Αλήθειες και ψέματα για το βούλευμα της «συμμορίας»! (part II)
SHARE:
Είναι τελειωμένες οι υποθέσεις; Η «εγκληματική οργάνωση» ήταν... αφήγημα; Το SDNA βγάζει ξανά στη σέντρα όσους βιάζουν την αλήθεια!
Χθες αναδείξαμε με συγκεκριμένα στοιχεία, ντοκουμέντα της δικογραφίας και δεδικασμένα από δίκες που έχουν ήδη γίνει, μερικά από τα ξεδιάντροπα ψέματα που γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τους υπερασπιστές της «συμμορίας που χειραγωγεί αγώνες και αλλοιώνει αποτελέσματα», όπως αυτή περιγράφεται στο βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών που παραπέμπει σε δίκη 28 πρόσωπα.
Οι πανηγυρτζήδες που... δήθεν δικαιώθηκαν, επειδή η «εγκληματική οργάνωση» μετετράπη σε «συμμορία», αράδιασαν «γνώσεις» που δήθεν έχουν, ώστε να δημιουργήσουν ένα κλίμα ότι η υπόθεση είναι της πλάκας και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να καταδικάσει τους κατηγορούμενους!
Μακάρι όλοι τους να αθωωθούν και να επιστρέψουν στο ποδόσφαιρο άσπιλοι και αμόλυντοι, όμως μέχρι τότε, οι σκόπιμες ανακρίβειες για τη δημιουργία εντυπώσεων, από εμάς τουλάχιστον θα βγαίνουν στην σέντρα και θα αναδεικνύονται!
Χθες αναφερθήκαμε σε δύο μεγάλους μύθους και τους καταρρίψαμε: Ο πρώτος μύθος ότι «επί δύο χρόνια η ΕΥΠ παρακολουθούσε δεκάδες τηλέφωνα και δεν βρήκε ούτε μια συνομιλία στην οποία να στήνεται παιχνίδι ή να στήνονται διαιτητές» και, ο δεύτερος μύθος ότι, «για να αποδειχτεί ότι στήθηκε ένα παιχνίδι, πρέπει να βρεθούν ποσά, η ροή του χρήματος, στοιχήματα, λογαριασμοί, οφέλη, χώροι που τελέστηκαν τα αδικήματα κλπ».
Σήμερα θα δούμε μερικούς ακόμα:
ΜΥΘΟΣ No.3:
-Η υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 το 2015, είναι τελειωμένη, επειδή κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, επειδή οι ισχυρισμοί Φύσσα κρίθηκαν ανεπαρκείς και αβάσιμοι και επειδή ο Ρικάρντο Σα Πίντο κατέθεσε έγγραφη δήλωση ότι ο Φύσσας ψεύδεται. Επίσης καταρρίφθηκαν οι κατηγορίες επειδή δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι σε Σπανό και Αγγελόπουλο...
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
Ποιος είναι αυτός που μπορεί μια υπόθεση να την χαρακτηρίζει τελειωμένη, όταν δεν την θεώρησε τελειωμένη ούτε ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης που άσκησε τις διώξεις, ούτε ο εισαγγελέας Εφετών, Σταμάτης Δασκαλόπουλος που πρότεινε την παραπομπή τους, ούτε το Συμβούλιο Εφετών που τους παρέπεμψε σε δίκη και δεν τους απάλλαξε, παρά το γεγονός ότι αφαιρούσε σωρηδόν αδικήματα από άλλους κατηγορούμενους;
Σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης δε, η υπόθεση δεν εξετάστηκε ΠΟΤΕ, τα αδικήματα είναι ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΑ και μπορούν ανά πάσα στιγμή να κληθούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και οι δύο εμπλεκόμενες ΠΑΕ σε απολογία.
Επίσης, πρέπει να υπογραμμιστεί το εξής, διότι κάποιοι φαίνεται το ξεχνούν ή το αγνοούν: Ο Ρικάρντο Σα Πίντο είναι ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ, όχι μάρτυρας! Πάμε άλλη μία: Ο Ρικάρντο Σα Πίντο είναι κατηγορούμενος, όχι μάρτυρας! Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί και έχει δικαίωμα να ισχυρίζεται ό,τι θέλει προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του! Ούτε όρκο δεν δίνει! Αντίθετα, ο μάρτυρας (π.χ. Φύσσας) ορκίζεται και αν έχει πει ψέματα πιθανόν να έχει συνέπειες!
Επίσης, ο Φύσσας, επικαλείται τον Φερνάντο Σάντος και τον βοηθό του, Ρικάρντο Σάντος! Αυτό παίζει κάποιο ρόλο ή όχι; Στο δικαστήριο θα φανεί...
Και κάτι τελευταίο: Η μη επιβολή περιοριστικών όρων δεν σημαίνει αθώωση ή ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την ενοχή κάποιου! Μπορεί να σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ο κατηγορούμενος να εγκαταλείψει την χώρα. Μπορεί να σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να επαναλάβει τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται. Μπορεί να σημαίνει πολλά, σίγουρα όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει υπόθεση!
