Αμοιρίδης για Ιβάν, Κορεάτισσες και γυναικείο βόλεϊ
SHARE:
«Ήδη πιστεύω ότι η ομάδα μας έχει καταφέρει να ταράξει τα νερά στο ελληνικό βόλεϊ κι αυτό είναι κάτι από μόνο του πολύ σημαντικό. Έχουμε δημιουργήσει μια καλή ομάδα και ελπίζουμε να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά».
Για τη δημοφιλία του γυναικείου βόλεϊ:
«Είναι από τα πιο δημοφιλή γυναικεία σπορ στον κόσμο, ενώ και στην Ελλάδα είναι ψηλά. Εμένα για παράδειγμα αν με ρωτήσεις για τις αντίπαλες μας, του ΠΑΟΚ, στο γυναικείο ποδόσφαιρο, δεν ξέρω πολλές. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Κορέα μας ζήτησαν φανέλες και απ' ότι μου είπαν από την ΠΑΕ η ζήτηση είναι μεγάλη. Θα στείλουμε για αρχή 100 φανέλες! Είναι φανταστικό αυτό».
Για τον τραυματισμό της Γιάε Λι:
«Κάνει θεραπεία και θα είναι έτοιμη σε 5-6 εβδομάδες, θα είναι μάλλον κοντά μας στα πλέι οφς και εδώ που τα λέμε, τότε τη χρειαζόμαστε, η ομάδα είναι καλή έτσι κι αλλιώς για να φτάσει εκεί».
Για το πως ήρθαν στον ΠΑΟΚ οι Κορεάτισσες αδελφές Λι:
«Κι εγώ είχα την απορία πως ήρθαν τα κορίτσια αυτά στη Θεσσαλονίκη. Μου είπαν πως ήταν η μοίρα τέτοια για να έρθουν στην Ελλάδα. Είναι παίκτριες κλάσης, έπαιρναν 400 χιλιάρικα τον χρόνο, είναι φανταστικές αθλήτριες, έχουν την Ασιατική κουλτούρα, δηλαδή σαν στρατιωτάκια. Στη χώρα τους είναι σταρ, είναι δίδυμες, είναι πολύ καλές παίκτριες, αλλά είναι σαν παιδιά, τους μιλάς πέντε λεπτά και κάνουν σαράντα υποκλίσεις».
Για την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ:
«Το λέω ανέκαθεν αυτό, ο ερχομός του κ. Σαββίδη έφερε πολλά καλά πράγματα, εξυγίανση, έκανε καλή ομάδα, ο ΠΑΟΚ έγινε πρωταγωνιστής, είναι 1ος, 2ος, 3ος, αν κάνουμε μια σύγκριση ο καθένας που έχει καλή διάθεση θα δει τη διαφορά με το παρελθόν. Να μην είμαστε αχάριστοι, να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τους αντιπάλους, όλοι κάνουν την προσπάθεια τους, κι εμείς το ίδιο. Όταν είσαι πρωταγωνιστής σε ένα πρωτάθλημα, θα πρέπει να είσαι ικανοποιημένος έτσι κι αλλιώς. Είσαι πρωταγωνιστής. Αυτό τα λέει όλα».
Για το θέμα του γηπέδου:
«Πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Υπάρχει η καχυποψία από εμάς, και ίσως να υπάρχει και η δυστοκία γενικά της κρατικής μηχανής, η καθυστέρηση, και είμαστε και λίγο Θεσσαλονίκη, όλο αυτό το πράγμα βγάζει αυτό το αποτέλεσμα. Ας προσπαθήσουμε να φύγουμε απ' αυτό το πράγμα, της συνεχούς αδικίας, αν ο άλλος είναι καλύτερος δε μου φταίει ούτε ο διαιτητής, ούτε ο απέναντι.
Κακό δεν είναι να είναι καλύτερος ο άλλος, κακό είναι να μην γίνεσαι εσύ καλύτερος. Σκεφτείτε ότι ο καλύτερος επιχειρηματίας της πόλης είναι ένας μέτριος στην Αθήνα. Δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε. Δεν είναι κακό αυτό. Όπως και να γίνει έχουμε ένα εκατομμύριο, κι αυτοί τέσσερα. Όπως άλλα μεγέθη είναι π.χ. για εμάς και τη Λάρισα. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Με τη δουλειά μας, με την προσπάθεια μας θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι».