Τέπιτς κράτησε τον ΠΑΟΚ επιθετικά σημειώνοντας τους 22 από τους 54 πόντους της ομάδας του, επίδοση που είναι η καλύτερη του στη σεζόν καθώς είχε 18 στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries.
*Ο Σέρβος γκαρντ με αυτούς τους 22 πόντους, ξεπέρασε τους 700 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Παράλληλα, με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε στο ΟΑΚΑ ξεπέρασε τα 300 συνολικά στο ελληνικό Πρωτάθλημα.
*Σε κακή εκτελεστικά μέρα βρέθηκε ο Ουίλ Χάτσερ έχοντας 2/14 σουτ εντός παιδιάς ενώ συνολικά στη σειρά σούταρε με χαμηλά ποσοστά αφού είχε 7/25 δίποντα και 1/14 τρίποντα. Στο τρίτο παιχνίδι της σειράς πάντως βρήκε διέξοδο μέσα από το οργανωτικό κομμάτι του, μοιράζοντας εννιά ασίστ που αποτελούν και ρεκόρ καριέρας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ καθώς είχε από οχτώ στα παιχνίδια με την Καβάλα εντός και την Κηφισιά εκτός έδρας.
*Την καλύτερη ατομική του επίδοση ισοφάρισε με τρεις ασίστ ο Κιθ Κλάντον. Τόσες είχε στα εκτός έδρας παιχνίδια με τα Τρίκαλα BC Aries και την Καβάλα.
*Μία θέση στην πρώτη 10άδα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ έχει πλέον ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Έφτασε τα 119 αφήνοντας στην 11η θέση με 118 τον Ευθύμη Ρεντζιά.
*Στην πρώτη 30άδα των κορυφαίων ριμπάουντερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα μπήκε ο Γιώργος Δέδας. Με τα τέσσερα ριμπάουντ που είχε στο χθεσινό παιχνίδι, έφτασε τα 229 και άφησε πίσω του τον Κεν Μπάρλοου που είχε 227 στο Πρωτάθλημα της σεζόν 1992-93.
Σε ομαδικό επίπεδο...
*Ο ΠΑΟΚ ήταν η 4η χειρότερη ομάδα της κανονικής περιόδου στα κλεψίματα αφού έκανε κατά μέσο όρο μόλις 6,7 όμως στο ΟΑΚΑ καταγράφηκαν 15 κλεψίματα στην στατιστική του, ένα λιγότερο από το ρεκόρ περιόδου που μοιράζονται Παναθηναϊκός (4η), Καβάλα (11η) και Λαύριο (23η αγωνιστική) έχοντας από 16.
*H ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε μέχρι το τέλος στη διεκδίκηση της νίκης και της πρόκρισης κατά βάση χάρη στην άμυνα της. Οι 61 πόντοι που δέχτηκε είναι η καλύτερη φετινή, εκτός έδρας επίδοση της αφού είχε παθητικό 62 πόντων στο ματς του Λαυρίου.
*Στον αντίποδα πάντως κάνοντας 15 λάθη ισοφάρισε τη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση της αφού τόσα είχε και στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και το Λαύριο.
*Το χθεσινό ήταν το 11ο από τα 29 παιχνίδια του ΠΑΟΚ στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ στο οποίο ο αντίπαλος του έφτασε σε διψήφιο αριθμό επιθετικών ριμπάουντ. Η ΑΕΚ είχε 17 όσα και ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ αλλά το σχετικό ρεκόρ ήταν τα 19 του Άρη στο ντέρμπι της «Nick Galis Hall».