Πλήρη αθώωση Μαρινάκη πρότεινε ο Σταμαδιάνος!
SHARE:
Εντύπωση και πολλά ερωτήματα προκαλεί η γνώμη του μειοψηφούντα προέδρου του Συμβουλίου Εφετών, που σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, βγάζει εκτός κάδρου μόνο τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τα δύο επίμαχα ματς!
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών, Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος, που μειοψήφισε στην έκδοση του βουλεύματος, δεν πρότεινε από την πλευρά του την απαλλαγή όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της «συμμορίας» του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει από διάφορες πλευρές.
Με το βούλευμα να καθαρογράφεται και να αναμένεται η έκδοσή του το αργότερα ως τη Δευτέρα, αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι ο κ. Σταμαδιάνος έχει προτείνει την απαλλαγή των 14 εκ των 28 προσώπων που παρέπεμψε τελικά σε δίκη το Συμβούλιο Εφετών.
Συγκεκριμένα, η άποψη του ήταν ότι πρέπει να απαλλαγούν όλων των κατηγοριών οι: Μαρινάκης, Σπανός, Αρβανιτίδης, Λαναρής, Αγγελόπουλος, Παυλίδης, Μπάρμπας, Ιωάννου, Αμαραντίδης, Μάνος, Σκαθαρούδης, Καλογέρης, Πέρεθ και Σα Πίντο.
Αντίθετα, έχει ψηφίσει την παραπομπή των: Κομπότη, Σαρρή, Κουρίδη, Σταθόπουλου, Παπακωνσταντίνου, Προύντζου, Δούρου, Μπριάκου, Ιωαννίδη, Αμπάρκιολη, Κάμπαξη, Δημητρόπουλου, Γιάχου και Σπάθα.
Όπως διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας τα ονόματα, ο κ. Σταμαδιάνος είχε την άποψη ότι πρέπει να απαλλαγούν άπαντες όσοι εμπλέκονται στους αγώνες Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 και Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1. Δηλαδή οι πρόεδροι Ολυμπιακού, Βέροιας και Ατρομήτου, ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής του Ατρομήτου, ο γενικός αρχηγός και οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας.
Πρόκειται ασφαλώς για μια επιλογή που προκαλεί αμείλικτα ερωτήματα, τα οποία προφανώς θα απαντηθούν μέσω του σκεπτικού του βουλεύματος το οποίο καθαρογράφεται.
Και τα ερωτήματα δεν αφορούν μόνο το γιατί έκρινε ότι έπρεπε να μείνουν έξω τα δύο ματς και όσοι εμπλέκονται σε αυτά. Αφορούν και το γιατί ο κ. Σταμαδιάνος είχε την άποψη ότι όλοι οι υπόλοιποι έπρεπε να παραπεμφθούν σε δίκη!
Οι ενδείξεις ενοχής των πρώην συμβούλων της ΕΠΟ και της ΚΕΔ είναι άραγε πιο ισχυρές; Ήταν μια «συμμορία» από μόνοι τους, χωρίς να εμπλέκεται κάποια ΠΑΕ ή κάποιος παράγοντας από τις ομάδες; Οι ενδείξεις ενοχής των 6 διαιτητών ότι αλλοίωναν αποτελέσματα είναι επίσης πιο ισχυρές; Περισσότερο από τις καταθέσεις και τις ομολογίες π.χ. του Ολυμπιακός-Βέροια; Στα τηλέφωνα τι ακριβώς ακούγεται να συζητάνε, για τα ψώνια από τη λαϊκή ή επιχειρούσαν να κατευθύνουν και να επηρεάζουν δικαστές, δημοσιογράφους και διαιτητές;
Με την ψήφο του, ο κ. Σταμαδιάνος βγάζει «καθαρό» τον Βαγγέλη Μαρινάκη από τα δύο ματς, τα οποία –σημειωτέον- είναι εκείνα που μπορούν να ελεγχθούν από την αθλητική δικαιοσύνη. Και κυρίως το Ολυμπιακός-Ατρόμητος, ενώ για το Ολυμπιακός-Βέροια έχει αθωωθεί (στην αθλητική δικαιοσύνη) μόνο η Βέροια και όχι ο Ολυμπιακός. Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών, πιστεύει ότι όλες οι ευθύνες για τα όσα συνέβαιναν στο ποδόσφαιρο, πρέπει να πέσουν πάνω στους υπόλοιπους, δηλαδή στα πρώην μέλη της ΕΠΟ, της ΚΕΔ και στους διαιτητές.
Η γνώμη του, δεν πάει απλώς κόντρα στα άλλα δύο μέλη του Συμβουλίου Εφετών, τις κυρίες Ρουσσέα και Κανελλοπούλου που πλειοψήφησαν. Πάει και κόντρα στον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, πάει και κόντρα στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, πάει και κόντρα στον εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτη Δασκαλόπουλο!
Ίσως, βέβαια, να έχει πάρα πολλούς, χιλιάδες και καλούς λόγους που μειοψήφησε υπέρ της απαλλαγής Μαρινάκη και υπέρ του να βγουν «καθαρά» τα δύο επίμαχα ματς. Οι λόγοι πιθανότατα θα φανούν και μέσω του βουλεύματος το οποίο αναμένεται να βγει ως την Δευτέρα.
Θυμίζουμε ότι για το Συμβούλιο Εφετών που χειρίστηκε την εν λόγω υπόθεση, έχει διαταχθεί πειθαρχική και ποινική έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει παράβαση καθήκοντος λόγω της καθυστερημένης έκδοσης του βουλεύματος.
Ίσως πολλά να διαλευκανθούν και από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στην έρευνα αυτή...
Το βέβαιο είναι ότι παρά την ψήφο Σταμαδιάνου που θέλησε να απαλλάξει από τα κακουργήματα τον Μαρινάκη, η αθώωση έπεσε στο κενό χάρη στις ψήφους των δυο δικαστίνων. Ο Μαρινάκης θα δικαστεί για σύσταση Συμμορίας και χειραγώγηση αγώνων όταν και αν δεν υπάρξει αναίρεση του βουλεύματος καθώς η ψηφοφορία έχει ήδη προκαλέσει προβληματισμό στα κλιμάκια της Δικαιοσύνης και του Αρείου Πάγου.