Το ρεκόρ του Πασχαλάκη και το παράδοξο του Ελ Καντουρί
SHARE:

Ο ένας δεν έχασε ποτέ στο ΟΑΚΑ και ο άλλος δεν είχε παίξει σε κανέναν τελικό από τους 3 που ήταν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και ο Δικέφαλος κατακτούσε τρόπαια σε Αθήνα και Βόλο. Παρόλα αυτά μετά και τη χθεσινή αναμέτρηση, ο ένας έχασε για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ και μάλιστα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και ο άλλος μπήκε σαν αλλαγή και παρότι ήταν καλός δεν κατάφερε να γλιτώσει το Δικέφαλο από την ήττα.
Εξ αρχής ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ που είναι στην ομάδα από το καλοκαίρι του 2017, έχει παίξει 14 φορές στο ΟΑΚΑ και έχασε την 14η που ήταν και η χθεσινή ημέρα. Από τον τελικό του 2018, όταν και ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 0-2 την ΑΕΚ, έπαιξε την επόμενη σεζόν με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και έφερε 1-1, με τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 0-2 και στον δεύτερο τελικό κυπέλλου στο ΟΑΚΑ όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 0-1.
Ακόμα και την επόμενη χρονιά που ο ΠΑΟΚ έχασε και μία φορά στο ΟΑΚΑ, ο Πασχαλάκης ήταν ανίκητος. Ήταν εκεί στο 0-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο κύπελλο, αλλά και στα δύο παιχνίδια των play-off όπου ο ΠΑΟΚ έφερε 0-0 και με τις δύο ομάδες. Την περσινή χρονιά ήταν ο τερματοφύλακας στις δύο νίκες επί της ΑΕΚ στο κύπελλο με το φάουλ του Μουργκ και στα play-off με το 1-2 των Κρμέντσικ και Σβαμπ, ενώ ήταν και ο τερματοφύλακας του τελικού κυπέλλου με τον Ολυμπιακό όταν ο ΠΑΟΚ το κατέκτησε με 1-2.
Τέλος φέτος έπαιξε στο ΟΑΚΑ 3 φορές μέχρι τον τελικό και τις 3 φορές με την ΑΕΚ. Είχε το 1-2 του κυπέλλου με τα γκολ των Μιτρίτσα και Κούρτιτς, το 1-1 του πρωταθλήματος και το 0-1 των play-off με το γκολ του Τσόλακ, μέχρι να έρθει ο τελικός και ο ΠΑΟΚ να χάσει από τον Παναθηναϊκός από το πέναλτι εφεύρεση Λαόθ και VAR.
Εκτός του ρεκόρ του Πασχαλάκη, μια άλλη ιστορία που δεν εξηγείται από πουθενά, είναι ο Ομάρ Ελ Καντουρί και οι τελικοί κυπέλλου. Ο Μαροκινός άσος είναι στον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2017 και ο Δικέφαλος έχει παίξε 4 τελικούς. Στους τρεις πρώτους (2018, 2019, 2021) ο Ελ Καντουρί είτε ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, είτε ήταν στον πάγκο όπως πέρσι και ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το κύπελλο δύο φορές με την ΑΕΚ και μία πέρσι με τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά φέτος ήταν στα πλάνα του Λουτσέσκου ακόμα και για τη βασική 11άδα, αλλά ο τραυματισμός του στον αγώνα με την Μαρσέιγ τον κράτησε για 1,5 μήνα εκτός αγώνων, κάτι που το έφερε στον πάγκο, αλλά μπήκε στο παιχνίδι σαν αλλαγή. Μπορεί η είσοδος του να ανέβασε τον ΠΑΟΚ στην κυκλοφορία και στην δημιουργία, αλλά τελικά ο τελικός και το κύπελλο χάθηκε.