Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ: 15 παίκτες... διαφορετικών ταχυτήτων
Από sdna.gr:Το SDNA «σκανάρει» την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στο ενενηντάλεπτο της ήττας (1-2) από την Κοπεγχάγη στην Τούμπα, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League.Με το σκορ που κέρδισε στη Δανία, κατάφερε να ηττηθεί στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, και μάλιστα με ανατροπή (1-2). Και γράφουμε «κατάφερε», διότι οι ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για να «σώσει» την παρτίδα ή ακόμη και για να πάρει ένα ακόμη τρίποντο στον 6ο όμιλο, ήταν πολλές.
Με άλλους να ξεχωρίζουν επιθετικά αλλά να «χωλαίνουν» στις αμυντικές τους υποχρεώσεις, με άλλους να αναζητούν βοήθεια και άλλους να μην είναι σε θέση να την προσφέρουν, με άλλους να «χτίζουν» και άλλους να «γκρεμίζουν», το SDNA βαθμολογεί τους 15 «ασπρόμαυρους» που αγωνίστηκαν κόντρα στην Κοπεγχάγη και καταγράφει την κριτική του στην απόδοση τους.
Πασχαλάκης | 4Με μεγάλη ευθύνη (όχι αποκλειστική μεν) στο πρώτο γκολ της Κοπεγχάγης, όπου ετοιμάζεται να αποκρούσει με τα πόδια όρθια και με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει από το κενό ανάμεσα, ο Πασχαλάκης προβλημάτισε ξανά. Μέτρησε μία-δυο καλές και απαραίτητες αποκρούσεις, όμως θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει καλύτερα σίγουρα και στο 1-2 των Δανών, βάζοντας πιο δυνατά και σταθερά το αριστερό του χέρι στη μπάλα.
Κρέσπο | 4Σαφώς έξω από τα νερά του σε ρόλο δεξιού μπακ, ο Ισπανός αμυντικός δεν βοήθησε καθόλου στο επιθετικό κομμάτι, ενώ αδράνησε και αμυντικά. Το να αγωνιστεί στην πτέρυγα, όπου οι σωματικές ανάγκες είναι διαφορετικές σε σχέση με το κέντρο της άμυνας, είναι πάντως μια επιλογή που έκανε (και στην οποία τον «καταδίκασε») ο Λουτσέσκου.
Μιχάι | 5Αρκετά διστακτικός στην προώθηση της μπάλας και χαλαρός στα μαρκαρίσματα του, ο Αλβανός αμυντικός βελτίωσε την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο, αντλώντας αυτοπεποίθηση από τη γενικευμένη πνευματική... ανάταση των παικτών του ΠΑΟΚ που κυνήγησαν αρκετά παθιασμένα την ισοφάριση μετά το 1-2.
Μιχαηλίδης | 5Πιο δυναμικός, σταθερός και ώριμος από τον συνεργάτη του, ο επίσης νεαρός στόπερ είχε συμβολή και στην προώθηση του παιχνιδιού είτε με συρτές μεταβιβάσεις είτε με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, ψάχνοντας και βρίσκοντας πότε Ζίβκοβιτς και πότε Μπίσεσβαρ. Χάνει έναν βαθμό για την απερίσκεπτη ενέργεια του στις καθυστερήσεις, εξαιτίας της οποίας αποβλήθηκε και θα χάσει τον «τελικό» κόντρα στη Σλόβαν.
Βιεϊρίνια | 4Άλλη μια αναμέτρηση στην οποία, παρά τη δεδομένη ποιότητα του, δε βοήθησε με τελικές πάσες, δείχνοντας δημιουργική διάθεση μόνο σε ελάχιστες στιγμές. Στην άμυνα, δεν πιέστηκε ιδιαίτερα ή με κάποια συνέχεια, όμως ήταν αυτός που «χάρισε» στην Κοπεγχάγη την επίθεση για το 1-2, αδυνατώντας να διώξει ή να κρατήσει τη μπάλα, που χτύπησε στο κεφάλι του και στρώθηκε σε πόδια φιλοξενούμενων.
Σβαμπ | 6Θετική εμφάνιση από τον Αυστριακό, με το γνωστό ατέρμονο τρέξιμο στον άξονα, τις διαγώνιες κινήσεις (λιγότερο απόψε, μιας και βοήθησε σε αυτήν την τακτική επιλογή και ο Κούρτιτς) αλλά και μπαλιές που οργάνωναν το παιχνίδι του Δικεφάλου.
