Αυτή είναι η Καρσίγιακα που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ
SHARE:
Ο ΠΑΟΚ έμαθε το πρωί της Τετάρτης (14/2) πως θα αντιμετωπίσει την Καρσίγιακα στη φάση των «16» του Basketball Champions League, σε μία κλήρωση που αφήνει τα πάντα ανοικτά για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα βρει στον δρόμο της ένα πολύ καλό και ποιοτικό σύνολο, που ωστόσο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και... μεγαθήριο, στην πορεία για τους «8» της λίγκας.
Η πρωταθλήτρια Τουρκίας το 2015 πραγματοποιεί μία καλή σεζόν στο BCL και είναι σίγουρα μία από τις καλές και ταλαντούχες ομάδες της διοργάνωσης, έχοντας μάλιστα βλέψεις για μία καλή πορεία, πέρα από την φάση των «16».
Τι έκανε στη φάση των ομίλων: 2η στον Α' όμιλο με ρεκόρ 10-4.
Η τουρκική ομάδα, που είχε κάνει την έκπληξη κατακτώντας το πρωτάθλημα Τουρκίας το 2015, αγωνίζεται από πέρσι στο Basketball Champions League και στη φάση των ομίλων έδειξε πως είναι ικανή να φτάσει μακριά. Αφού απέκλεισε την ουγγρική Άλμπα Φέχερβαρ στα προκριματικά, ξεκίνησε τη φάση των ομίλων με ρεκόρ 3-0. Συνέχισε σε καλό δρόμο, αλλά αποσυντονίστηκε με τις δύο σερί ήττες από Μονακό (εκτός) και Σάσαρι (εντός). Τελικά έκανε δυναμικό finish, νίκησε στην τελευταία αγωνιστική την αήττητη. μέχρι εκείνο το παιχνίδι, Μονακό (84-77) και θα μπει στους «16» έχοντας νικηφόρο σερί 4-0.
Τι κάνει στο πρωτάθλημά της: 12η με ρεκόρ 6-12.
Ο προπονητής: Γνώριμη φιγούρα στον πάγκο της ομάδας, καθώς το «τιμόνι» κρατά στα χέρια του ο 50χρονος Σέρβος Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς που είχε περάσει από τον Πανιώνιο τη σεζόν 2008-2009. Βρίσκεται στην ομάδα από το καλοκαίρι, η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του είχε κλονιστεί έπειτα από κάποια αρνητικά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και BCL, αλλά πλέον έχει βρει ρυθμό με την ομάδα του. Υπενθυμίζεται πως ο Τριφούνοβιτς ήταν προπονητής της Ζαλγκίρις τη σεζόν 2011/2012.
Τα δυνατά της σημεία: Η Καρσίγιακα είναι πολύ μεγάλος «μπελάς» για κάθε αντίπαλη άμυνα, αφού πρόκειται για την ομάδα που πετυχαίνει τους περισσότερους πόντους ανά αγώνα στη διοργάνωση με 85.1, όσους και η Όλντενμπουργκ με την Μονακό. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η τουρκική ομάδα τα καταφέρνει με το καλύτερο ποσοστό εντός πεδιάς (53.5%) από όλες τις ομάδες, ενώ είναι 4η στην ευστοχία από τη γραμμή του τριπόντου (39.4%).
Ο αμερικανικός κορμός της με τους Ντόμινικ Ουότερς (15.6π., 7.1ασ.), Τζάροντ Τζόουνς (19.7π., 6.4ριμπ.), Ντι Τζέι Κένεντι (19.5π., 9.1ριμπ.) και Σκοτ Γουντ (9.4π.) είναι... υπεύθυνος γι' αυτά τα επιθετικά επιτεύγματα, ενώ πολύτιμες βοήθειες δίνουν οι νεαροί Τούρκοι Μπερκ Ουγκουρλού (8π., 2.7ασ.) και Μετίν Τουρέντ (9.1π., 5.1ριμπ.) την ώρα που ο έμπειρος Μάρκο Μπάνιτς δίνει πλέον λύσεις κοντά στο καλάθι (7.3π., 2.5ριμπ.).
Τα αδύνατα σημεία: Τα ριμπάουντ είναι ένας τομέας, στον οποίο η Καρσίγιακα δεν είναι ιδιαίτερα «δυνατή» και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως είναι 3η από το τέλος στη συγκεκριμένη κατηγορία με 28.9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην άμυνα αλλαγών που χρησιμοποιείται πολλές φορές στην άμυνα. Το μεγάλο πρόβλημα της Καρσίγιακα είναι συνολικά στην άμυνα, όπου δέχεται κατά μέσο όρο 82.8 πόντους στη διοργάνωση και έχει μία από τις χειρότερες επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα.
Το αστέρι: Είναι δύσκολο να επιλέξεις έναν από τους ποιοτικούς Αμερικανούς της Καρσίγιακα, αλλά ο τίτλος του «αστεριού» πάει τελικά στον Ντι Τζέι Κένεντι. Άλλωστε, πρόκειται για τον 4ο σκόρερ της διοργάνωσης (19.5π.), αλλά και τον 1ο ριμπάουντερ (9.1ριμπ.), τη στιγμή που έχει κάνει ήδη έξι double double.
Ο Κένεντι είναι ένας 28χρονος γκαρντ-φόργουορντ που έχει κάνει δύο συμμετοχές στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς, τη σεζόν 2010/2011, ενώ έχει αγωνιστεί και στην G League, το κινεζικό πρωτάθλημα και την Ευρώπη, με Λούντβιγκσμπουργκ, Γκραβελίν, Κράσνι και Χάποελ Χολόν μεταξύ άλλων. Μάλιστα, ήταν πρώτος σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος το 2015.