Το ρεκόρ του ΠΑΟΚ με τους δανεικούς!
SHARE:
Φυσικά, δεν μπαίνουν στην ίδια ακριβώς κατηγορία, αφού άλλοι είναι φθασμένοι παίκτες, που παραχωρήθηκαν δανεικοί για το λόγο ότι απλώς δεν χωρούσαν στο φετινό ρόστερ, ενώ άλλοι (που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία) είναι νεαροί, που συλλέγουν εμπειρίες, προκειμένου να πετύχουν την επιστροφή τους στην Τούμπα ενόψει της νέας σεζόν ή και σε μεταγενέστερο χρόνο.
Έξι είναι οι παίκτες, που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Ο Έρικ Σάμπο μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στο Ισραήλ, όντας βασικό στέλεχος (20 συμμετοχές) της Μπεϊτάρ. Ο 25χρονος διεθνής Σλοβάκος χαφ έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2019, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι η ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του από την ομάδα της Ιερουσαλήμ.
Τρεις παίκτες δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στη Σλοβακία με τη Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε, με τελευταία προσθήκη του Τάσου Δημητριάδη, που σ΄ ένα μήνα πρόλαβε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα (πέντε συμμετοχές). Από το περασμένο καλοκαίρι είχαν ενταχθεί στο δυναμικό της Ζέμπλιν οι Κρίστι Κιόσε και Κρίστιαν Κούστα (τα συμβόλαια τους με τον ΠΑΟΚ λήγουν στο τέλος της σεζόν). Ο μεν Κιόσε μετράει 16 παρουσίες (χρησιμοποιείται κυρίως ως δεξί μπακ), ο δε Κούστα έχει πετύχει πέντε γκολ σε συνολικά 17 συμμετοχές.
Όσο για τον Τέρι Αντόνις, αφού δεν…ευδοκίμησε ο δανεισμός του στη Βέροια, επέστρεψε στην Αυστραλία για λογαριασμό των Σίντνεϊ Γουόντερερς (καθιερώθηκε ως βασικός, συμπληρώνοντας ήδη έξι συμμετοχές). O 23χρονος διεθνής με την εθνική Αυστραλίας έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και για την επόμενη σεζόν, ωστόσο οι πιθανότητες επανόδου του στην Τούμπα δεν είναι πολλές.
Μέσω της Ομόνοιας επιχειρεί ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης να επιστρέψει πιο έτοιμος το καλοκαίρι. Ο 22χρονος αμυντικός έχει 16 παρουσίες στο κυπριακό πρωτάθλημα με την ομάδα της Λευκωσίας. Αντίθετα, ο Δημήτρης Γιαννούλης, που μετακόμισε τον περασμένο Ιανουάριο στη μεγαλόνησο, δυσκολεύεται να βρει χρόνο συμμετοχής στην Ανόρθωση (δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές ως αλλαγή).
ΒΑΣΙΚΟΣ Ο ΖΑΪΡΟ, ΑΛΛΑ…
O Λάζαρος Λάμπρου αποκτήθηκε τον χειμώνα από τον Ηρακλή και μετά από κάποιες προπονήσεις στη Μεσημβρία, παραχωρήθηκε στον Πανιώνιο. Μάλιστα, ο δανεισμός του στην ομάδα της Ν. Σμύρνης είναι… διαρκείας, αφού θα παραμείνει εκεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018 (το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται δύο χρόνια αργότερα). Προς το παρόν, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός έχει καταγράψει πέντε συμμετοχές με τους «κυανέρυθρους», όλες ως αλλαγή.
Βασικός στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Ζάιρο (22 συμμετοχές, ένα γκολ), παραμένει αμφίβολο, πάντως, αν θα ισχύσουν στην πράξη τα δύο χρόνια συνεργασίας με τον Δικέφαλο, όπως προβλέπει το μεταξύ τους συμβόλαιο (μέχρι το 2019). Συμπαίκτης του είναι ξανά ο Νίκος Κοροβέσης, που έχει περιοριστεί σε δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές.
Από τους πέντε δανεικούς στον Πανσερραϊκό, μόνο ο Κάκκο είναι βασικός με 20 συμμετοχές και τρία γκολ (οι άλλοι τέσσερις είναι οι Πόζογλου, Τσελεπίδης, Κτιστόπουλος και Παναγιωτίδης). Αντίστοιχα, από τους έξι δανεικούς στον Αιγινιακό ξεχωρίζει ο Πατράλης με 18 συμμετοχές και δύο γκολ (οι άλλοι πέντε είναι οι Τσολακίδης, Τοπαλίδης, Παντεκίδης, Μπατάεφ και Ραγκέλοφ). Βασικός γκολκίπερ της Σπάρτης είναι ο Μελίσσας (15 παρουσίες), τυπική μέχρι τώρα η παρουσία του Β. Παπαδόπουλου στα Τρίκαλα.
Ζητούμενο η καθιέρωση
Τρεις από τους ποδοσφαιριστές, που μετέχουν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αγωνίζονταν πέρσι ως δανεικοί. Στην αρχή της σεζόν επέστρεψαν στην Τούμπα, χωρίς όμως να έχουν πετύχει την καθιέρωση τους. Ο Ευθύμης Κουλούρης ανήκε πέρσι στην Ανόρθωση, με την οποία είχε πέντε γκολ σε 13 παρουσίες στο κυπριακό πρωτάθλημα. Το περασμένο καλοκαίρι επανήλθε στον Δικέφαλο, με πενιχρές όμως μέχρι τώρα επιδόσεις.
Ο Αχιλλέας Πούγγουρας πήρε πέρσι ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής στη Βέροια, ωστόσο οι απαιτήσεις στον ΠΑΟΚ είναι πολύ υψηλότερες. Από την άλλη, οι άνθρωποι του Δικεφάλου δείχνουν εμπιστοσύνη στον 21χρονο αμυντικό, προχωρώντας πρόσφατα σε επέκταση του συμβολαίου συνεργασίας μέχρι το 2019. Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης φόρεσε τη φανέλα της Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε. Στην πράξη, βέβαια, ήταν σαν να μη πήγε ποτέ στη σλοβακική ομάδα, αφού αγωνίστηκε μόλις σε ένα παιχνίδι, κι αυτό για επτά λεπτά..