ΜΥΘΟΣ No.4:
-Η υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 το 2013, έχει τελεσιδικήσει, με την αθώωση της Βέροιας στα αθλητικά δικαστήρια πριν από δύο χρόνια. Ο Ολυμπιακός δεν κλήθηκε από την αθλητική δικαιοσύνη γιατί η τακτική δικαιοσύνη δεν είχε στοιχεία σε βάρος του.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
Η υπόθεση του εν λόγω αγώνα σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης, έχει κλείσει μόνο σε ό,τι αφορά τις ευθύνες της Βέροιας, που δικάστηκε και απαλλάχτηκε. Ο Ολυμπιακός δεν κλήθηκε ποτέ σε απολογία, συνεπώς θα μπορούσε να κληθεί τώρα. Ακόμα και για την Βέροια θα μπορούσε να υπάρξει αναψηλάφηση, ωστόσο στον Κώδικα Δεοντολογίας υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί για την αναψηλάφηση που έχουν παρέλθει.
Αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να δεχτούμε, είναι ότι με την αθώωση της Βέροιας, η αθλητική δικαιοσύνη έχει από μόνη της «αποδυναμώσει» την υπόθεση, γεγονός που είναι στα υπέρ του Ολυμπιακού, αν και εφόσον κληθεί σε απολογία.
Στο γεγονός δε, ότι η ΕΠΟ του Γκιρτζίκη δίκασε άρον-άρον την Βέροια (και κανέναν άλλο εμπλεκόμενο στη δικογραφία) λίγες ημέρες πριν μπουν και εγκατασταθούν στο ποδόσφαιρο οι τακτικοί δικαστές, το έχουμε σχολιάσει πολλάκις και το έχουμε αναδείξει στις διαστάσεις που του πρέπει...
Τώρα, σε ό,τι αφορά το ποινικό κομμάτι, η υπόθεση όχι απλά δεν θεωρείται κλεισμένη ή με μειωμένη αποδεικτική αξία, αλλά είναι ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΗ σε όλα τα επίπεδα! Την άνοιξε ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, έχοντας στα χέρια του δύο (2) ένορκες καταθέσεις μαρτύρων ενώ στη συνέχεια προέκυψαν άλλες δύο (2), όχι καταθέσεις μαρτύρων, αλλά ομολογίες από κατηγορούμενους! Για την ίδια υπόθεση υπάρχει και άλλη μαρτυρία, όχι αποκλειστικά για την χειραγώγηση του αγώνα, αλλά για τις σχέσεις και την επαφή των δύο ΠΑΕ. Η υπόθεση έφτασε ως εδώ, διότι πέραν του ανακριτή, ισχυρές ενδείξεις ενοχής διαπίστωσε και ο εισαγγελέας Εφετών με την πρότασή του, αλλά και το Συμβούλιο Εφετών που έστειλε τώρα την υπόθεση στο ακροατήριο.
ΜΥΘΟΣ No.5:
-Η «εγκληματική οργάνωση» ήταν ένα κατασκευασμένο αφήγημα δημοσιογράφων και τηλεοπτικών εκπομπών.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
Ποτέ, κανείς δημοσιογράφος, εκπομπή, έντυπο ή σάιτ που αναφερόταν στην εν λόγω υπόθεση, δεν μίλησε για «εγκληματική οργάνωση» βγάζοντας τον όρο από το μυαλό του, επειδή ακούγεται βαρύγδουπος και πιασάρικος. Ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας που άνοιξε και ερεύνησε την υπόθεση, άσκησε ποινικές διώξεις για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Την κατηγορία ενίσχυσε με επιπλέον μαρτυρίες και στοιχεία ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, κάνοντας τις 16 ποινικές διώξεις του Αριστείδη Κορέα... 35! Την υιοθέτησε ο εισαγγελέας Εφετών, Σταμάτης Δασκαλόπουλος που πρότεινε την παραπομπή 28 προσώπων σε δίκη, οι 10 από αυτούς με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.
Γίνεται, λοιπόν, σαφές και κατανοητό ότι μέχρι να έρθει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η ίδια η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ μιλούσε, ερεύνησε και άσκησε διώξεις για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.
Με το να εγκαλούνται δημοσιογράφοι και εκπομπές για το θέμα αυτό, υπάρχει σαφής σκοπιμότητα: Θέλουν να περάσουν προς τα έξω κλίμα τύπου... «σας τα λέγαμε εμείς ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο από τις αντίπαλες ομάδες και τους δημοσιογράφους τους», ενώ η πραγματικότητα είναι ότι κάποιοι στην ελληνική δικαιοσύνη έκριναν ότι υπάρχει «εγκληματική οργάνωση» και κάποιοι άλλοι, πάλι στην ελληνική δικαιοσύνη, έκριναν ότι δεν υπάρχει «εγκληματική οργάνωση» αλλά σύσταση συμμορίας.