Κούρτιτς | 6Σε ένα παιχνίδι έκανε - στον τομέα της δημιουργίας - πολύ περισσότερα απ' ό,τι έχουν προσφέρει Εσίτι ή Αουγκούστο στα προηγούμενα. Ο Σλοβένος χαφ έπαιξε αρκετά μέσα και γύρω από την περιοχή των Δανών, έχοντας συνεχώς το βλέμμα του σε κινήσεις, σέντρες και μεταβιβάσεις που μπορούσαν να ξεκλειδώσουν την Κοπεγχάγη και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις. Στα αρνητικά του ότι συχνά δεν μπορούσε να διαχειριστεί τις αμυντικές ανάγκες στο transition, αφήνοντας αβοήθητο τον Σβαμπ.
Μπίσεσβαρ | 6Συνηθίζουμε να τον αποθεώνουμε, μιας και ξεχωρίζει σχεδόν σε κάθε αναμέτρηση του ΠΑΟΚ. Το ίδιο θα πράτταμε και σήμερα, χωρίς καμία διαφορά, αν δεν ήταν εμφανής η αδυναμία του να προσφέρει βοήθειες στους Σβαμπ - Κούρτιτς, καταδικάζοντας τον άξονα του Δικεφάλου να μοιάζει σε κάθε «κατεβασιά» της Κοπεγχάγης σαν πέλαγος με δυο βαρκούλες να «δέρνονται» από τα κύματα. Επιθετικά, η τεχνική, η έμπνευση και η ποιότητα του ήταν η βασική αιτία για σχεδόν ό,τι έφτιαξε ο ΠΑΟΚ, φυσικά δε και για το γκολ που πέτυχε.
Ζίβκοβιτς | 7Ξανά «μέσα» στο γκολ του ΠΑΟΚ, ο Σέρβος χρίστηκε και απόψε σκόρερ. Είχε διάθεση, στάθηκε οπωσδήποτε στο ύψος της περίστασης της αναμέτρησης, έμοιαζε συνεχώς επικίνδυνος με τη μπάλα στα πόδια και συνεργάστηκε για άλλη μια φορά καλά με τον Μπίσεσβαρ. Για άλλη μια φορά, επίσης, ελάχιστοι τους ακολούθησαν σε απόδοση...
Ελ Καντουρί | 4Πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, από τον μέσο που είναι δηλαδή ικανός να επηρεάζει τα πράγματα, ο Ελ Καντουρί αδυνατούσε να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του στο επιθετικό κομμάτι, ενώ και οι επιστροφές του στην άμυνα δεν ήταν συνεπείς. Θα μπορούσε να αφήσει μια καλύτερη εντύπωση σε όλους αν πετύχαινε ένα εύκολο γκολ στο τέλος για το 2-2, όμως η μπάλα από το χαλαρό πλασέ του κατέληξε στο κεφάλι του Γιόνσον.
Σφιντέρσκι | 5Πάλεψε αρκετά και στα δύο ημίχρονα, δουλεύοντας πολύ με κινήσεις ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς της Κοπεγχάγης και έχοντας σαφώς μεγαλύτερη τακτική συγκέντρωση σε σχέση με προηγούμενες αναμετρήσεις. Παρόλα αυτά, αστόχησε σε αρκετές ευκαιρίες και, σε τέτοιο επίπεδο, κάτι τέτοιο μπορεί να σημάνει... ήττα για την ομάδα του.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
Τέιλορ (62') | 5Μπήκε στο παιχνίδι μετά την ανατροπή, ώστε να προσδώσει επιθετικότητα στον ΠΑΟΚ στο κυνήγι της ισοφάρισης. Δεν κατάφερε να ξεχωρίσει με ουσιαστικό τρόπο.
Άκπομ (71') | 6Αντικατέστησε τον Σφιντέρσκι για να αξιοποιήσει ο ΠΑΟΚ τη δύναμη του κοντά και μέσα στην περιοχή, κατάφερε να κοντράρει τους επίσης δυνατούς αμυντικούς των Δανών και να βρεθεί στο τέλος ευκαιριών για τον Δικέφαλο, όχι όμως και να σκοράρει.
Μουργκ (86') | -
Κούτσιας (86') | -
Πηγή: sdna.gr
SHARE:
TAGS: